Może faktycznie za mało jeszcze poczytałem?Zamieszczone przez Czornyj
Ale tak czy owak chodziło mi o samo podejscie do tematu. Czy jeżeli nabędę statyw to bedę obciążać go ciężarkami i patrzył kiedy zacznie wyginać się aluminiowa podpora?
![]()
Szukaj
Może faktycznie za mało jeszcze poczytałem?Zamieszczone przez Czornyj
Ale tak czy owak chodziło mi o samo podejscie do tematu. Czy jeżeli nabędę statyw to bedę obciążać go ciężarkami i patrzył kiedy zacznie wyginać się aluminiowa podpora?
![]()
D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
lhttp://wld-art.pl
arra,
W 110% mam taką samą opinię o szumach 20d
Pozdrawiam Marcin
"Zdjęcie można zrobić wszystkim, tylko po co się męczyć skoro jest Nikon"
"Oby piękno miało moc wzbudzania dobra..."
Czarne zdjęcia 'DARKI' potrzebne są w astrofotografii.
Wykonującą fotografie np galaktyki musimy odjąć DARKI.
DARKA wykonyje sie na założonej osłonie na obiektyw.
Darki robi sie w takiej samej temperaturze i takim samym czasie jak zdjęcie galaktyki.
Sorki ze nie wyjaśniłem tego wcześniej, a n ie Wszyscy musieli to wiedziec.
Zastanawiało mnie czy moj D70 tak szumi czy wszystkie szumią.
D350 w takim tescie Nikona wali na kolana.
Pozdrawiam
mekmek
Nie ma takiego aparatu jak D350 i na pewno nikogo nie waliZamieszczone przez mekmek
D70 to jest aparat amatorski do robienia fotek u cioci lub lekko ambitniejszych a nie zdjec galaktyki, podobnie jak 350D.
Apropo testu to zastanawiam sie czy porownywales rezultaty z RAWa? Bo jezeli chcesz uzywac jpg do astrofotografii to szczerze wspolczuje.
D3-sta|16-85VR|105VR
Na CB widziałem ostatnio gościa, który "walił darki z 350-tki". Osiągał (nawet na stosunkowo krótkich czasach) tak wspaniałe abstrakcje kolorystyczne, że zacząłem się poważnie zastanawiać nad kupnem tego korpusu...
http://canon-board.info/showthread.php?t=8108
Ja też staram się nie przejmować, nie tak dawno zrobiłem sto-kilkadziesiąt zdjęć na sali (ISO 1600). Redukowałem szumy tylko na tych, ktróre musiałem poddać wyostrzaniu. Inaczej zepsułbym sobie przyjemność z tej zabawyChociaż tak z ręką na sercu, to liczę na to że jakiś nowy firmware trochę pomoże, szczególnie w zakresie 800-1600
Na pewno prędzej się doczekam na to, niż na jasne szkiełko...
Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!
a może lepiej robić ujęcia z których fotografowani ludzie będą zadowoleni bo akurat nie mrugnęli albo maja fajną minę![]()
a szumi mi dziś po cytrynówce (fuj) i absyncie (hmm) a na sobotę czeka Passporcik![]()
Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death
mniam! Ale tej cytrynówki - wspóczujęZamieszczone przez sinner
![]()
A nie ma w tej D70-ce takiej redukcji szumów, jak w D50? Najpierw naświetla kadr, później naświetla z takim samym czasem tylko z zamkniętą migawką i odejmuje od kadru - wynik rewelacyjny.
PS.
Gość o poważne rzeczy pyta, a Wy sobie robicie wątek śmiechu. Nieładnie.
www.mojefoty.com
Jest: D200|SB-600|T17-50|N18-70|N70-300VR|N50 1.8D|Samyang 8mm|U-AX|K3|3xKenko
Było: D50|D70s|N18-70|N70-210D|S17-70|S70-210/3.5-4.5|N300/4|Tair-3S|Panagor 2x|3xSoligor
Skontaktuj się z nami