Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10
    Rozmowny Awatar Macro
    Miasto
    Łódź/Warszawa/Sztokholm

Domyślnie Nuda - nie bijcie

No cóż - chyba faktycznie każdy musi przejść przez ten etap. Tym razem padło na mnie, więc postanowiłem podzielić się efektami. Wiem, ze temat odkrywczy nie jest, ale może chociaż nie jest tragicznie?

1.

2.
    L166B | F80 | F65 | OM20 | D300 | N50/1.8 | N12-24/4 | T90/2.8 DI | S30/1.4 | F85/1.4 | takie tam...

"How do you feel about women's rights? I like either side of them."

Domyślnie

2jeczka !! bardzo fajne !!
    DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoSwiecidełko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arachiusz Zobacz posta
    hmm............
    no bo jak robaka nie ma to już nie makro i do pieca

...

mz GO wieksza powinna być i nie poruszone.. chciałby się powiedziec, że kropelki nie uciekaja jak robaki ale nie byłby to do konca zgodne z prawdą ...ale zawsze mozna powtorzyć.

pozdrawiam

Rozmowny Awatar Macro
    Miasto
    Łódź/Warszawa/Sztokholm

Domyślnie

hmm............
    Czyli jednak tragicznie

Problem w tym, że nie dysponuję sabinką, więc dopalam tylko małpką. Żeby na tym odwzorowaniu krople nie wyszły poruszone to muszę obniżyć czas trwania błysku czyli zmniejszyć jego siłę. Wtedy światła jest już na tyle mało, że nie mogę sobie pozwolić na większą głębię :/ Ogólnie taka kwadratura koła :/ No chyba, ze gdzieś popełniam błąd logiczny.
    L166B | F80 | F65 | OM20 | D300 | N50/1.8 | N12-24/4 | T90/2.8 DI | S30/1.4 | F85/1.4 | takie tam...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Macro Zobacz posta
    Czyli jednak tragicznie
    no takie moje odczucie nie chcę udawać że ok , jak nie ok..............a to powinno być motywujące.........pokombinujesz ze złotkami z czekolady , lusterkami czy tam co sobie wymyślisz i wstawisz ponownie zobaczymy , obiekty Ci nie uciekną więc masz wiele czasu , albo olej to i idż w plener to moje zdanie ..........hehe ja nawet nie próbowałem z kropelkami

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Rozmowny Awatar Macro
    Miasto
    Łódź/Warszawa/Sztokholm

Domyślnie

Nie no - bardzo dobrze Nie oczekuje psalmów pochwalnych. Wbrew pozorom takie pierwsze próby i tak już były bardzo rozwijające. Ale do tematu chyba wrócę dopiero jak skombinuję lepsze oświetlenie - póki co większość się o to rozbija chyba.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Macro Zobacz posta
    Ale do tematu chyba wrócę dopiero jak skombinuję lepsze oświetlenie - póki co większość się o to rozbija chyba.
    dobre światło to światło zastane

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Domyślnie

1 brakuje troszkę ostrości, ale kolorystycznie i kompozycyjnie ciekawe (zrobiłbym jeszcze eksperyment z "panoramicznym" kadrowaniem). 2 świetne kolory, troszkę większa GO byłaby przydatna. Ogólnie nie jest źle
    Pozdrawiam, Dariusz Kucharski
    | DA | WWW | Blog |
    D800 D300s | N14-24G N24-70G N70-300VR T150-600 N60D N85PC N105D Trioplan100 Takumar28 Σ10-20mkI T17-50mkI | SB-900x2 Manfrotto 055xprob 322RC2 +duperele

Domyślnie

dobre światło to światło zastane
    lub sztuczne, ale dobrze ustawione i rozproszone
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Uprawnienia umieszczania postów