Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7
    Oszczędny w słowach Awatar MarzycielPL
    Miasto
    Nibylandia (Konin)

Angry Papruch w wizjerze;/

Witam szanownych kolegow. Posiadam D40x od dwoch dni i z godziny na godzine mnie coraz pozytywniej zaskakuje. Nadmienie ze przesiadlem sie z Panasonica Fz7 ktory wg mnie do piet nie dorasta Nikusiowi. Dzis cwiczylem fotki w plenrze i zauwazylem ze w wizjerze pojawil sie niestey maly papruch badz cos co tak wyglada. Pytanko: Czy mozna to jakos usunac czy konieczna bedzie interwencja serwisu, badz czy apatat moge oddac sprzedawcy?? Dziekuje z gory za wsie odpowiedzi.

Pozdrawiam
    MarzycielPL

P.S.
    Nadmienie jeszcze ze na fotkach nie widac obecnego "paprucha".
    Ostatnio edytowane przez MarzycielPL ; 01-08-2007 o 21:24

Domyślnie

Skoro na fotkach nie widać, to nie jest to paproch na matrycy tylko pewnie na matówce, co oznacza, że "problem" należy zbagatelizować.
    Gdyby było widac na zdjęciach, wówczas postaraj się użyć gruszki aptekarskiej. Sposób czyszczenia wielokrotnie opisywany na forum. Wpisz w wyszukiwarce "czyszczenie matrycy".
    Pozdrawiam.

Domyślnie

Dodam tylko, ze grucha MUSI byc czysta, zadnego talku itp. ... lepiej wczesniej to napisac

Domyślnie

chyba ze syfek się przykleił po zewnętrznej stronie matówki lub siedzi na lustrze - wtedy gruchą zdmuchniesz wredotę
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Oszczędny w słowach Awatar MarzycielPL
    Miasto
    Nibylandia (Konin)

Domyślnie

Dzieki za szybka odpowiedz
    Zbagatelizowac problem mi sie z czasem uda jednak narazie mnie skupia moj wzrok w wizjerze widac go tylko na jasnym tle. Lecz nie bede nik kombinowal bo juz naczytalem na forum ze mozna niezle sobie nagrzebac a ze amator ze mnie z lustra wiec dam sobie sopkoj.

Pozdrawiam
    MarzycielPL

Domyślnie

Witam!
    Zdecydowanie zbagatelizuj problem, dobre jest wrogiem lepszego. Prawie zawsze walka z pyłkiem na matówce kończy się prawdziwym problemem. Z tym naprawdę da się żyć.
    pozdrawiam!
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stachumuszel Zobacz posta
    Witam!
    Zdecydowanie zbagatelizuj problem, dobre jest wrogiem lepszego. Prawie zawsze walka z pyłkiem na matówce kończy się prawdziwym problemem. Z tym naprawdę da się żyć.
    pozdrawiam!
    Odwrotnie , lepsze jest wrogiem dobrego

Uprawnienia umieszczania postów