Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Oszczędny w słowach Awatar Wiewioor
    Miasto
    Gdańsk, PL / Floryda, USA

Domyślnie Rozbity górny LCD w D70

Witam forumowiczów

Właśnie wróciłem ze spaceru z dzieckiem - wszystko byłoby super gdyby nie rozbity górny wyświetlacz w D70'tce. Aparat działa - robi zdjęcia i nawet coś tam na górnym LCD widać (tylko A) - niby można zyć, ale zrobiłem sobie D40 ze śrubokrętem .

Czy ktoś orientuje się ile może kosztować wymiana tego LCD przez serwis Nikona?

Pozdrawiam,
    Konrad

PS. A zbierałem na jakieś jasne tele

PSS. Czy linia Dxxx jest bardziej wytrzymała pod tym względem? (pękła też obudowa w okolicach tegoż LCD).
    Brak stopki

Domyślnie Tylko Nikon

Nie wiem ile moze to kosztowac ale radze zrobic to tylko w Nikon. wbrew pozorom serwis Nikona nie jest az tak drogi a masz gwarancje i swiadomosc ze robil to ktos kto ma z tym doczynienia niemalze codziennie. Podam Ci przyklad: Czyszczenie matrycy tu gdzie mieszkam kosztuje 70 euro ( nie jest to serwis Nkona ) a calego aparatu w serwisie w Niemczech (wraz z wysylka w obie strony ) kosztuje 120 euro. Sam zobacz co sie oplaca bardziej i co jest pewniejsze.
    NIKON D-70s, grip, Sigma 70-300, Sigma 24-70, Nikkor 28-80, SLIK PRO 700DX, COKIN, Extreme III i kilka filterkow

Miasto

Domyślnie

Dzięki za odpowiedź - dzisiaj próbowałem dodzwonić się do serwisu ma Postępu - zero sukcesu Jak numery nie były zajęte to nikt nie odbierał - i tak przez 20 minut. Swoją drogą rozważam wysłanie aparatu do niemiec, ale boję się że koszty mogą przerosnąć wartość sprzętu. I tu koło się zamyka. Czy lepiej kupić nową D80'tkę a staruszka wysłać bez dzwonienia do NKP (z opisem usterki) i czekać (cierpliwie) na sygnał z serwisu? W sumie to pstrykam amatorsko (3 lata - 18 ts. zdjęć), ale bez aparatu to jak bez ręki.

Pozdrawiam,
    Konrad

PS. Dzisiaj zadzwoniłem też do serwisu w Gdyni - niestety odpowiedzieli mi, że nawet gdyby oni zamawiali potrzebne elementy, to NKP im ich nie odsprzeda A szkoda.
    Brak stopki

Domyślnie

Spróbuj zadzwonić na ogólną infolinię a potem przedrzeć się do serwisu ostatnio ktoś próbował i ponoć skutkuje

Miasto

Domyślnie

Ok - będę więc walczył jutro z infolinią. A swoją drogą to nauczyłem się (prawie) żyć bez tego LCD - mocno jest to upierdliwe, ale się da. Muszę tylko jeszcze przebrnąć przez właściwe ustawienie lampy błyskowej

A może by tak spróbować do serwisu niemieckiego? Lub czeskiego?

Pozdrawiam
    Brak stopki

Domyślnie Jeśli poczekasz to prawdopodobnie coś bede wiedzial

na temat Nimców bo zlecam jutro wysłanie mojego Nikusia tam poniewaz Irlandczycy guzdrają sie z czyszczeniem niesamowicie a do tego 2 dni temu bylem po aparat i przyniesli mi w takim samym stanie jak zaniosłem i zyczyli sobie 70 euro. Pozdrawiam.
    NIKON D-70s, grip, Sigma 70-300, Sigma 24-70, Nikkor 28-80, SLIK PRO 700DX, COKIN, Extreme III i kilka filterkow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiewioor Zobacz posta
    Ok - będę więc walczył jutro z infolinią. A swoją drogą to nauczyłem się (prawie) żyć bez tego LCD - mocno jest to upierdliwe, ale się da.
    Ja w D50 również nauczyłem się żyć bez tego wyświetlacza główny powód to brak podświetlenia i co za tym idzie dupa zbita np. w nocy, ciemnym studiu czy teatrze. Przesłonę, czas, pomiar światła mam w wizjerze, iso, balans bieli, EV lampy - trzeba grzebać w menu, mało wygodne i upierdliwe ale skuteczne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiewioor Zobacz posta
    Witam forumowiczów ale zrobiłem sobie D40 ze śrubokrętem .
    Kiczowaty żart, no ale mam nadziej że sprawił Ci wiele radości.
    D700, S24-105/4 ART.

"...the first thing that you want, will be the last thing you'll ever need"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arwic Zobacz posta
    Kiczowaty żart, no ale mam nadziej że sprawił Ci wiele radości.
    Dobre
    Jedna z ciekawszych odpowiedzi. Bije moje na głowę!
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Smile

Cytat Zamieszczone przez mpwt Zobacz posta
    Dobre Jedna z ciekawszych odpowiedzi. Bije moje na głowę!
    Cel osiągnięty, wabik działa. MPWT wiedziałem ze odpiszesz, no ale czekamy na resztę. Przepraszam autora za OT.
    D700, S24-105/4 ART.

"...the first thing that you want, will be the last thing you'll ever need"

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów