oddałem głos na Nikona, sam go mam i sobie chwalę
Szukaj
Witam,
tez oddalem głos na nikona, sam go rowniez posiadam i jestem zadowolony,
tylko dylemat jakie szklo do tego kupic ...
Do jutra jest czas wiec trzeba wybrac opcje "Szukaj" i poczytac. Bedzie do rana zajęcie. Pozdrawiam
ZIELIN, a w czym ci można jeszcze pomóc?. Jak piszesz cena podobna, zakresy ogniskowych różne, światło (a raczej jego brak) podobne. Tu jeden obiektyw, a tam dwa. To co, ktoś ma jeszcze za ciebie zdecydować? Musisz coś wybrać nie ma rady. Czytaj, zastanawiaj się, idź do sklepu i rzuć okiem na te obiektywy, przypnij do korpusu, albo odsuń zakup w czasie i kombinuj dalej. Czy ktoś ma wydawać twoje pieniądze za ciebie?
zielin, rozumiem Cie dosonale, sam niedawno byłem przed takim problemem. Moje kryteria były takie. Mam 3500 zł i chce D50 z czymś. długo nie szukałem bo wyczytałem własnie TU , ze kit od d70 jest ok wiec tak zrobiłem. Masz wiecej kasy to masz wiekszy problemTrzeba jeszcze zastanowic sie nad tym co potrzebujesz .Ale to przychodzi z czasem, zapewniam Cię.
mój dostawca sprowadził mi osobno body i osobno szkło ,razem 3450 zł. Widziałem na allegro prawie nówkę 18-70 za 900. Zapytaj [email protected] tam powinno byc tanio.
Ja swój zestaw nabyłem na giełdzie w Stodole. Dałem 3400. Jak dla mnie to optymalny wybór. Bez karty oczywiście
just follow your dreams|D50|Nikkor 18-70/3.5-4.5|Nikkor VR 70-300/4.5-5.6|Soligor 100/3.5 macro|SB-800|
Skontaktuj się z nami