Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Domyślnie Prawdziwa Fotografia

Witam

Zobaczcie jak glupie bywaja nasze spory, czy aparat A jest lepszy od B Prawdziwa fotografia istnieje bez wzgledu na to czego uzywamy lustrzanki czy kompakta (producent jest nieistotny).

http://www.robgalbraith.com/bins/mul...id=7-6468-7844

Jak macie linki do podobnych stron zapodajcie, chyba warto to ogladac

pozdrawiam
    C5DII

Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

no niezłe... naprawdę świetne foto reporterskie...
    ale... człowiek był w niesamowitym miejscu... tam naprawdę nie liczy się sprzęt...
    tam liczy się chwila... moment uchwycenia obrazu...
    DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoSwiecidełko

Domyślnie

vasco5
    ręce mi opadły
    takim stwierdzeniem dajesz świadectwo ogromnego braku kompetencji w temacie
    przeczytałeś tekst towarzyszący zdjęciom z podanego linka ?
    Cały traktuje jak na złość o sprzęcie, o jego wadach i zaletach, o ograniczeniach z nim związanych, o zastosowanych technikach pozwalających te ograniczenia obejść, o powodach wyboru takiego a nie innego itd.
    i przed nami kolejnych dziesięć stron jałowych postów co się liczy a co nie w "prawdziwej fotografii"
    Liczą się emocje twórcy i odbiorcy fotografii
    Liczy się człowiek z aparatem
    Liczy się aparat - narzędzie pozwalające zrealizować ludzką wizję

POZDRAWIAM
    myślę co piszę

Domyślnie

Jak dla mnie te zdjęcia nie były jakoś specjalnie przekonujące. Porównując choćby do roboty Jamesa Nachtweya. I porównując choćby tylko w kwestii reporterskości i szerokich kątów ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RomanZWrocławia Zobacz posta
    vasco5
    ręce mi opadły
    takim stwierdzeniem dajesz świadectwo ogromnego braku kompetencji w temacie
    przeczytałeś tekst towarzyszący zdjęciom z podanego linka ?
    Cały traktuje jak na złość o sprzęcie, o jego wadach i zaletach, o ograniczeniach z nim związanych, o zastosowanych technikach pozwalających te ograniczenia obejść, o powodach wyboru takiego a nie innego itd.
    i przed nami kolejnych dziesięć stron jałowych postów co się liczy a co nie w "prawdziwej fotografii"
    Liczą się emocje twórcy i odbiorcy fotografii
    Liczy się człowiek z aparatem
    Liczy się aparat - narzędzie pozwalające zrealizować ludzką wizję

POZDRAWIAM

przepraszam, ale naprawde nie mam pojecia o co Tobie chodzi, po prostu nie pisz, jak nie potrafisz napisac nic madrego, bedzie tu milej a i Ty sie oszczedzisz w oczach innych.

Jak dla mnie te zdjęcia nie były jakoś specjalnie przekonujące. Porównując choćby do roboty Jamesa Nachtweya. I porównując choćby tylko w kwestii reporterskości i szerokich kątów ...

Mi chodzilo, o to, na jakim prostym i nie ma co ukrywac - niezbyt dobrym sprzecie pracuje reporter robiac swietne fotografie. A fotografie Jamesa Nachtweya sa rzeczywiscie przemawiajace - swietne.

pozdrawiam
    C5DII

Domyślnie

Jasne. Rozumiem ideę - to ja też mam coś do pokazania - http://arbiter.pl/ - to jest taki powiedzmy fotoblog człowieka, który bardzo fajnie rejestruje codzienne wydarzenia. Ma zwykle ze sobą (chyba) małpkę i pstryka raczej pokazując pewne rzeczy, a nie dbając o super-hiper jakość i technikę. I do tego świetnie opisuje. Polecam pogrzebać po galeriach - np. z pstryka reklamy , widoczki z miasta albo pisze jak zrobić klimatyzację czy naprawić skuterek Jak dla mnie ma zapału często więcej, niż posiadacze lustrzanek - pozdrawiam, jak nas czyta

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbigniew Zobacz posta
    Jasne. Rozumiem ideę - to ja też mam coś do pokazania - http://arbiter.pl/ - to jest taki powiedzmy fotoblog człowieka, który bardzo fajnie rejestruje codzienne wydarzenia. Ma zwykle ze sobą (chyba) małpkę i pstryka raczej pokazując pewne rzeczy, a nie dbając o super-hiper jakość i technikę. I do tego świetnie opisuje. Polecam pogrzebać po galeriach - np. z pstryka reklamy , widoczki z miasta albo pisze jak zrobić klimatyzację czy naprawić skuterek Jak dla mnie ma zapału często więcej, niż posiadacze lustrzanek - pozdrawiam, jak nas czyta
    Z całym szacunkiem dla jego zaciętości, ale wolę zobaczyć jedno Twoje zdjęcie niż jego 100.
    Elliot Erwitt - mój MISTRZ !!!

Domyślnie

arturherda
    czego nie rozumiesz?
    co niemądrego w tym poście tak cię drażni?
    KONKRETY
    Wcześniej - spróbuj przeczytać ten tekst raz jeszcze ze zrozumieniem, zgadnij do kogo był skierowany.
    pomyśl
    O mój wizerunek się nie obawiaj
    myślę co piszę

Domyślnie

Wpadły mi w rączki 4 filmy z cyklu "Masters of wedding photography", nikt tam słabym sprzętem nie robi... W dwóch filmach kolesie mieli Nikony, w jednym Canonki a w jednym koleś miał 4 Leiki M6 ze szkiełkami całkiem dobrymi od Noctiluxa począwszy... Jak się robi za słabym sprzętem, lub choćby słabym, czasem za ciemnym szkłem to można sporo stracić, poruszyć być może jedno z najważniejszych ujęć w życiu... Szkoda ryzykować, sam poruszyłem juz kilka razy... Brrrrrr
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    Wpadły mi w rączki 4 filmy z cyklu "Masters of wedding photography", nikt tam słabym sprzętem nie robi... W dwóch filmach kolesie mieli Nikony, w jednym Canonki a w jednym koleś miał 4 Leiki M6 ze szkiełkami całkiem dobrymi od Noctiluxa począwszy... Jak się robi za słabym sprzętem, lub choćby słabym, czasem za ciemnym szkłem to można sporo stracić, poruszyć być może jedno z najważniejszych ujęć w życiu... Szkoda ryzykować, sam poruszyłem juz kilka razy... Brrrrrr
    Jakim cudem 4 jak są dwa?

Swoją drogą filmy ekstra. Leiką w MoWP pt.1 robi Jeff Ascough, teraz używa canona Tak czy siak reporterka ślubna i wojenna to dwa przeciwne końce tego samego kijka i niekoniecznie rozwiązania z frontu sprawdzą się na ślubie/weselu

Jeff Ascough rulez
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów