Close

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 69

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    3. czy tak łatwo zrobic profi puszkę czy tym bardziej profi system? Dlaczego nie zrobiła puszki pro Sigma, Pentax, Olympus? Nie chcą? Zapewne chcą, ale jeszcze nie potrafią.
    Mi sie wydaje, ze np. taki Pentax ( z kasą od Samsunga) moglby bez problemu zrobić właśnie takową puszke...
    Ale moze obrali inną droge i zaczynaja od nizszej półki (K10D i K100D sprzedają sie np. w Japonii ponoc rewelacyjnie) wlasnie dlatego, ze zdają sobie sprawę, ze nie zwojują rynku profi bez "całego systemu" i mając puszke profi i tak nie byliby w stanie konkurować z C czy N Powoli zaczną odbudowywać szklarnie i róznie to moze byc jeszcze

Ja tam dobrze zycze Sony, Pentaxowi czy Olkowi... Im wieksza konkurencja tym lepiej dla nas, końcowych odbiorców
    Ostatnio edytowane przez prz3mo ; 02-01-2008 o 14:44

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaleid Zobacz posta
    W D3 jest matryca Nikona, podobnie jak w D2h D1x, D1, itd.
    Tak dziwnie się składa, że po premierze niskoszumiącego CMOS'a z D300 SONY zaprezentowało niskoszumiącego CMOS'a w A700. Po premierze D3 z matrycą FF SONY zaprezentuje A900 z matrycą FF. Kurtka, a może producentem 14mpx matrycy FF jaka znajdzie się w A900 jest Nikon

Myślę, że obie firmy miały równie istotny wkład w powstanie ostatnich matryc znajdujących się w produktach Nikona i SOMY.
    Ostatnio edytowane przez th3big ; 02-01-2008 o 15:41

Kaleid
    Gość

Domyślnie

A co ma 14 mpix matryca z Alfy do 12 mpix Nikona ?

Widze ze przeedytowałeś posta by ukryć wpadkę Nawet nie wiedziałeś że D3 ma 12 mpix
    Ostatnio edytowane przez Kaleid ; 02-01-2008 o 15:57

Domyślnie

A co ma 14 mpix matryca z Alfy do 12 mpix Nikona ?

Widze ze przeedytowałeś posta by ukryć wpadkę Nawet nie wiedziałeś że D3 ma 12 mpix
    Jakiej wpadki? Nie wiedziałem, że D3 ma 12mpx matrycę??? No tak zamawiając D3 nie zwróciłem uwagi na matrycę bo przecież matryca jest najmniej istotna Zlituj się. Co ma wspólnego? Producenta Ok poddaję się. Jak chcesz wierzyć, że przy matrycach znajdujących się w D300 i D3 nie grzebało SONY Twoja sprawa.

Na szczęście dla rynku SONY robi swoje. Niebawem A200, A900 i coś poniżej A200. W tym roku zobaczysz potencjał SONY. Tylko obawiam się, że zacznie się dyskusja o jakości plastiku czy też braku status LCD nie zaś o postępie jaki się w systemie Alfa poczyni.
    Ostatnio edytowane przez th3big ; 02-01-2008 o 16:11

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Po raz kolejny proszę, by nie imputować mi tego , czego nie napisałem.
    Nigdy nie pisałem ze producentem matrycy w D300 jest Nikon.

W tym roku zobaczysz potencjał SONY
    Strach się bać. To samo czytałem rok temu.

Jakiej wpadki? Nie wiedziałem, że D3 ma 12mpx matrycę??? No tak zamawiając D3 nie zwróciłem uwagi na matrycę bo przecież matryca jest najmniej istotna Zlituj się.
    Forma twojego poprzedniego posta (zanim go przeedytowałes) wskazywała na to, że matryca z D3 pojawi się w Alfie, a za chwile napomknales o 14 mpix. Zabrzmiało to tak, że jest to ten sam układ.
    Ostatnio edytowane przez Kaleid ; 02-01-2008 o 16:15

Domyślnie

panowie może najpierw ustalcie jakąś wspólną definicję matrycy - czy to jest SAM "goły" element światłoczuły czy gotowy element światłoczuły z mniustfem osprzętu (czyli to co przeważnie pokazuje producent w folderach, albo co widać np. na dpreview) - bo wydaje mi się to bardzo istotne dla tego uroczego OT
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Domyślnie

Forma twojego poprzedniego posta (zanim go przeedytowałes) wskazywała na to, że matryca z D3 pojawi się w Alfie, a za chwile napomknales o 14 mpix. Zabrzmiało to tak, że jest to ten sam układ.
    Forma powiadasz. Może ją pamiętasz bo najwidoczniej czytając źle zinterpretowałeś tekst. Chętnie Ci wytłumaczę co miałem na myśli

Po raz kolejny proszę, by nie imputować mi tego , czego nie napisałem.
    Nigdy nie pisałem ze producentem matrycy w D300 jest Nikon.
    To kto jest producentem matryc do D300 Chyba Nikon oficjalnie twierdził, że obie matryce zarowno z D300 jak i D3 są jego?

Ok ja wysiadam... do 30-stego stycznia już niedaleko. Prezentacja A900 z matrycą FF o podobnych właściwościach obrazowania jak matrycy z D3 pewnie będzie przypadkiem

Kaleid wierzysz, że Nikon był w stanie samodzielnie wyprodukować matryce znajdujące się w D3 i D300? Jeśli tak to dla mnie niezrozumiałym jest dlaczego tak dłuuuugo dawał się kopać w tyłek przez Canona niemal eliminując się z rynku profi? Ja nie wierzę w to cudowne otrzeźwienie i powstanie z popiołów. To co było trudne do osiągnięcia nagle stało się łatwe i to w momencie, gdy SONY ogłosiło ambitne plany rozwoju własnego systemu z aspiracjami tworzenia sprzętu również dla profesjonalistów. Dawno temu wątpiłem w FF u Nikona właśnie dlatego, że producentem matryc było SONY pozbawione aspiracji tworzenia czegoś z najwyższej półki. SONY przejęło bagnet Minolta i nagle wszystko się odmieniło I całe szczęście bo Canon by zaczął produkować aparaty z tektury, a Nikon przestałby istnieć na rynku profi.
    Ostatnio edytowane przez th3big ; 02-01-2008 o 16:46

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez th3big Zobacz posta
    To kto jest producentem matryc do D300 Chyba Nikon oficjalnie twierdził, że obie matryce zarowno z D300 jak i D3 są jego?
    pisałem wcześniej:
    Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Na Roadshow D3 D300 ludzie z Nikon Polska sami zaczeli mówic na ten temat, uprzedzając ewentualne pytania. I powiedzieli, że nie ma na temat informacji, na razie się tego nie ujawnia. To tyle.
    Podkreślali za to jedno - jest to konstrukcja własna nikona.

Prezentacja A900 z matrycą FF o podobnych właściwościach obrazowania jak matrycy z D3 pewnie będzie przypadkiem
    zobaczymy, watpię by A900 miał matrycę D3. O ile mogą jej używac po roku - to od premiery D3 nie minął rok.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Nigdy tak nie twierdził, od poczatku mowiono ze producentem matrycy D300 jest Sony

z matrycą FF o podobnych właściwościach obrazowania jak matrycy z D3 pewnie będzie przypadkiem
    Uzywasz wahadełka czy rożdzki?

Kaleid wierzysz, że Nikon był w stanie samodzielnie wyprodukować matryce znajdujące się w D3
    i D300?
    Skoro był w stanie dla D2h, D1x czy D1, nie widzę przeszkód. Co do D300, to po raz kolejny proszę o nie wmawianie mi na siłę rzeczy których nigdy nie napisałem.

Jeśli tak to dla mnie niezrozumiałym jest dlaczego tak dłuuuugo dawał się kopać w tyłek przez Canona niemal eliminując się z rynku profi? Ja nie wierzę w to cudowne otrzeźwienie i powstanie z popiołów. To co było trudne do osiągnięcia nagle stało się łatwe i to w momencie, gdy SONY ogłosiło ambitne plany rozwoju własnego systemu z aspiracjami tworzenia sprzętu również dla profesjonalistów.
    Skad wiesz ze było to łatwe? Rozumiem posiadasz dostęp do całej bazy wiedzy planów i projektów inżynierów z Nikona.

Dawno temu wątpiłem w FF u Nikona właśnie dlatego, że producentem matryc było SONY pozbawione aspiracji tworzenia czegoś z najwyższej półki. SONY przejęło bagnet Minolta i nagle wszystko się odmieniło I całe szczęście bo Canon by zaczął produkować aparaty z tektury, a Nikon przestałby istnieć na rynku profi.
    Jak by tak strasznie chcieli , to by ją mieli już dawno. Nikon próbował lansować format DX troche jakby pod górkę.

Domyślnie

O jakim prestiżu piszesz? Myślisz, że zawodowemu fororeporterowi zależy na tym jaką nazwę ma na body? Śmem twierdzić, że ma to gdzieś. On ma zrobić dobre fotki i uzna ten sprzęt za najlepszy, który w osiągnięciu założonego celu najmniej mu będzie przeszkadzał.
    no to było najlepsze!!!

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów