Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Domyślnie MB do D200----- to badziew

Długo poszukiwałem tego usprawniacza pracy do mojego d200.. Zostałem szczęśliwym nabywcą w połowie stycznia br. Zaladowany 2 akumlatorami przeżyłem 4 dni na rozkołysanym Bałtyku na połowach łososi, których złowiono 326 szt. Energi nie zabrakło i wszystko byłoby ok , gdyby nie pora doładować ogniwa. Stało się coś co nie powinno się zdarzyć. UWAŻAJCIE pękają plastikowe uchwyty trzymające akumulatory w pojemniku jest to tajwański badziew :
    Księżak

D3s Nikkor 50/1.4, 24-70/2.8, 200 2.0 VR sabinka 900

Domyślnie

przy minus 26 nie pekają
    no chyba że aku włoży sie na siłe drugą stroną i pózniej wyjść nie chce
    "czuję jak rodzi się moc"

Domyślnie

no przy minus 28 tez nie popekaly.
    No chyba ze na sol sa wrazliwe
    Jeśli nachodzi mnie ochota by zrobić coś wielkiego, siadam chwilę w kącie i czekam aż mi przejdzie

Domyślnie

czy wlacznik spustu pionowego moze byc caly czas wlaczony?
    rozumiem, ze glowny wlacznik/wylacznik w aparacie skutecznie odcina zasilanie
    i nie powoduje zuzycia energi z gripa.

Domyślnie

Tak, moze byc wlaczony.
    Ale na ostatnich warsztatach doszlismy dlaczego d200 tak lubi prad....
    otoz sie okazuje, ze cala ta energia idzie na ogrzewanie magnezowego body
    D2X jest chlodniejszy w dotyku niz D200
    Jeśli nachodzi mnie ochota by zrobić coś wielkiego, siadam chwilę w kącie i czekam aż mi przejdzie

Domyślnie

dołacze sie do słów krytyki. klapka od aku zaczeła mi sie sama otwierac.Zamkniecie jej bez przerwy przekrecało sie samo w lewą strone i otwierało. Wq.....em sie, lupę w garść i ogladam to zamkniecie od środka. Taki mały metalowy siurek ktory trzyma cała klapkę przykręcony jest malenką srubką i on poprostu przy zamykaniu gdy natrafi na opór, przekręca sie i przez to nie domyka klapki. Poluzowałem śróbkę, przesunałem tego s....a i dokręciłem.teraz jest ok ale radzę dobrze dociskać klapkę przy jej zamykaniu. Wyścig na rynku i dązenie do obnizenia cen to moze i dobre tylko czemu kosztem jakości.

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Ja mam od tygodnia, poki co nie narzekam Rozwiazanie tej klapki srednio mi sie podoba, zobaczymy ile wytrzyma

Domyślnie

wytrzyma jesli bedzie sie z nia obchodziło na miare wygladu zameczka ale zwróc uwagę na ta blaszkę-zasówkę ktora trzyma cała klapke.Gobrze ,że blaszka a nie jakis plastik.

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Zauwazylem juz pierwszego dnia, ze klapkę lepiej docisnac do konca a nastepnie zablokowac. Krecac na sile blokadą, mozna ja rozwalic.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leszeg
    Wyścig na rynku i dązenie do obnizenia cen to moze i dobre tylko czemu kosztem jakości.
    To chyba jedyne trafne spostrzeżenie....ja ze swoim sprzętem Nikona wyprodukowanym jeszcze w Japonii nie miałem żadnych problemów. Po kiego diabła robią aku , które pasują tylko do jednego modelu i w dodatku je autoryzują....no a po takiego, aby ludziska więcej kasiory wydawali.
    "...co to za życie jak się nie ma czasu na życie..."

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów