Close

Strona 2 z 19 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 185

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jjj Zobacz posta
    takie czasy... Wychodzi na to, że...tylko szum jest ważny w fotografii
    Bo po premierze D3 nic nie będzie takie samo, wszystkie konstrukcje będzie się porównywać tylko z Nim
    Biorąc pod uwagę stosunek jakości obrazu do ceny, przy konieczności wyboru systemu, nie ma szans z D300.
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez żółto-czarny Zobacz posta
    ... nie ma szans z D300.
    Nawet z D200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek s Zobacz posta
    Jest 50-tka f2.0 macro co po cropie daje 100mm, ostra jak brzytwa od 2.0, do portretu bardzo ciekawa propozycja.
    pzdr
    No ale to swiatlo f=2 jednak ogranicza mozliwosc kontroli glebi ostrosci.
    FE | F80 | F100 | F6 | Z6 | D500 | N16-35/4 | N 24-70/4 Z | N70-200VRII | N80-400G | N35/2D | N50/1.8G | N85/1.8G | N 105 2.8VR | N 100/2.8 E MF | N 70-210/4 MF | SB800 | SB900
    Ex: D70 | D300 | D600 | D7500

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lesheck Zobacz posta
    Tak sobie patrze na ren system 4/3 i zastanawia mnie jedna rzecz; mianowicie, ze nie ma tam za bardzo fajnego szkla do portretu. Zeby miec mala glebie potrzebny by byl pewnie obiektyw 40-45mm ze swiatlem 1-1,2 max.
    Szumy o ile nie jest sie szumofobem, raczej bardzo uciazliwe nie beda - zwlaszcza na papierze, ale brak praktycznego, krotkiego tele moze byc problemem. Jesli sie myle to mnie poprawcie.
    Zreszta przegladajac pbase, nie znalazlem wielu ciekawych portetow wykonanych przy pomocy tego systemu. Jak juz sie cos trafilo to na ogniskowych rzedu 100mm, a to juz dosc wasko przy cropie 2x.
    Z "małogłębiastych" stałek do wyboru są:
    Sigma 30 mm f1,4
    Leica 25 mm f 1,4 (drogie diabelstwo )
    Zuiko Digital 50 mm f2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lesheck Zobacz posta
    No ale to swiatlo f=2 jednak ogranicza mozliwosc kontroli glebi ostrosci.
    Pojęcie względne http://www.pbase.com/image/46106622 , moim zdaniem akurat to szkiełko ma moc. Ostrość na f2 lepszą od przymkniętej o 3-4 działki "nikkorowskiej" 50-tki czy 85-tki Cena może nie tak atrakcyjna, jak nikkora ale mimo wszystko warte tych pieniędzy
    pzdr
    było żółto i czerwono
    był też FUJI, ale wykończyła go czerwona zaraza
    fotografie Stankiewicz Tomasz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek s Zobacz posta
    Pojęcie względne http://www.pbase.com/image/46106622 , moim zdaniem akurat to szkiełko ma moc. Ostrość na f2 lepszą od przymkniętej o 3-4 działki "nikkorowskiej" 50-tki czy 85-tki Cena może nie tak atrakcyjna, jak nikkora ale mimo wszystko warte tych pieniędzy
    pzdr
    Ponizej masz linki do testów na photozone.de obiektywów Zuiko 50/2,0 i Nikkora 85/1,8:
    http://www.photozone.de/8Reviews/len...50_2/index.htm
    http://www.photozone.de/8Reviews/len...5_18/index.htm
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Niestety "testy" prezentowane przez optyczne.pl i fotopolis.pl nie są żadnymi testami.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Smurf Zobacz posta
    Niestety "testy" prezentowane przez optyczne.pl i fotopolis.pl nie są żadnymi testami.

grunt to mocny argument, nic nie wspominałem o fotopolis.pl . Dla mnie to i tak bardzo dobry obiektyw, taki który po cropie daje 100mm, takie coś pomiędzy 85, a 50 w nikonie z dobrym światłem i macro jak kto lubi, ale ma niestety jedną poważną wadę - nie można go podpiąć do D80

Pozdrawiam
    było żółto i czerwono
    był też FUJI, ale wykończyła go czerwona zaraza
    fotografie Stankiewicz Tomasz

Domyślnie

Napisałem o fotoplis.pl, żeby "optycznym" było nieco raźniej.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Strona 2 z 19 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów