Close

Strona 26 z 27 PierwszyPierwszy ... 1624252627 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 261

Domyślnie

To jest (albo był) feler tego softu. Podobno mieli naprawić?

Do stiga: oczywiście, że możesz przewieźć 20 worków, tylko zrobisz siedem rundek. Na ostatnią rundkę jeszcze możesz zapakować skrzynkę piwa.
    Fiat Lux

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koniksk Zobacz posta
    Czy mam rozumieć, że nie da się pracować na takim monitorze tylko przynajmniej 17''?
    A Ty sie z choinki urwales ze na laptopie (z parametrami wyswietlacza predysponujacymi go co najwyzej do pracy biurowej (chociaz i do tego byloby niewygodnie)) chcesz uprawiac fotoedycje?? Czlowieku -- bez 1280 w poziomie, nie ma co w ogole podchodzic do takich spraw w dzisiejszym sofcie. Ba! Wygodna praca przy zdjeciach zaczyna sie IMHO dopiero od rozdzielczosci 1600x1200. Twoje zdziwienie i narzekanie jest co najmniej smieszne.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Ja uważam, że to faktycznie jest feler programu. Przecież to, że ja mam taki a nie inny monitor to moja sprawa. Może jestem partacz i nie potrzebuje super jakości. Poza tym zmiana rozdzielczości niczego nie zmienia. I tak mi obcina część okna i tak. Zapytałem tylko czy da się z tym coś zrobić czy nie. Aha, mam rozdzielczość 1280x800 czyli mogę podchodzić do tych spraw. Na 1600x1200 muszę przeuwać obraz na monitorze bo się nie mieści. Na upartego da się tak pracować ale szkoda, że się nie da po prostu pomniejszyć np. ikonek.
    D750
    flickr

Domyślnie

Ja uważam, że to faktycznie jest feler programu. Przecież to, że ja mam taki a nie inny monitor to moja sprawa.
    No Twoja sprawa i Twoj problem. Az dziwne, ze tworcy nie podali minimalnej rozdzielczosci do pracy, na liscie wymagan systemowych. Takie sa po prostu normy -- jesli ilosc okien czy ikonek jest tak duza, ze nie mieszcza sie w malej rozdzielczosci, to wymagana jest po prostu wieksza -- i nic z tym nie zrobisz. Moja poprzednia analogia miala Ci uswiadomic, ze laptop z ekranem o tak malej rozdzielczosci nadaje sie do tej roboty, jak wspomniany kabriolet w roli transportera materialow budowlanych.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

No ok. Ale w poprzedniej wersji można było za pomocą F7 włączyć fullscreen i było dobrze a normalnie też obcinało przynajmniej u mnie. Myślałem, że ktoś może wie jak pracować na tym programie na takim sprzęcie jak mój o rozdzielczości 1280x800. No ale jeśli się nie da to trudno, to i tak jest tylko mój rezerwowy sprzęt, szkoda było drugiego kodu. Poza tym mam jeszcze CNX i c1 3.7.7 właśnie na drugim kompie (lepszym niż laptop) a na tym chciałem mieć c1 v4.
    D750
    flickr

Domyślnie Odp: CaptureOne 4 juz jest

Nie wiem czy było czy nie ale jesli przypadkiem wcisniemy w body kluczyk to NEF sie nie otworzy. Jak było to sorki

Wie może ktoś gdzie można te karty jeszcze kupić w internecie?

A ja jeszcze raz zapytam o to czy trzeba coś robić jak się przeinstalowuje system. Muszę to zrobić. Przy wersji 3.7 nie było problemu, kilka razy przechodziło ale ta 4.0 coś była bardziej skomplikowana już przy pierwszej rejestracji więc chciałbym się upewnić.
    D750
    flickr

A ja jeszcze raz zapytam o to czy trzeba coś robić jak się przeinstalowuje system.
    Właśnie przeinstalowałem system. Jak zainstaluję C1 4, dam znać co i jak.
    Fiat Lux

I jak poszło?
    D750
    flickr

Strona 26 z 27 PierwszyPierwszy ... 1624252627 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów