Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: d80 + 18-200vr

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Krapkowice

Domyślnie

kliknij sobie tego linka - to jest zrzut ekranu - zaznaczyłem jak to powinno wyglądać http://ukochany.prohost.pl/images/d200/przebieg.jpg

daję linka, bo nie doczytałem regulaminu i nie jestem pewien czy w tym dziale można bezpośrednio wklejać zdjęcia czy tylko linki do zdjęć
    N.50 1.8D, N.85 1.8d, T.12-24, N.18-200VR, SB 800, mieszek, MF 55 PROB, T.17-50, Speedlite 55EX, 70-200 2.8L

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    pytasz o nikona, a dajesz exif minolty. Popatrz w exif pliku z nikonów (jednak nie wszystkie modele, d100 chyba nie dawał)
    bo chcialem taki sam zapis znalezc w moim exifie i przy okazji dowiedziec sie ile moj aparat ma juz za soba - teraz widze, ze kazdy exif jest inny... ten exif mial byc tylko przykladem, w koncu nikona jeszcze nie mam...
    de czysta, troche szkielek, sb800, mf 055xprob, 808rc4, tamrac expedition7 i jeszcze troche roznych wynalazkow...

Domyślnie

Witam na forum, mam pytania odnośnie przebiegu "zerowego" nowo nabywanego aparatu.

Kupując zupełnie nowy samochód na liczniku możemy zobaczyć kilka lub kilkanaście kilometrów. I wszystko jest w porządku. Wiemy, że to w fabryce miała miejsce jazda próbna. Jak jest w przypadku aparatu. Nowy Nikon powinien mieć dokładnie jedną klatkę (tę naszą), którą odczyta Opanda? Czy też aparat wyjęty z zaplombowanego pudełka może mieć już na liczniku kilka/kilkanaście/kilkadziesiąt "fabrycznych" zdjęć? Od jakiego stanu licznika można się zacząć zastanawiać na nowością aparatu?

Kolejna sprawa. Załóżmy, że trafiamy na aparat zwrócony do serwisu, następnie naprawiony, podpicowany. Aż wierzyć mi się nie chce, że serwis nie ma narzędzi do wyzerowania licznika. Czy rzeczywiście Opanda sprawdzi się przy takim aparacie z przejściami? Będzie mocniejsza niż narzędzia posiadane przez serwis Nikona?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pieczarek Zobacz posta
    Czy też aparat wyjęty z zaplombowanego pudełka może mieć już na liczniku kilka/kilkanaście/kilkadziesiąt "fabrycznych" zdjęć?
    mój D200 na pierwszym zdjęciu nie pokazał wcale cyfry 1 a .... 0 (słownie: zero)

Cytat Zamieszczone przez pieczarek Zobacz posta
    Załóżmy, że trafiamy na aparat zwrócony do serwisu, następnie naprawiony, podpicowany. Aż wierzyć mi się nie chce, że serwis nie ma narzędzi do wyzerowania licznika. Czy rzeczywiście Opanda sprawdzi się przy takim aparacie z przejściami? Będzie mocniejsza niż narzędzia posiadane przez serwis Nikona?
    nie wiem w jakich przypadkach serwis zeruje (wymiana lustra/migawki czy matrycy?) i czy w ogóle to robi.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bielsk Podl.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez molekular Zobacz posta
    witam! co sadzicie o d80 + nikkor 18-200vr za 4400zl? sek w tym ze to fotojoker, ale cena wyglada niezle - chociaz mam nadzieje ze jeszcze spadnie...

aparat oczywiscie do uzytku ogolno-wszechstronnego...

Cena teraz w FJ tj wrzesień 2008 za ten zestaw to 3799,00zł
    Zdarza się, że na tym czy innych forach krytykowany jest FotoJoker. Ok, może nie wszyscy tam pracujący znają się na rzeczy (akurat ja trafiłem na wyjątek od tej reguły). Szukałem takiego zestawu oczywiście w najniższej cenie. Wyniki z allegro i skapiec.pl, ceneo.pl wskazywały różne sklepy. Było taniej o 300-400zł, pod warunkiem, że nie kupujesz na raty. W FJ zakup ratalny wychodził taniej od innych oferentów o 400-500zł mimo wyższej ceny wyjściowej. Jednak sieć sklepów ma pewne zalety dla klienta. Polecam te sklepy, bo towar jest taki sam jak u innych, a przy zakupach ratalnych po prostu się opłaca Dodatkowo towar jest bardzo często na stanie, można dotknąć, sprawdzić i kupić ten który oglądamy, a nie kupować w ciemno.

PS nie jestem właścicielem, pracownikiem albo wynajętym osobnikiem przez FJ
    Ostatnio edytowane przez robertG7 ; 14-09-2008 o 19:06

Domyślnie

Ale żeś odkopał stary wątek.
    D750, D300s, D80, N 18-200 VR, T 12-24/4, T 17-50/2,8, N 35/1,8, N 50/1,8D, T 90/2,8, N 70-300VR, N 24 - 70/2,8, DRF-14, SB-800 i masa starych manuali M42.

Domyślnie

w czerwcu taki sam zestaw kosztowal 3999 w FJ ... kolezance polecilem i jest zadowolona

watek stary, ale dobry dla "analizatorow" cen

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bielsk Podl.

Domyślnie

3800 FJ, ale to lepiej klientowi, a co do starych wątków... czasem dobrze jest wiedzieć co i za ile
    D300s/N24-70/N80-200/N50f1.8/SB900/MF

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów