Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    Tak się składa, że większość programów do ingerencji w zdjęcia mimo 'zadeptania' exifa, pozostawia własne śmieci, które i tak należy usunąć.
    Na przykład jak w metodzie, którą podałem wyżej.

Edit:
    Przeczytałem to jeszcze raz i doszedłem do wniosku, że wyraziłem sie trochę nie precyzyjnie. Niektórzy mogą przypuszczać, że należy je (te śmieci ) usunąć "moją" metodą, a chodziło mi o to, że Photoshop właśnie zostawia wspomniane śmieci.
    Ostatnio edytowane przez Bjania ; 01-02-2008 o 23:29
    D90 | 10-20 16-85 18-70 | SB-28 | Olympus XA2 Smiena Symbol
    Góry i inne

Oszczędny w słowach Awatar Ambrosious
    Miasto
    Wwa-Ursynów-Imielin

Domyślnie

Sekundkę: powiedzcie w jakim celu ta cała operacja? Zmniejszenie wielkości pliku? O ile? O 20 - 30 kB? O co chodzi?

bombel
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ambrosious Zobacz posta
    Sekundkę: powiedzcie w jakim celu ta cała operacja? Zmniejszenie wielkości pliku? O ile? O 20 - 30 kB? O co chodzi?

Między innymi na potrzeby webu. Czasem layout serwisu www składa się z kilkudziesięciu obrazków pociętych na sztuki (tzw. slices, czyli plastrów), każdy o wadze kilku, kilkunastu kB. Dodatkowe kilkadziesiąt razy 30 kB (całkowicie zbędnych) i robi się bigos: wolno się wczytuje, limit transferu (za który połacimy jako właściciele websitu) rośnie, konkurencja się cieszy, bo u nich działa szybciej, i tak dalej...

Jeśli strona ma działać szybko, walczymy o każde kilo - tylko po to został w ogóle wymyślony potężny kombajn dołączany do PSa - ImageReady.

Tam już walczy się o każde parę bajtów, nie mowiąc o kiloB.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Odpalamy program. Przeciągamy jpg w okno programu i exif usunięty

http://evilmaster.net/download.php?d...stripper10.zip
    Sofcik fajny

Nareszczie dobry program do hurtowego usuwania EXIF'ów
    Nieraz mam po kilkadziesiąt zdjęć z których muszę usunąć EXIF a to jest czasochłonna praca bawić się z każdym plikiem osobno.
    De czy'sta + szkliwo

Domyślnie .....exif

Hej hurtowo można usunąć EXIF'a w IrfanView. Działa rewelecyjnie.
    pozdr
    FUJI X-T3/18-55/35 1.4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michal_C Zobacz posta
    pozdr
    Czytałem wątek i chciałem napisać to samo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michal_C Zobacz posta
    pozdr
    Szczerze powiedziawszy nie przepadam za tą przeglądarką. Chyba raz jej użyłem kiedyś i na tym sięskończyło
    Ale dzięki za wiadomość, może zainstaluję sobie i sprawdzę jak to działa.

A ten programik, co podał do niego linka prz3emo, jest fajny bo robi beckup'y plików przed wywaleniem EXIF'a.
    De czy'sta + szkliwo

Domyślnie Odp: Fajny sofcik do usuwania EXIF

Programów do usuwania całości EXIF'a jest kilka. Ostatnio chciałem jednak usunąć część danych. Zależało mi na pozostawieniu informacji o czasie wykonania fotki i położeniu (dane z GPS). Czy znacie oprogramowanie, w którym można to w prosty sposób wykonać z poziomu interfejsu użytkownika?
    Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało

Próbowałeś to robić Opandą?? Wiem że można wykasować cały EXIF i poszczególne jego elementy, ale nie wszystkie bo trzeba mieć zarejestrowaną kopię programu czy coś takiego.
    Ale spróbować zawsze możesz.
    De czy'sta + szkliwo

Cytat Zamieszczone przez yaqb81 Zobacz posta
    Próbowałeś to robić Opandą?? Wiem że można wykasować cały EXIF i poszczególne jego elementy, ale nie wszystkie bo trzeba mieć zarejestrowaną kopię programu czy coś takiego.
    Ale spróbować zawsze możesz.
    Faktycznie można to robić za pomocą programu Opanda - dokładnie Opanda PowerExif Editor. Operacje na części elementów można wykonywać dopiero po dodatkowej rejestracji/zakupie. Muszę się dokładnie przyjrzeć, co daje rejestracja - chyba tylko rozszerzenie funkcjonalności wersji trial na pewien czas. O ile się nie mylę, przetwarzanie wielu zdjęć wymaga wersji PRO - 89,99$. Może ktoś zna jakąś darmową alternatywę?
    Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów