Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    Tak, jest dobry, ale ponieważ jest open source, to na wsparcie nie za bardzo można liczyć.
    Lepiej kupić jakąś komercyjną dystrybucję.
    Program proponowany przeze mnie jest to solidny produkt, jak jego niemieccy twórcy.
    Raczej dlatego że jest open source mozna liczyć na wsparcie i być pewnym że jego solidni twórcy nie zostawili sobie czy CIA jakiejś furtki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Raczej dlatego że jest open source mozna liczyć na wsparcie i być pewnym że jego solidni twórcy nie zostawili sobie czy CIA jakiejś furtki
    Furtki? W algorytmach?
    No dobra, dość tych wygłupów.
    Boisz się CIA?
    No, no, no.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Nie za bardzo mi sie chce w takie coś bawić jest może możliwość żeby jeden dysk (zewnętrzny) zabezpieczyć hasłem, żeby niezależnie gdzie go będę chciał podłączyć to będę musiał wprowadzić hasło żeby się dostać do zawartości
    Pozdrawiam
    Dariusz O.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shah Zobacz posta
    Zdecydowanie polecam Truecrypt.
    Popieram

Domyślnie

Mniej wyszukane, ale w większości systemów operacyjnych Microshitu masz cos takiego jak prawa NTFS, i jeśli dobrze je ustawisz to nikt Ci do katalogu nie wejdzie bez odpowiedniej wiedzy. Jeśli masz Viste (pfuj) to w wersjach od Premium wzwyż masz szyfrowanie kluczem - plus taki, że jak klucz sobie gdzieś schowasz to zawsze się dorwiesz do danych. Co do praw NTFS tylko właściciel i administrator (admin dowolnego z systemów operacyjnych od 2000 wzwyż) może się dostać do katalogu ale nie tak bezpośrednio - nawet administrator musi sie trochę namęczyć To tak na wszelki wypadek gdyby Ci system padł. Zabezpieczenie działa i na dyskach przenośnych, które sformatujesz pod ntfs'a.
    Pozdrawiam. Jacek.... --++Te bestie mają ogromne serca++-- http://foto.mjtech.pl
    D40X + Kit / Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6G AF-S DX VR IF-ED / SB-800 i drobiazgi w CaseLogic'u

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ostrry Zobacz posta
    Nie za bardzo mi sie chce w takie coś bawić jest może możliwość żeby jeden dysk (zewnętrzny) zabezpieczyć hasłem, żeby niezależnie gdzie go będę chciał podłączyć to będę musiał wprowadzić hasło żeby się dostać do zawartości
    TrueCrypt szyfruje oprócz woluminów, również urządzenia, np. takie jak twardy dysk, karta pamięci, czy pendrive.
    NIKON

Domyślnie

i idę do kolegi, podłączam dysk i muszę instalować truecrypta żeby odpalić dysk?
    Pozdrawiam
    Dariusz O.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ostrry Zobacz posta
    i idę do kolegi, podłączam dysk i muszę instalować truecrypta żeby odpalić dysk?
    A to jest jakiś problem?
    To tylko minuta roboty.
    NIKON

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów