Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 52

Domyślnie Zero problemów

Mam kartę 1GB Kingstona, używam jej z Canonem G3 i Nikonem D70 bez żadnych problemów.

Domyślnie

Mam Kingstona 512 elite pro i jest ok i nie uwazam aby byla wolna
    jak do moich potrzeb (bo mam jeszcze karte zolwia )

Domyślnie

hmmm
    ja mam Kingstona 2x 256MB zwykłe pomarańczowe (pozostałość po G5 (-
    i na razie dają rady

kopiuję tylko i wyłączenie przez czytnik (jakiś za 37zł tylko CF usb1.1)

tylko jak widzę 26 NEFów po włożeniu czystej karty to mnie boli... (-:
    D70|KIT|50tka|DF60|Sigma 70-300 APO SM II|mieszek_m42+pareszkłów|Marumi DHG Circular PL(D) 67mm |& the new one - SABINA (-:

Domyślnie

Widzę tyle problemów z Kingstonem... To źle bo to tanie karty. Czym więc je zastapić ? Czy takim Lexarem 1GB speed x4 na przykład : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=39305767 ? Czy też poszukiwać czegoś firmy SanDisk ? A może zakup czytnika kart CF rozwiązuje sprawę problemów z Kingstonami (czyli sczytywanie zdjęć tylko czytnikiem a nie z aparatu) ? Bo z tego co tu widzę ludzie z czytnikami są zadowoleni...

Rayden
    Nikon D70_18_70_1GB_256MB_Torba Sony
    FOTOGALERIE

Domyślnie Re: NO WŁAŚNIE!

Cytat Zamieszczone przez hesja
    czy rzeczywiscie niesformatowanie karty przed pierwszym foceniem moze dac taka kaszanke???
    Nie może, bo na niesformatowanej karcie nie da się nic zapisać. To tak samo jak próba zapisu czegokolwiek w pececie na niesformatowanym dysku.
    Co do kart: mam jak w profilu. Kingston niekiedy odmawia współpracy z aparatem, ale jak zapisze, to z odczytem w czytniku nigdy nie było problemu. Pretec też czasami wierzga w aparacie, ale znacznie rzadziej niż Kingston. Odczyt - j. w. SanDisk - bez zarzutu.
    Pozdrawiam

Anonymous
    Gość

Domyślnie

Witam, w czerwcu zakupilem 2 karty Kingston 512-s do dwoch roznych D70, porazka nawet przy przegladaniu zdjec na aparacie wieszaly sie, objawy takie same. Przy zgrywaniu z czytnika i np. z coolpixa 5700 chodzily wzorcowo. Moja padla w sierpniu grzebiac ok 100 zdjec na niczym nie dzialala - cart error, druga mniej uzywana polegla chyba w pazdzierniku. wtedy obie zawiozlem do hurtowni gdzie zostaly kupione i zamienione z musu na nowe takie same 512-s. Bez zastrzezen.
    cos poprawili . Innym dzialaja padaly tylko z d70. Czy ktos ma kingstona 2 lub 4 GB kupione po wrzesniu lub pozniej? jak sie sprawuja?

Domyślnie

Na Allegro są takie karty : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=39731529
    SanDisk 1GB. Można to używać z D70 ? Jesli Kingston zawodzi na całe linii ?

Rayden
    Nikon D70_18_70_1GB_256MB_Torba Sony
    FOTOGALERIE

Anonymous
    Gość

Domyślnie czy to zależy od fabryki która pamięć Kingstona wytworzyła

W internecie, pod adresem
    http://www.egidiortisi.it/message_11287.asp
    znalazłem info, że:
    "Zeby odroznic dobrego Kingstona od zlego, nalezy zobaczyc, na jakim rdzeniu
    jest on zbudowany. Jesli na krawedzi pisze THCF - Toshiba - to smialo mozna kupowac. Jesli zaczyna sie od 4613.. potem MYO - to Samsung - nie kupuj ich, bo wlasnie te karty padaja:
    Czy wasze padające karty Kingston miały napis THCS a działające są Samsunga?

Domyślnie

Moja ma oznaczenie zaczynające się od 46 i po dalszych cyfrach jest faktycznie MYO... i rzeczywiście współpracuje źle. To nie znaczy, że padła, ale często wierzga.

Domyślnie

Ja mam 1GB Kingstona. Eksploatuję dość intensywnie i nie mam z nią problemów. Wydaje mi się, że to kwestia wadliwej serii…

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów