jejku co za masochizm...widzialem stronki ludzi ktorzy chwalili sie czesciami od rowerow ktore polamali ale zeby odrazu rozwalac swoje ukochane aparaty? to chyba lekkie zboczenie...
Szukaj
jejku co za masochizm...widzialem stronki ludzi ktorzy chwalili sie czesciami od rowerow ktore polamali ale zeby odrazu rozwalac swoje ukochane aparaty? to chyba lekkie zboczenie...
Nie przesadziłeś. Producenci sprzętu foto na pewno robią takie testy tyle, że wyniki są tajne i nikt ich nie opublikuje. Każdy aparat jest super hiper niezawodny.Zamieszczone przez tfu^^
![]()
![]()
![]()
Robiłem kiedyś zdjęcia stojąc na stole w pewnym pomieszczeniu. Miałem wtedy Eosa 50E w rękach a jego pasek owinięty wokół nadgarstka. Nie opacznie zbliżyłem się za blisko krawędzi stołu i z całością zrobiłem fik do tyłu, jak w kreskówce. W locie, ręce rozłożyłem na boki i z całym impetem, aparatem już nie w dłoniach tylko trzymając za pasek, zaje...łem o ścianę. Eos wydał z siebie piiiiiiii
Dżizas, jaki byłem przerażony.
Nic się nie stało. Kompletnie nic. Do końca jak go miałem, nie ujawniła się żadna usterka.![]()
Kiedyś crashtest (delikatny, przyznaję) zrobił mojemu aparatowi dobrze. 9xi - Minolta znaczy się - spadła mi z 1.5 m na drewnianą podłogę. Niby nic, ten korpus wytrzymałby znacznie więcej, ale dzięki temu upadkowi znikł wredny paproch tkwiący gdzieś pomiędzy pryzmatem, a szybką z wyświetlaczem LCD. A problem z tym paprochem był taki, że nie dało rady wyciągnąć go ani wydmuchać "od dołu", a jedyną metodą pozbycia się go byłaby rozbiórka góry aparatu. Domyślacie się ile ta operacja by kosztowała. A tak - jedno PUK! i po kłopocie.
Pozdrawiam
Lolek
Skakałem kiedyś po śliskich kamieniach (któryś potok w Tatrach) z zenkiem na szyi. Nagle myk, i budzę się z ryjem w potoku. Zenek też, znaczy z heliosem na głazach. Heliosa nieco pokrzywiło, co objawiało się tylko i wyłącznie większym oporem przy poruszaniu pierścienia ostrości. A zenkiem nadal można było gwoździe wbijać![]()
www.mojefoty.com
Jest: D200|SB-600|T17-50|N18-70|N70-300VR|N50 1.8D|Samyang 8mm|U-AX|K3|3xKenko
Było: D50|D70s|N18-70|N70-210D|S17-70|S70-210/3.5-4.5|N300/4|Tair-3S|Panagor 2x|3xSoligor
no ale mialo byc p DSLR a nie o tankietkach z dzialem 35 mm produkcji (zd)radzieckiej![]()
c2h5oh
|Bessa Voigtländer|Zenit 11|Kiev 4m|D70|T28-75|SB800|055PROB
http://www.lisiewski.info | http://modna.pl | http://giery.eu
wątek umiera, znaczy, że nikogo na razie nie stac na takie testy![]()
www.mojefoty.com
Jest: D200|SB-600|T17-50|N18-70|N70-300VR|N50 1.8D|Samyang 8mm|U-AX|K3|3xKenko
Było: D50|D70s|N18-70|N70-210D|S17-70|S70-210/3.5-4.5|N300/4|Tair-3S|Panagor 2x|3xSoligor
testowałem upadek z wysokości około 3 metrów na plecy
do 801s dokrecona była yaszma 300/2,8 a wszystko w plecaku alpinusa
wyrwało mocowanie bagnetu w aparacie (2 sruby), uszkodzona migawka i lustro
w obiektywie bagnet został pokrzywiony
aparat sprzedałem
szkło słuzyło mi jeszcze jakiś czas
pozdrawiam
"czuję jak rodzi się moc"
Narazie staram sie dostosowywac do zasady nieupadania.
I tez nie widac zadnych skutkow ubocznych...![]()
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
jakis czas temu na jebaju znalazlem aparat d1h albo x .. gosc chyba przejechal go walcem .. generalnie cale body powgniatane monitor LCD pekniety .. co dziwne gosciu twierdzil ze aparat w 100% sprawny :/
Dziwie sie tym co maja wiecej postow na forum niz zdjec w swoim archiwum ...
a w jakiej byl cenie?
Skontaktuj się z nami