Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: SZUMY D70

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj
    Doprawdy, polecałbym uważniejszą lekturę internetowych forów d-foto. Test ten stał się już niemal kanoniczny i ilość sampli typu "ciemność widzę, ciemność" krążących w cyberprzestrzeni jest obecnie 10 krotnie większa niż ilość wartościowych fotografii, na które można się również mimo wszystko natknąć (czasem bowiem ludzie testując rozdzielczość nowego obiektywu mimowolnie robią świetne zdjęcia)...
    Może faktycznie za mało jeszcze poczytałem? Ale tak czy owak chodziło mi o samo podejscie do tematu. Czy jeżeli nabędę statyw to bedę obciążać go ciężarkami i patrzył kiedy zacznie wyginać się aluminiowa podpora?
    D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
    Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
    l
    http://wld-art.pl

Domyślnie

arra,
    W 110% mam taką samą opinię o szumach 20d
    Pozdrawiam Marcin
    "Zdjęcie można zrobić wszystkim, tylko po co się męczyć skoro jest Nikon "
    "Oby piękno miało moc wzbudzania dobra..."

Domyślnie

no no dokładnie 20da
    boli mnie kolano czasem

Domyślnie SZUMY W D70

Czarne zdjęcia 'DARKI' potrzebne są w astrofotografii.
    Wykonującą fotografie np galaktyki musimy odjąć DARKI.
    DARKA wykonyje sie na założonej osłonie na obiektyw.
    Darki robi sie w takiej samej temperaturze i takim samym czasie jak zdjęcie galaktyki.

Sorki ze nie wyjaśniłem tego wcześniej, a n ie Wszyscy musieli to wiedziec.
    Zastanawiało mnie czy moj D70 tak szumi czy wszystkie szumią.
    D350 w takim tescie Nikona wali na kolana.
    Pozdrawiam
    mekmek

Domyślnie Re: SZUMY W D70

Cytat Zamieszczone przez mekmek
    Czarne zdjęcia 'DARKI' potrzebne są w astrofotografii.
    Wykonującą fotografie np galaktyki musimy odjąć DARKI.
    DARKA wykonyje sie na założonej osłonie na obiektyw.
    Darki robi sie w takiej samej temperaturze i takim samym czasie jak zdjęcie galaktyki.

Sorki ze nie wyjaśniłem tego wcześniej, a n ie Wszyscy musieli to wiedziec.
    Zastanawiało mnie czy moj D70 tak szumi czy wszystkie szumią.
    D350 w takim tescie Nikona wali na kolana.
    Nie ma takiego aparatu jak D350 i na pewno nikogo nie wali
    D70 to jest aparat amatorski do robienia fotek u cioci lub lekko ambitniejszych a nie zdjec galaktyki, podobnie jak 350D.
    Apropo testu to zastanawiam sie czy porownywales rezultaty z RAWa? Bo jezeli chcesz uzywac jpg do astrofotografii to szczerze wspolczuje.
    D3-sta|16-85VR|105VR

Domyślnie

Na CB widziałem ostatnio gościa, który "walił darki z 350-tki". Osiągał (nawet na stosunkowo krótkich czasach) tak wspaniałe abstrakcje kolorystyczne, że zacząłem się poważnie zastanawiać nad kupnem tego korpusu...
    http://canon-board.info/showthread.php?t=8108

Domyślnie

Ja też staram się nie przejmować, nie tak dawno zrobiłem sto-kilkadziesiąt zdjęć na sali (ISO 1600). Redukowałem szumy tylko na tych, ktróre musiałem poddać wyostrzaniu. Inaczej zepsułbym sobie przyjemność z tej zabawy Chociaż tak z ręką na sercu, to liczę na to że jakiś nowy firmware trochę pomoże, szczególnie w zakresie 800-1600 Na pewno prędzej się doczekam na to, niż na jasne szkiełko...
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

a może lepiej robić ujęcia z których fotografowani ludzie będą zadowoleni bo akurat nie mrugnęli albo maja fajną minę
    a szumi mi dziś po cytrynówce (fuj) i absyncie (hmm) a na sobotę czeka Passporcik
    Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sinner
    Passporcik
    mniam! Ale tej cytrynówki - wspóczuję

Domyślnie

A nie ma w tej D70-ce takiej redukcji szumów, jak w D50? Najpierw naświetla kadr, później naświetla z takim samym czasem tylko z zamkniętą migawką i odejmuje od kadru - wynik rewelacyjny.

PS.
    Gość o poważne rzeczy pyta, a Wy sobie robicie wątek śmiechu. Nieładnie.
    www.mojefoty.com
    Jest: D200|SB-600|T17-50|N18-70|N70-300VR|N50 1.8D|Samyang 8mm|U-AX|K3|3xKenko
    Było: D50|D70s|N18-70|N70-210D|S17-70|S70-210/3.5-4.5|N300/4|Tair-3S|Panagor 2x|3xSoligor

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów