Hej!Maroko to nie jest bardzo biedny i bardzo religijny kraj,nie widac glodnych i widac pijacychMozesz sobie chodzic ubrany jak chcesz,najwyzej potraktuja Cie jak ...
Sa dwa rodzaje taxi tzw.grand taxi-duze mercedesy 6 pasazerow + kierowca,jezdza miedzy miastami i wsiami,petit taxi-fiaty uno zabierajace 3 pasazerow,jezdza w granicach miasta,kolory maja rozne zaleznie od miejscowosci-tyle mojego sprostowania
Z woda nie ma problemu,wszedzie kupisz butelkowana,zarcie tanie,ale monotonne,szczepienia nie sa konieczne,ale na zoltaczke mozna sobie zrobic.
Hotele standart afrykanskiod 4eu za osobe,zazwyczaj lazienka na korytarzu i posciel nie pierwszej swiezosci,woda zimna.Mozna trafic na smierdzaca nore lub czysciutki hotel pachnacy domestosem,radze szukac,hotel stoi przy hotelu.Za 20-30eu mozna dostac swietny hotel,ktory w Europie kosztuje 2,3 razy wiecej.Niestety sa one w nowych dzielnicach,oddalone od starych,najbardziej atrakcyjnych czesci miast.To nie jest problem-taxi kosztuje 1-3eu.
Co do zobaczenia?Nie wiem czego oczekujesz-miata,kultura,zabytki,odludzia?10 dni malo,ale mozna cos zobaczyc,np.Marrakesz,Asni,Tarudant,Inezgane,AsSaw ira,Marrakesz.Marrakesz mnie rozczarowal,1 wieczor mi wystarczyl,Asni nie widzialem,ale jest po drodze,Tarudant prawie bez turystow-we czwartki i niedziele jest prawdziwy afrykanski targ,klimaty jak z Tony Halikapolecam,Inezgan miasto przesiadkowe,AsSawira ciekawa,pomieszanie europejskiej architektury i muzulmanskiej kultury,ale pewnie bedzie wialo cholernie i moze padac.
Mozna jechac na poludnie do Warzazat zobaczyc slynna kazbe Aint Benhadou i dalej na poludnie do Zagory-pustynia.
W tych wszystkich miejscach ciezko zobaczyc prawdziwe Maroko,sa skomercjalizowane w 100%,taka ChorwacjaJa bym uciekal na poludnie,daleko od najpopularniejszych miejsc,ale masz tylko 10 dni
Dolot tani ryanair lata z Frankfurtu Hann,a tam dolecisz wizzairem,jak sie kupi bilety wczesniej to i za 600zl powrotny.
Pozdrawiam!
Kuba
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami