Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Domyślnie D200 - podsumowanie

poniewaz pierwsze emocje juz opadly chcialem zachecic posiadaczy do takiego malego podsumowania sprzetu

Jakie atuty?, jakie wady?, co moznabyloby zmienic?

postaram sie pierwszy wypowiedziec:

1. wady:
    - zarlocznosc energetyczna (potworna!!!, ale i zrozumiala majac na wzgledzie ekran i AF)
    Grip troszke ratuje sytuacje, ale nawet na 6x2600mAh...dlugo nie ciagnie
    - niektorzy mowia cos o liczniku, dla mnie nie jst to problem..najwazniejsze dla mnie ze pokazuje juz "full" i trzeba zmienic karte
    - szum przereklamowany jest to fakt, choc i tak jest lepiej niz w d70

2. co zmienic:
    hmmm....za wczesnie aby o tym mowic...moze pilot do wyzwalania przydalby sie w cenie jak z d70

3. zalety:
    - grip, sam nie wiedzialem , ze to taka bajka (przy analogu tez nie mialem).
    - CLS.nastepna bajka..wbudowana lampa nie tylko wyzwala ale w pelni steruje sabinkami, mozna ja ustawic na TTL, manual, to samo z poziomu menu aparatu mozna robic ze sterowanymi sabinkami (max3szt), daje to nie tylko mozliwosci porownywalne ze studyjnym, ale wrecz przewyzsza pod wzgledem komfortu obslugi, mobilnoscia i cena oczywiscie tez (juz teraz mysle o zakupie drugiej sabinki, po tym jak pozyczylem od kumpla
    - AF nastepna bajka, takiego rozbudowanego systemu nigdy nie widzialem (nie mialem w reku D2X ...sam sie nie moge polapac we wszystkich niuansach
    - balans bieli...tylko wystarczy wlaczyc auto i zapomniec, kolor skory oddaje bardzo naturalnie
    - przejscia tonalne w ciemniejszych partiach obrazu: nie robia sie juz plamy jak w d70
    - ogolnie to mam wrazenie, ze foty obrabia sie znacznie szybciej (mimo wiekszej "wagi"), nie potrzeba juz teraz tak ingerowac, aby obraz wyjsciowy byl gotowy.
    - jesli chodzi o jakosc obrazu..to faktycznie oczywiscie nie powala porownujac do d70, ale dlaczego mialoby powalac?, czy kiedykolwiek ktos powiedzial, ze d70 nie daje doskonalego obrazu?..niemniej widze roznice i jest zdecydowanie lepiej, a te bzdury o mydle to juz calkiem chore jakies
    mnie nie obchodza porownania i to jeszcze surowych plikow, to juz calkiem bylo bez sensu, przeciez zaden z nas nie wie jak ustawiony jest soft w d70, a jak w d200, na jakie sprawy programisci zwracali uwage tworzac charakterystyke dla d200, a jakie w d70
    najwazniejsze jest jaki obraz da sie wyciagnac z d200, a jaki z innych puszek, z d200 w moim przypadku przynajmniej wyciagam tyle , ze naprawde juz nie mam poczucia niedosytu, jak w przypadku d70

To juz chyba wszystko...czekam na uwagi innych
    Pozdrawiam
    Jacek

Domyślnie

Witam

A jaki jest problem z liczninkiem?

Tomx
    deczysta

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Ruda Śl/Katowice/Gliwice

Domyślnie

bakteria to faktycznie dramacik (ale bez przesady ) ok 300 fotek przy -20 moje ef sto robiło(robi) tyle samo albo mniej.. mnie to wystarczy (nie wiem czy to dobrze ale (to moja pierwsza -własna- cyfra.. więc większy szacunek)ale staram się traktować ten aparat jak analogowy.. jakoś nie szastam fotkami na prawo i lewo.. )

z licznikiem problemów nie zauważyłem.

ja jestem bardzo zadowolony.. oczywiście polecam
    blog
    Pozdrawiam,
    Al

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Roselle IL USA

Domyślnie

CLS.nastepna bajka..wbudowana lampa nie tylko wyzwala ale w pelni steruje sabinkami, mozna ja ustawic na TTL, manual, to samo z poziomu menu aparatu mozna robic ze sterowanymi sabinkami (max3szt), daje to nie tylko mozliwosci porownywalne ze studyjnym, ale wrecz przewyzsza pod wzgledem komfortu obslugi, mobilnoscia i cena oczywiscie tez (juz teraz mysle o zakupie drugiej sabinki, po tym jak pozyczylem od kumpla Smile

Dobra ale to juz bylo tzn jak miales dwie sabinki to jedna mocowales jako nadajnik i miales sterownik i to 3 grupami......poza tym wole to nowe ustrojstwo jakie niKon wypuscil i sluzy do sterowania jakis tam su symbolu nie pamietam
    Szybciej latwiej i bez grzebania w meniu
    Pare nikonow, troche szkla, jakies lampki i parasolki

Domyślnie

W najnowszym miesieczniku FOTO jest test D200

Domyślnie

Mam Go...
    Zatkało mnie...
    Wykonanie nieziemskie...
    Jakość obrazu(po kilku strzałach)z ipg... doskonała, jakość z nef... powalająca
    Miałem go w ręku wcześniej, ale serio zatkało mnie... idę się bawić.
    Pozdrawiam Marcin
    "Zdjęcie można zrobić wszystkim, tylko po co się męczyć skoro jest Nikon "
    "Oby piękno miało moc wzbudzania dobra..."

Domyślnie

No widzisz MzMarcin. A tyle się wcześniej nagadałeś, że to wielkie g...., że Nikon dał ciała, że nigdy tego badziewia nie kupisz, że wyprzedajesz sprzęt i idziesz do klubu z literą C. I po co to wszystko było pisać.
    Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JK
    No widzisz MzMarcin. A tyle się wcześniej nagadałeś, że to wielkie g...., że Nikon dał ciała, że nigdy tego badziewia nie kupisz, że wyprzedajesz sprzęt i idziesz do klubu z literą C. I po co to wszystko było pisać.
    A dajże mu już spokój . Toć chłop z rozpaczy nawet 20D sobie strzelił - pomyśl jakie to musiało być traumatyczne przeżycie...

Domyślnie

Całe szczęście, że to przeżył.
    Jacek

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów