witam wszystkich!
a wiec w najblizszym miesiącu chcalbym zakupic lustrzanke, mam 3000zł.
na oku mam albo nikona d40x albo pentaxa k10d wiem ze roznica miedzy nimi jest ogromna,ale nie w tym rzecz.
jeżeli kupiłbym d40x to z kitowym obiektywem 18-55 zostalo by mi jeszcze ponad 1000 zł i chcialbym kupic obiektyw 70-300 i w tym problem ze nie wiem jaki obiektyw czy tamron czy sigma czy nikkor będa mi działac.chodzi mi o to zeby działał AF bo dowiedzialem se ze jak kupie sigme 70-300 bede mogl tylko manualnie nastawiac ostrosc,jezeli kupowałbym nikkora 70-300 to tego bez vr bo on jest za drogI ,ale tez nie wiemczy będzie mi działał.
Prosze o pomoc jaki obiektyw z AF 70-300 będzie mi dizałał w d40x .
A o takim dziale jak "OPTYKA" słyszał? Od nikona wszystko co ma w nazwie AF-S (to "S" jest tu kluczowe), będzie biegać. Obawiam się że 1K, to tylko 55-200 czy jakoś tak wyrwiesz.
pozdrawiam Krzysiaczek
Serwis wykorzystuje pliki cookies w celach reklamowych, statystycznych i do personalizacji stron. Możesz wyłączyć używanie plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej jednak może to utrudnić korzystanie z serwisu! Więcej informacji w Polityce prywatności.
Skontaktuj się z nami