Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Wątek: 17-35/2.8 a D3

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie 17-35/2.8 a D3

mocno zastanawiam sie nad tym szklem dlatego prosze was o opinie jak sprawuje sie z D3
    do tej pory glosy byly ze na analogu chula az milo ale na DX juz gorzej sie sprawowal
    jak jest z D3 ?
    wiem ze Niedzwiedz zaklada fanklub 17-35 ,a jak inni ?
    Road to Manila

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mariobigamista Zobacz posta
    ...wiem ze Niedzwiedz zaklada fanklub 17-35 ,a jak inni ?
    czekają na pogodę coby jakiś krajobraz uwiecznić

Domyślnie

krajobrazy na drugi plan schodza u mnie
    jak sprawuje sie we wnetrzach,architektura,reporterka...
    Road to Manila

Domyślnie

O, bardzo fajny temat. Sam mam podobna zagwozdke. 17-35 czy 14-24?
    Niby az tak bardzo szeroko nie potrzebuje i tarace mozliwosc stosowania filtra polaryzacyjnego. Z drugiej strony wszedzie same och i achy na temat 14-24. No i teraz nie wiem na ktory szeroki zoom sie zdecydowac.
    Pozdrawiam Karol

Domyślnie

to bardzo szybkie , ostre kontrastowe szklo , jest o wiele lepsze niz canonowe odpowiedniki 17-40, 16-35 I i tamron 17-35 , z testow 14-24 wyglada na jeszcze lepszy zwlaszcza w rogach
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

Cholera, 14-24 tez jest ostre, kontrastowe i szybkie ...
    Wiem, ze w 14-24 nie ma miejsca na filtr wkrecany, ale dokrecony na 17-35 bedzie pewnie mocno winietowal na FF.
    W takiej sytuacji, jak na razie, zastanawiam sie nad 14-24.

Domyślnie

14-24 to jest jednak solidne szkło, tęsknię tochę 17-35 wymagają kalibracji, czasem ogromnej. Nie są też niestety tak dobre optycznie na szerokim końcu jak 14-24. 16-35 nie miałem, ale VR to nie jest rozwiązanie rekompensujące brak światła. W architekturze - ok, w dynamicznych scenach niestety nie. Oczywiście lepiej mieć VR niż go nie mieć, ale przy świetle 4 vs 2,8 wybieram światłosiłę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    14-24 to jest jednak solidne szkło, tęsknię tochę
    no to dla tych co narzekają na filtry: http://www.raysfoto.pl/Articles.aspx...2/2&newsId=415
    choć tanio nie jest

Zbanowany
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wilk325 Zobacz posta
    no to dla tych co narzekają na filtry: http://www.raysfoto.pl/Articles.aspx...2/2&newsId=415
    choć tanio nie jest
    Ja tez dlugo czekalem na to ustrojstwo ale zakupie dopiero jak zrobia do tego BIG STOPPERA
    A cena ... no coz jak ktos ma szklo za tyle kasy to i zakupi to ustrojstwo za prawie kazda cene jak bedzie potrzebowal

"I am a visual man. I watch, watch, watch. I understand things through my eyes."
    H.C-B.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów