Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 34 z 34

Wątek: Nikkor 85/1.8D

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    ...

Nie mam zamiaru toczyć z Tobą sporu bo widzę , że za muszkietera czy szermierza chcesz tu robić, znaczy się pogromcę robina ...

...Uważam jednak , że stalki 85mm mają jakąś konstrukcyjną skłonność...
    Nie jestem, nie byłem i nie będę żadnym pogromcą robina. To nie las Sherwood, a ja nie jestem szeryfem z Nottingham...

robin102, wiesz, że Cię lubię, ale odnoszę wrażenie, że niezbędna Ci jest chwila refleksji, do której mogą skłonić tylko takie postulaty jak mój. Zdaję sobie jednak sprawę, że nie jesteś w stanie podać konkretów na ten temat, bo to jest tylko Twoje bajdurzenie...

Obarczanie jakąś wadą sumarycznie sporej liczby akurat tych szkieł przychodzi Ci z dziwną lekkością bytu. Jeśli na setki tysięcy wyprodukowanych sztuk trafi się kilkadziesiąt, a może nawet kilkaset złych, to nie upoważnia do takich wniosków i publicznych oświadczeń o konstrukcyjnych wadach. To już jest spore nadużycie.
    I powiem szczerze na tym noworocznym kacu, że smędzisz i mędzisz bardziej, niż moja, tfuu, teściowa...

Pozdrawiam

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

No i znów nie przeczytałeś co napisałem to chyba przez tego sylwestrowego kaca

Rycerz
    Gość

Domyślnie Odp: Nikkor 85/1.8D

znaczy się...kupowac prawda?

Domyślnie

Sorki za chwilową zmianę tematu tego sporu.

Parametry tego obiektywu wydają się interesujące. Jeśli chodzi o obiektyw portretowy.
    Zastanawiam się nad nim Nikon AF 85 f/1.8D właśnie, zaś na przeciwko stoi Nikon AF 60 f/2.8D Micro.
    Które z tych szkieł wg Was jest lepsze? Chodzi o portret, zaś fotografie makro, mogłyby zadecydować w przypadku zbliżonej jakości.
    Światła i cienie...
    http://nozaki.flog.pl
    Samsung i Nikon

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów