Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Wątek: Która torba?

Domyślnie Która torba?

Przeanalizowałem wiele możliwości, do finału zakwalifikowały się dwie torby mianowicie:
    a) Naneu Pro - Correspondent C200
    http://www.allegro.pl/item280179028_...wa_bemowo.html
    b) Fomei WINNER 961
    http://www.fotoexpert.pl/aparaty-cyf...dukt-4581.html

Jedna i druga w tej samej cenie, correspondent trochę większy w środku + lepsze kieszenie (te boczne oraz przednia na zamek), winner znów ma zamykaną klapę na zamek, od góry praktyczny otwór na zamek do wyciągania np. obiektywu bez otwarcia klapy, ma także pokrowiec przeciwdeszczowy, wyglądem mniej fotograficzna co też ważne. Na koniec jeszcze może napisze co bym w niej nosił - D80, t17-50, S70-300, N50, Sb600, jakieś propozycje?

Domyślnie

Szczerze radzil bym ci jeszcze raz przemyslec czy torba to napewno dobre rozwiazanie. Ja swoja kupilem 2,5 roku temu i mialem ja na ramieniu doslownie 2 albo 3 razy. Nawet łażąc po miescie torba to wg. mnie cholernie niewygodne gozwiazanie a juz zupelnie nie wyobrazam sobie jak mozna isc z tym np w gory. Osobiscie polecal bym jednak duzo bardziej porzadny plecak.

A jesli bedziesz sie upieral jednak przy torbie to z dwojga zlego wybral bym ta pierwsza. W drugiej troche za malo miejsca.
    Ostatnio edytowane przez Godlike ; 18-12-2007 o 17:14

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Sam mam plecak Fomei i choć cena była bardzo atrakcyjna to jestem z niego niezadowolony, gdyż jak się okazało po krótki użytkowaniu materiał jest słaby i wciąż się pruje. Sam pokrowiec przeciwdeszczowy też nie jest świetnie przemyślany. Osobiście jestem zrażony do tej firmy, ale może tylko ja miałem taki felerny produkt. Doradzałbym Ci pierwszą torbę.

Szczerze radził bym ci jeszcze raz przemyśleć czy torba to napewno dobre rozwiazanie. Ja swoja kupilem 2,5 roku temu i mialem ja na ramieniu doslownie 2 albo 3 razy. Nawet łażąc po miescie torba to wg. mnie cholernie niewygodne gozwiazanie a juz zupelnie nie wyobrazam sobie jak mozna isc z tym np w gory. Osobiscie polecal bym jednak duzo bardziej porzadny plecak.
    Plecak jest wygodniejszy może w noszeniu, ale torba jest wygodniejsza przy potrzebie zmieniania obiektywów itp. Jak pisałem wyżej sam mam plecak i uważam, że wygodniej byłoby mi z torbą.

Domyślnie

Nie oszczędzaj na zamienniki, raz a dobrze zainwestuj w Lowe Pro reportera D300 bądź D400. Świetne wykonanie i użytkowanie
    D70s, 10-85, dobry błysk i statyw

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Nie oszczędzaj na zamienniki, raz a dobrze zainwestuj w Lowe Pro reportera D300 bądź D400. Świetne wykonanie i użytkowanie
    W pełni popieram

Domyślnie

Moja propozycja http://www.funsports.pl/product_info...roducts_id=199.
    Mam i używam, także drugiej nieco mniejszej i bardzo sobie chwalę. Dobre wykonanie, gruba dobrze dobrana gęstością wyściółka, liczne przegródki, kieszonki i paski do monopoda lub małego statywu. Za tą cenę, prawie doskonała. W poruszonej kwestii, czy torba czy plecak? całkowicie zgadzam się z opinią qamil_d_dg - plecak do noszenia, torba do pracy. I choć mam trzy torby i plecak, to jednak korzystam z niego stosunkowo rzadko. Ale nawet wtedy, gdy godzinami wygodnie noszę w nim sprzęt to chwile kiedy muszę po niego sięgać są okropne.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qamil_d_dg Zobacz posta
    W pełni popieram
    Ja tez popieram, mam juz pare rzeczy Lowepro (komputrekker, daypack i reporter 400) i uwazam ze kazdy z tych zakupow to byla bardzo dobra decyzja
    tylko warto naprawde sie zastanowic/przetestowac pakujac swoj sprzet, czy potrzebujesz torby czy plecaka.

Domyślnie

Ja mam Winera takiego o jakim myślisz.
    Jakość wykonania mnie zadowala. Mam podobnie sprzetowo jak ty i jest trochę ciasno, ale wszystko sie zmieściło i jeszcze jest miejsce na jakąś stałkę. Kieszenie raczej nie są pojemne i mam problem z ładowarką. Co do wyjmowania górą to trochę wąską, lecz ja mam z aparat z gripem.
    zalety to fajny dostęp do środka, oczywiście poza sty. wyjęcia i wlożenia aparatu.
    Dobrze się nosi i faktycznie nie wygląda fotograficznie.
    Zapłaciłem za nią 128 zł i była to max cena jaką byłem w stanie zdibyć na ten cel.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Ja mam Winera takiego o jakim myślisz.
    Jakość wykonania mnie zadowala. Mam podobnie sprzetowo jak ty i jest trochę ciasno, ale wszystko sie zmieściło i jeszcze jest miejsce na jakąś stałkę. Kieszenie raczej nie są pojemne i mam problem z ładowarką. Co do wyjmowania górą to trochę wąską, lecz ja mam z aparat z gripem.
    zalety to fajny dostęp do środka, oczywiście poza sty. wyjęcia i wlożenia aparatu.
    Dobrze się nosi i faktycznie nie wygląda fotograficznie.
    Zapłaciłem za nią 128 zł i była to max cena jaką byłem w stanie zdibyć na ten cel.
    Wszystko zależy jaką kasą dysponujesz jak możesz dołożyć to dokladaj, lecz trzeba pamiętać że każdy ma swoje granice cenowe i pomimo możliwości posiadania lepszego czasem lepiej opuścić.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

Ja mam Nova 4 AW i też sobie chwalę

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów