Chcialbym poprosic o Wasze uwagi dotyczace statywu dla amatora podgladania przyrody. Pojawil sie u mnie wreszcie upragniony teleobiektyw i tym samym skonczyly sie mozliwosci dotychczasowego (taniego i wiotkiego statywiku). Jesien idzie a ja powoli dojrzewam do decyzji o uzbrojeniu sie w solidne podparcie. W dotychczasowym sprzecie bardzo brakowalo mi mozliwosci rozlozenia go do niskiego kadru (pozycji snajperskiej). Pochodzilem po sklepach, pomacalem co fajniejsze zabawki ale kilka watpliwosci jeszcze mam. Najcieplej mysle o MF 055 PRO B (055 XPROB ?) z uwagi na mozliwosc przestawienia centralnej kolumny w pozycje horyzontalna. Tu pytanie: jaka glowica bedzie wtedy zapewniala wystarczajacy zakres ruchu (przy poziomo skierowanym gwincie 3/? Moze ten pomysl z kladzeniem kolumny jest bez sensu i od razu trzeba pomyslec o krotkiej kolumnie? Ogladalem tez rozwiazanie SLIK-a Sprint Pro. Watpliwosci jakie tu sie pojawily to czy przy pelnym rozstawieniu da rade (delikatny sie wydaje) bo aparat wazy teraz okolo 3Kg. Moze cos innego jeszcze podpowiecie?
Pozdrowienia!
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami