Close

Strona 10 z 21 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 201

Wątek: Sony Alfa 700

Domyślnie

Cóż może to tylko kwestia przyzwyczajenia ale dla mnie lepiej mieć górny wyświetlacz niż nie mieć. Po prostu to w niczym nie przeszkadza. Zwłaszcza że w nowych lustrach można wszystkie parametry przywołać na główny LCD także nie ma problemu.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Nie wiem jak Wy, ale mi trudno wyobrazić sobie używanie aparatu bez górnego wyświetlacza.

Domyślnie

Ja uzywalem D7D i nie brakowalo mi gornego wyswietlacza.

Tyle, ze w tym aparacie nawet korekte ekspozycji i korekte blysku widac bylo na odpowiednim pokretle, czego niestety w nowym Sony nie ma i bez LCD ani rusz. Dlatego dziwi mnie, ze nie dali malego wyswietlacza, kiedy na gorze jest mnostwo wolnego miejsca...
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Ja tez użytkowałem Minolte i nie odczuwałem braku górnego lustra, za to cholernie wnerwia mnie jak mam spojrzeć na górne lustro a aparat jest na statywie.
    W życiu piękne są tylko chwile.......

Domyślnie

Ja takze potwierdzam przydatnosc gornego wyswietlacza. Bardzo czteso uzywam przy zmianie nastawów.

Domyślnie

A ja nie potwierdzam, bo nastawy widzę w wizjerze i nie korzystam z wyświetlacza.
    aparat + obiektyw

Domyślnie

zdaje się, że posiadacze sony nie wiedzą ile info można dać na górnym wyświetlaczu.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    zdaje się, że posiadacze sony nie wiedzą ile info można dać na górnym wyświetlaczu.
    Mnie wystarczy, przysłona, czas i drabinka w wizjerze.
    aparat + obiektyw

Domyślnie

Witam Nikonowców

Tak dla nie zorientowanych A700 to praktycznie pierwsza lustrzanka Sony, na którą firma miała więcej czasu. Sony Alfa 100 była to niedoróbka po przejęciu firmy KM. Z jasnych przyczyn Sony musiało wypuścić coś bardzo szybko, gdyż poprzednia firma "zamuliła" z braku funduszy i przeinwestowania poprzednich projektów.

Widać to po użytej matrycy CMOS, sądzę że sony chciała CMOSa włożyć w pierwsze dziecko, jednak to wymagało czasu. (którego SONY nie miało) Minoltowski system działał wyłącznie na CCD.

Teraz SONY zacznie się rozkręcać. Słynny "piramidon" ma być odpowiedzią na pytania: co potrafi nowy producent.
    Wreszcie jest o czym podyskutować, jeśli chodzi o sprzęt na bagnet A. Poprzedni "wynalazek" traktował bym jako niemiłe pierdnięcie w stronę byłych klientów Minolty

Pozdrawiam!
    Minolta Z1, Minolta A1, KM 7D w kawałkach Sony A100 (temporary) MAF 50/1.4 MAF 28/2.8 MAF MAF 18-70/3.5-5.6 MAF 70-210/4 MAF 28-105/3.5-4.5 + MPF 3600HS(D) MPF 5600HS(D) + M42 głównie Helios

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sad_minoltus Zobacz posta
    Witam Nikonowców

Tak dla nie zorientowanych A700 to praktycznie pierwsza lustrzanka Sony, na którą firma miała więcej czasu. Sony Alfa 100 była to niedoróbka po przejęciu firmy KM. Z jasnych przyczyn Sony musiało wypuścić coś bardzo szybko, gdyż poprzednia firma "zamuliła" z braku funduszy i przeinwestowania poprzednich projektów.

Widać to po użytej matrycy CMOS, sądzę że sony chciała CMOSa włożyć w pierwsze dziecko, jednak to wymagało czasu. (którego SONY nie miało) Minoltowski system działał wyłącznie na CCD.

Teraz SONY zacznie się rozkręcać. Słynny "piramidon" ma być odpowiedzią na pytania: co potrafi nowy producent.
    Wreszcie jest o czym podyskutować, jeśli chodzi o sprzęt na bagnet A. Poprzedni "wynalazek" traktował bym jako niemiłe pierdnięcie w stronę byłych klientów Minolty

Pozdrawiam!
    Oby kolega był jak najbardziej zadowolony z nowych puszek

Pozdrawiam
    aparat + obiektyw

Strona 10 z 21 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów