Close

Strona 20 z 21 PierwszyPierwszy ... 1018192021 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 201

Wątek: Sony Alfa 700

Domyślnie

Solidność wyjdzie w praniu, ale faktycznie pierwsze wrażenie jest niezłe. Rozczarował mnie za to szum tego aparatu - pojawia się już w niskim iso (200, 400) i jest niestety kolorowy i plackowaty.
    No i ergonomia była na znacznie lepszym poziomie w D7D moim zdaniem. Przyciski na górnej części korpusu są moim zdaniem kiepsko umiejscowione i niewygodne w użyciu, a z tego co pamiętam są tam najważniejsze rzeczy jak WB, ISO korekcja ekspozycji
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Jako szczesliwy posiadacz D7D musze przyznac, ze Alpha 700 to kolo D7D nawet nie lezala.
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

PN nie przesadzaj, A700 jest zdecydowanie lepsza od D7D. D7 był świetnym aparatem ale jego czas już minął, konkurencja już dawno go prześcignęła.
    Zeby nie być gołosłowny to lepsze jest w A700: pomiar światła, AF, praca z lampa błyskową, myślę ze są to decydujące przykłady wyższości A700 nad D7D.
    W życiu piękne są tylko chwile.......

Domyślnie

Ale na tych samplach z ISO 3200 rzeczywiście jest baaaardzo kolorowo. I to nie tylko w głębokich cieniach.
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

Chcesz zobaczyć porównanie ISO 3200 z D5D(D7D) z A700?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mir Zobacz posta
    PN nie przesadzaj, A700 jest zdecydowanie lepsza od D7D. D7 był świetnym aparatem ale jego czas już minął, konkurencja już dawno go prześcignęła.
    Zeby nie być gołosłowny to lepsze jest w A700: pomiar światła, AF, praca z lampa błyskową, myślę ze są to decydujące przykłady wyższości A700 nad D7D.
    Tak, tak, tak. Calkowicie sie z Toba zgadzam. Mowie tylko o urodzie i obsludze puszki, niescisle sie wyrazilem. Mialem juz Alphe 700 w rekach i pod tym wzgledem, to krok w tyl. Zdecydowany. Chcialbym puszki D7D z nowoczesnoscia i funkcjonalnoscia Alphy. Od razu Sony mialoby w mojej osobie klienta, nawet za wyzsza cene.
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez żółto-czarny Zobacz posta
    Ale na tych samplach z ISO 3200 rzeczywiście jest baaaardzo kolorowo. I to nie tylko w głębokich cieniach.
    Stopień odszumiania możesz wybrać w menu - 3 poziomy

Domyślnie

Aż ciekawości przy okazji pójdę pomacać ten aparat. Jako były użytkownik D5D mam sentyment do wszystkiego, co przypomina KM

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agat Zobacz posta
    Stopień odszumiania możesz wybrać w menu - 3 poziomy
    W takim razie trza zobaczyć, co zostaje po tym odszumianiu
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn Zobacz posta
    Tak, tak, tak. Calkowicie sie z Toba zgadzam. Mowie tylko o urodzie i obsludze puszki, niescisle sie wyrazilem. Mialem juz Alphe 700 w rekach i pod tym wzgledem, to krok w tyl. Zdecydowany. Chcialbym puszki D7D z nowoczesnoscia i funkcjonalnoscia Alphy. Od razu Sony mialoby w mojej osobie klienta, nawet za wyzsza cene.
    Ja mam tylko jedno małe "ale" co do pustego miejsca po drugiej gałce, wygląda to jakoś dziwnie. Ogromne wrażenie robi wyświetlacz, dobrze ze Nikon daje takie same w D300 i D3.
    W życiu piękne są tylko chwile.......

Strona 20 z 21 PierwszyPierwszy ... 1018192021 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów