Close

Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Domyślnie sb 600 - awaria ??

pisałem o mojej 600 na forum, ze padła elektronika - co potwierdzono w serwisie, jako - padła cała elektronika, dziś ją wreszcie odebrałem i przeszła duże testy u mnie w domu
    - manual - działa
    - ttl ???? - działa,
    - TTl b - działa
    ale to wszystko działa tylko w połączeniu z manualem w aparacie, poza tym wyświetlacz lampy cały czas miga, a aparat nie ustawia czasu synhro, ale pokazuje ikonę lampy, dlatego tylko manual, i dlatego nie można uruchomić jej jako zdalną z poza aparatu, ale z aparatu wyzwala 800 bez problemu - czy rozumiecie coś z tego ?? - nikon stwierdził, że cała elektronika jest uszkodzona, a lampa zachowuje się jakby tylko był przewód odlutowany w stopce ?? - ja już nic nie rozumiem, proponowali mi jej kupno na części za 150zł - komplet sklepowy i to chyba było dobre, że jej nie sprzedałem, jako druga lampa na pewno sie przyda mimo migającego wyświetlacza, czy może z czymś takim ktoś już się spotkał ?
    puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności

Domyślnie

Witam. Moja SB600 dziś właśnie padła... ale co dziwne nie do końca. Manual działa bez zarzutu. Problem pojawia się przy próbie użycia TTL i TTL BL. Wyzwala sie tylko pierwszy tzw. sterujący błysk. Podobnie jest podczas błysku stroboskopowego - tylko jeden. Baterie na bank naładowane - sprawdziłem kilka kompletów akumulatorów. Awaria sanek też odpada bo z CLSem też nie błyska prawidłowo. Ktoś z Was miał taki problem? Chyba pozostaje mi wysłanie lampki do serwisu....

Uprawnienia umieszczania postów