Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie C1 PRO a Load settings

witam

Jak moge zaladowac wszytkie ustawienia jednego zdjecia na inne w programie c1?

w CSie jest to bardzo proste save settings subset - load settings

szukam, szukam i nic

Domyślnie Re: C1 PRO a Load settings

Cytat Zamieszczone przez Grey
    Jak moge zaladowac wszytkie ustawienia jednego zdjecia na inne w programie c1?
    Hmmmm... Szukasz i szukasz i nic?! Sorry, ale tylko patrzysz na ikonki, czy rowniez czytasz co one oznaczaja? Przeciez w kazdej zakladce (zarowno White Balance jak i Exposure czy Focus) jak byk stoi ikonka podpisana "Apply this (tu nazwa ustawien) to current selection of captures".
    Wystarczy z Ctrl, Shiftem lub jednym i drugim zaznaczyc dodatkowe zdjecia i kliknac te ikonke... Ustawienia sa kopiowane z pierwszego zdjecia do kolejnych zaznaczonych.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

to jak zaznaczyc to widzialem. ale jak wgrac do innych zdjec to juz nie...
    skad mialem wiedziec ze mam trzymac ctrl i przenosic w ten sposob ustawienia>?

"Hmmmm... Szukasz i szukasz i nic?! Sorry, ale tylko patrzysz na ikonki, czy rowniez czytasz co one oznaczaja?"

na przyszlosc nie badz taki zlosliwy nie kazdy musi znac eng, ja sie do tych ludzi zaliczam...

tak czy siak, pomogles mi i dzieki ci za to:/

pozdrawiam

Domyślnie

to jak zaznaczyc to widzialem. ale jak wgrac do innych zdjec to juz nie...
    skad mialem wiedziec ze mam trzymac ctrl i przenosic w ten sposob ustawienia>?
    No chwila, przeciez wlasnie napisales, ze wiedziales jak masz zaznaczyc -- kwestia bylo tylko znalezienie odpowiedniej opcji. A w tym samym zdaniu piszesz, ze nie wiedziales, ze masz trzymac Ctrl. Przeciez wlasnie Ctrl sluzy do zaznaczania kolejnych zdjec do ktorych masz kopiowac ustawienia. Czy nie czasami wlasnie w ten sposob rowniez odbywa sie zaznaczanie zdjec w browserze PhotoShopa? Zreszta -- w kazdym programie chyba -- managery plikow, browsery grafik -- wszedzie jest tak samo... Ctrl i Shift to klawisze sluzace zaznaczaniu plikow/zdjec.

nie kazdy musi znac eng, ja sie do tych ludzi zaliczam...
    No wybacz stary, ale jak chciales znalezc te opcje? Wydedukowac na podstawie wygladu ikonki? No i w koncu jak jej szukales, skoro nie znasz jezyka?
    Jesli chcesz sie w to wszystko bawic, to konsekwencja jest uczenie sie angielskiego na tyle, zeby chociaz w miare swobodnie poruszac sie w oprogramowaniu.
    Menu a aparacie tez masz przeciez po angielsku... Mam rozumiec, ze znaczenia wszystkich opcji uczyles sie na pamiec z polskiej instrukcji?

I to nie jest zadna zlosliwosc... To jest po prostu wymog dotyczacy Twojej pracy/zabawy. Bez tego ani rusz. I nie obrazaj sie, bo naprawde nie ma powodu.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

jezeli mowie ze nie widzialem to nie wiedzialem, nie czepiaj sie kazdego slowa...

shopa znam od x lat i jakos sobie radze (w jezyku eng) kazdy dzien ucze sie czegos nowego

jesli czegos nie rozumie to od tego sa np fora internetowe zeby zapytac dowiedziec sie czegos... przeciez nie kazdy jest tak dobry jak np ty

do shopa zawsze uzywalem metody przecignac mysza i rzucic

zakonczmy juz ten temat

Domyślnie

jezeli mowie ze nie widzialem to nie wiedzialem, nie czepiaj sie kazdego slowa...
    Ale ja nie czepiam sie Twoich slow, tylko chce sie dowiedziec -- czego nie wiedziales: jak zaznaczyc wybrane zdjecia, czy jak skopiowac ustawienia do wybranych? Nie moja wina, ze najpierw szukales narzedzia/opcji/mozliwosci, a potem napisales, ze nie wiedziales jak w ogole do tego przystapic.

jesli czegos nie rozumie to od tego sa np fora internetowe zeby zapytac dowiedziec sie czegos... przeciez nie kazdy jest tak dobry jak np ty
    Masz racje -- od tego sa fora dyskusyjne. Ale po co sie zloscisz? Ze bylem nieco zgryzliwy? Powinienes byc raczej zly na siebie, a nie na mnie -- tylko dlatego, ze swoja ironia probuje Cie zmobilizowac do nauki jezyka, czy tez bardziej logicznego wytlumaczenia swojego problemu. To podstawy w tym co chcesz robic (robisz).
    Chcesz powiedziec, ze nie znajac jezyka, samo patrzenie na ikonki w poszukiwaniu konkretnego narzedzia jest wystarczajacym argumentem do stwierdzenia: "szukalem i nie znalazlem"? Nie badz zly na mnie, tylko na swoja ignorancje.
    Poza tym -- podstawa -- przed skorzystaniem z forum jest poszukiwanie rozwiazania problemu w helpie programu.
    I jakze znamienna reakcja ludzi szukajacych rozwiazan swoich problemow na forach czy grupach dyskusyjnych; odgryzanie sie odpowiadajacym zlosliwymi komentarzami i uwagami na temat tonu wypowiedzi. Jakby to ci wiedzacy byli winni, ze pytajacy nie wie... Ze pytajacemu nie chcialo sie nauczyc podstaw jezyka angielskiego, zajrzec do cholernego helpa albo w ostatecznosci jedynie uzyc narzedzia o nazwie "logika".

do shopa zawsze uzywalem metody przecignac mysza i rzucic
    I robisz to pojedynczo? Wrzucasz kazdy plik osobno, jesli np. chcesz otworzyc kilka jednoczesnie? No tak -- skoro mozna sobie ulatwic zycie, to przyjemniej jest je sobie utrudniac.
    Poza tym -- na poczatku (w pytaniu o kopiowanie ustawien RAWa do innych plikow) tlumaczyles, ze wiesz jak to zrobic w PS. I tego sie tyczylo moje pytanie "pomocnicze". Zeby w PhotoShopie skorzystac z "Apply Camera RAW Settings" dla pozostalych/wybranych plikow -- musisz je tez wskazac w browserze Shopa, prawda?! I tam tez sie zaznacza zdjecia poprzez kombinacje Ctrl/Shift. Wiec skoro to potrafiles zrobic, to dlaczego pozniej twierdziles, ze nie wiedziales, ze z Ctrl'em sie zaznacza?
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

a kto powiedzial ze sie zloszcze? LOL

usmiech na mojej twarzy jest od rana...

napisz cos jeszcze fajnie mowisz

aha, jeszcze jedno przenosze 1 foto, 2,3,4....100 po czym wnosisz ze jedno?

Domyślnie

aha, jeszcze jedno przenosze 1 foto, 2,3,4....100 po czym wnosisz ze jedno?
    Widze, ze problemy ze zrozumieniem masz nie tylko czytajac tresc w jezyku angielskim, ale takze w swoim ojczystym... Gdzie napisalem, ze "przenosisz jedno zdjecie"?? Pytalem, czy _pojedynczo_! Rozumiem wiec, ze skoro nie znales podstawowego "myku" z wybieraniem plikow za pomoca dodatkowych klawiszy, to wciagasz wszystkie zdjecia z katalogu, nawet jesli jest ich tam 100, a Tobie chodzi o 5 ze srodka? A wtedy te, ktorych nie chciales po otwarciu w PhotoShopie po prostu zamykasz?
    www.SALDAT.pl

Uprawnienia umieszczania postów