Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23
    Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Na wstępie pozdrawiam kolegę po kilju.
    Chyba się troche zakręciłeś z tymi problemami. Ja dużo wędkuje i też fotografuje. Do takiego typu zdjeć , do takiej ich jakosci jakie są potrzebne na www i do prasy nie ma co się rozczulać nad sprzetem. Wszystko to można obskoczyć niokonem D50 plus 18-70 plus dobrze opanowana lampa SB 800 . Po Twoich fotkach i tematach ( bez urazy) nie widać jakiegoś szczególnego zapotrzebowania na fotografię kreatywną. To zwykle dokumentujace zdjęcia jakie też można zrobic małpką z górnej półki- ja bym tak zrobił, a w miedzyczasie korzystał z pięknych łowisk.

Domyślnie

Oczywiście bez urazy. Jak napisałem to nie ja jestem autorem tych zdjęć tylko przedstawiłem się zdjęciami więc one nie prezentują moich potrzeb.

Pozdrawiam
    Remek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remek Zobacz posta
    Na tym forum używa sprzęt kilka tysięcy osób, a dwie tylko są skłonne do pomocy i dyskusji.
    Ale większość ma aparaty Dxx z kitem
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrzej_laskowski Zobacz posta
    Ps A skoro cena nie ma znaczenia to sobie możesz zamówić szkiełko u samego Nikkora. Nie wiem jak ceny innych, ale 200-600/4 na specjalne zamówienie to 75000$.
    To jest cos takiego?
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie a może tak?

Nie czytając tego co koledzy napisali poniżej (z braku czasu a nie z braku szacunku do nich napisałbym Ci tylko, że skoro zostawiasz 70-200 to do portretu kup sobie 85mm f:1.8 i bedziesz super zadowolony a jeśli planujesz Nikkora 60mm to pomysl czy jego do portretu nie kupic albo czy ewentualnie nie wziac szkła 105mm 2.8 macro Nikkora z VRem do portretów i macro bo to super sprawa...

A do imprez okolicznosciowych zostawiłbym tamrona 17-50 no chyba ze chcesz go bardzo zamienic na 17-55 i tyle co więcej chciec.
    D800E | MB-D12 | N 24-70/2.8 | N 50/1.8G | N 70-200/2.8G VR | SB-700 | Manfrotka 190 PROB|

Domyślnie

Imho
    D800E | MB-D12 | N 24-70/2.8 | N 50/1.8G | N 70-200/2.8G VR | SB-700 | Manfrotka 190 PROB|

Domyślnie

Dziękuję za opinię!

Pozdrawiam
    Remek

Domyślnie

remku!możesz jeszcze poczekać na 24-70f2.8 który był niedawno zaprezentowany,moim zdaniem ciekawy zakres.Ale Ty już zdaje się oglądałeś ten obiektyw?
    Ostatnio edytowane przez Jacek Wrzesińsk ; 13-09-2007 o 21:12
    D300s,T17-50,SB-800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek Wrzesińsk Zobacz posta
    remku!możesz jeszcze poczekać na 24-70f2.8 który był niedawno zaprezentowany,moim zdaniem ciekawy zakres.Ale Ty już zdaje się oglądałeś ten obiektyw?
    Cześć Jacku,
    Od wczoraj właśnie takie myśli chodzą mi po głowie. Mimo założenia, że nie mam zamiaru w niedalekiej przyszłości przesiadać się na FF być może tędy właśnie droga.

Tak. Oglądałem zarówno 24-70 jak i 14-24. Na ten drugi od razu zwróciłem uwagę. Jest dość charakterystyczny ze względu na imponujących rozmiarów przednią soczewkę. Co do pierwszego byłem nim zaskoczony. Moje zaskoczenie wynikało z tego, że obiektyw ten nie przypomina wg mnie niczego z serii pro nikona (mimo takich deklaracji). Być może od razu znajdą się tacy co zaprzeczą ale takie miałem subiektywne uczucie (a jak wiadomo to kwestia postrzegania i gustu). Początkowo myślałem, że do D3 ktoś po prostu przykręcił przypadkowy obiektyw z niższej półki (mimo, że nie mam nic do obiektywów z niższej półki). Mówię to całkiem szczerze. A jak jeszcze zobaczyłem, że mu się mordka wysuwa ... byłem prawie pewien, że to "coś przypadkowego". Dopiero kiedy zobaczyłem kolejeczkę do "oględzin" i w swojej głowie nie znalazłem niczego podobnego do FF w kolejkę ustawiłem się również. Obiektyw działał świetnie. Jakości optycznej na wyświetalczu aparatu nie można było rzetelnie zweryfikować więc nie będę nic pisał. Sample, które opublikowano do tej pory są BARDZO na TAK. Tylko ten wygląd Ale ... później tak sobie pomyślałem, że to może i dobrze bo nie rzuca się on aż tak bardzo w oczy jak inne obiektywy nikkora - np. 70-200, czy nawet 14-24.

Pozdrawiam
    Remek

Domyślnie

Z tym FF być może będzie tak że powoli zaczną też wprowadzać też dla amatorów.A wracając do obiektywu,co by nie mówić sample są świetne i zakres po cropie od 36 czyli już dość szeroko,jedyny problem mógłby wystąpić z fotkami na łódce (no bo gdzie się cofniesz )
    D300s,T17-50,SB-800

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów