Mam kartę 1GB Kingstona, używam jej z Canonem G3 i Nikonem D70 bez żadnych problemów.
Szukaj
Mam kartę 1GB Kingstona, używam jej z Canonem G3 i Nikonem D70 bez żadnych problemów.
Mam Kingstona 512 elite pro i jest ok i nie uwazam aby byla wolna
jak do moich potrzeb (bo mam jeszcze karte zolwia)
hmmm
ja mam Kingstona 2x 256MB zwykłe pomarańczowe (pozostałość po G5 (-
i na razie dają rady
kopiuję tylko i wyłączenie przez czytnik (jakiś za 37zł tylko CF usb1.1)
tylko jak widzę 26 NEFów po włożeniu czystej karty to mnie boli... (-:
D70|KIT|50tka|DF60|Sigma 70-300 APO SM II|mieszek_m42+pareszkłów|Marumi DHG Circular PL(D) 67mm |& the new one - SABINA (-:
Widzę tyle problemów z Kingstonem... To źle bo to tanie karty. Czym więc je zastapić ? Czy takim Lexarem 1GB speed x4 na przykład : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=39305767 ? Czy też poszukiwać czegoś firmy SanDisk ? A może zakup czytnika kart CF rozwiązuje sprawę problemów z Kingstonami (czyli sczytywanie zdjęć tylko czytnikiem a nie z aparatu) ? Bo z tego co tu widzę ludzie z czytnikami są zadowoleni...
Rayden
Nikon D70_18_70_1GB_256MB_Torba Sony
FOTOGALERIE
Nie może, bo na niesformatowanej karcie nie da się nic zapisać. To tak samo jak próba zapisu czegokolwiek w pececie na niesformatowanym dysku.Zamieszczone przez hesja
Co do kart: mam jak w profilu. Kingston niekiedy odmawia współpracy z aparatem, ale jak zapisze, to z odczytem w czytniku nigdy nie było problemu. Pretec też czasami wierzga w aparacie, ale znacznie rzadziej niż Kingston. Odczyt - j. w. SanDisk - bez zarzutu.
Pozdrawiam
Witam, w czerwcu zakupilem 2 karty Kingston 512-s do dwoch roznych D70, porazka nawet przy przegladaniu zdjec na aparacie wieszaly sie, objawy takie same. Przy zgrywaniu z czytnika i np. z coolpixa 5700 chodzily wzorcowo. Moja padla w sierpniu grzebiac ok 100 zdjec na niczym nie dzialala - cart error, druga mniej uzywana polegla chyba w pazdzierniku. wtedy obie zawiozlem do hurtowni gdzie zostaly kupione i zamienione z musu na nowe takie same 512-s. Bez zastrzezen.
cos poprawili . Innym dzialaja padaly tylko z d70. Czy ktos ma kingstona 2 lub 4 GB kupione po wrzesniu lub pozniej? jak sie sprawuja?
Na Allegro są takie karty : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=39731529
SanDisk 1GB. Można to używać z D70 ? Jesli Kingston zawodzi na całe linii ?
Rayden
Nikon D70_18_70_1GB_256MB_Torba Sony
FOTOGALERIE
W internecie, pod adresem
http://www.egidiortisi.it/message_11287.asp
znalazłem info, że:
"Zeby odroznic dobrego Kingstona od zlego, nalezy zobaczyc, na jakim rdzeniu
jest on zbudowany. Jesli na krawedzi pisze THCF - Toshiba - to smialo mozna kupowac. Jesli zaczyna sie od 4613.. potem MYO - to Samsung - nie kupuj ich, bo wlasnie te karty padaja:
Czy wasze padające karty Kingston miały napis THCS a działające są Samsunga?
Moja ma oznaczenie zaczynające się od 46 i po dalszych cyfrach jest faktycznie MYO... i rzeczywiście współpracuje źle. To nie znaczy, że padła, ale często wierzga.
Ja mam 1GB Kingstona. Eksploatuję dość intensywnie i nie mam z nią problemów. Wydaje mi się, że to kwestia wadliwej serii…
Skontaktuj się z nami