Close

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 55

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    Przecież zrobi Ci to każdy elektronik za parę złotych.
    No niby jestem elektronikiem (kończyłem technikum jakieś naście late temu) ale... kiedyś może bym to wymyślił ( tak jak wiele ciekawych urządzeń robionych na pająka czyli bez odbudowy - obudowa to była moja największa bolączka. Niestety dzisiaj jak rodzina na głowie (z małą córeczką) nie mam czasu na eksperymenty z elektroniką. Kiedyś pamiętam, że potrafiłem siedzieć do 4-5 nad ranem (choć następnego dnia była np klasówka) bo coś nie działało a ja za każdym razem jak się poddawałem, wymyślałem kolejne ulepszenia. To były czasy... te wyprawy nocne (wyjazd o 2 w nocy by być przed 7) z latarkami w zimę na Wolumen do Warszawy... Ale to inna sprawa.

Teraz wiem, że takiego ustrojstwa nie zrobię bez jakiegoś schematu. Jak na przykład przenieść wyzwalanie do aparatu? Za pomocą wężyka, przekaźnika? Jakoś boję się podłączać do urządzenia wartego kilka tys PLNów przypadkowych moich pomysłów. Tym bardziej że nie wiem jakie te styki przenoszą logikę. Domyślam się, że po prostu są zwierane, Ale pewny nie jestem. Będę więc wdzięczny za jakiś info w tej sprawie - gdzie takie coś można kupić?

Elip
    Kiedyś D70, później D200, teraz D300s i cały plecak gadżetów

Domyślnie

ja nie mam z tym problemu bo nawet nie wiem o czym mowicie to jak by mi ktos kazał zrobić pilota do telewizora hehehe pojecia nie mam o czym mowa.
    D70S....Z6...

Domyślnie

Po przeczytaniu tego watku, zachecony fotami postanowilem sam pobawic sie kropelkami. Powiem szczerze ze wymagalo to trzech podejsc i troche literatury aby uzyskac jako tako satysfakcjonujace rezultaty. Ponizej probka mojej radosnej tworczosci (w obronie powiem ze jestem totalnym amatorem ) Aparat D40, Nikkor 55-200 (ustawiony na 200)
    lampa Yashica CS-220 czas 1/4000 f/16 ISO 200

a zeby zachecic potencjalnych kropelkowcow to ponizej moje "studio"

to chyba najlepsze co przy uzyciu jednej lampy na aparacie JA moglem uzyskac
    EDIT: mowie oczywiscie o zdjeciu kropelki po zdjecie dolne jest totalnie lamerskie
    D40 + SY8/3.5FE + S10-20/4-5.6 + N35/1.8 + S50/1.4 + N55-200 + Tair300/4.5 + SB-600
    Yashica 108MP + Y35-70 + Y75-200 + YCS-220
    http://picasaweb.google.com/mt.mostowski

Domyślnie

mmost po drugiej fotce widze ze Ci w gardle zaschlo przy tych kropelkach
    I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmost Zobacz posta
    Po przeczytaniu tego watku, zachecony fotami postanowilem sam pobawic sie kropelkami. Powiem szczerze ze wymagalo to trzech podejsc i troche literatury aby uzyskac jako tako satysfakcjonujace rezultaty.
    Nieźle to wciąga, co???? zycze powodzenia w ekperymentach.
    Poniżej moja "tfurczość" ze wczorajszej nocki:
    1.
    2.

Ciekawe efekty udało mi się uzyskać wsadzając lampę pod wodę Oczywiście wcześniej lampę umieściłem w szczelnej butelce. powstał w ten sposób efekt podświetlania z wody. Polecam wypróbować !

PS niestety nie udało mi się zrobić rondelka....

Elip
    Kiedyś D70, później D200, teraz D300s i cały plecak gadżetów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sote Zobacz posta
    mmost po drugiej fotce widze ze Ci w gardle zaschlo przy tych kropelkach
    bezalkoholowe
    D40 + SY8/3.5FE + S10-20/4-5.6 + N35/1.8 + S50/1.4 + N55-200 + Tair300/4.5 + SB-600
    Yashica 108MP + Y35-70 + Y75-200 + YCS-220
    http://picasaweb.google.com/mt.mostowski

Domyślnie

taaa widze ze kropelki odżyly??
    ile sie nie tak dawno... (hmmm t ojuz ponad rok??)
    tu o tym mowilo
    a korona? moze i fajna sprawa
    tylko jąto najlatwiej sfocic
    ja to dlugo walczylem z fotkąwejscia kropli w powierzchnie
    i jak do tej pory maks jaki osiagnalem to:
    Serdecznie pozdrawiam
    www.hesja.pl

Domyślnie

a TU: http://www.hesja.pl/gr_kropelki.html
    reszta moich eksperymentow + backstage dla zainteresowanych
    Serdecznie pozdrawiam
    www.hesja.pl

Domyślnie

Bariera to nie problem, ale czym wyzwalany jest aparat?

Piotr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez abcd0000 Zobacz posta
    Bariera to nie problem, ale czym wyzwalany jest aparat?

Piotr
    Bariera musi być sprzęgnięta z gniazdem wężyka elektrycznego, lub ewentualnie z pilotem aparatu, a także z lampą błyskową.

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów