Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Program do zmniejszenia zdjec

Szukam programu do zmniejszania wielkosci zdjec, wiem wiem powiecie PS ale chodzi mi o zmniejszanie wiekszej ilosci np 100 szt. Istnieje jakis program do grupowego zmniejszania wielkosci fotek?

Domyślnie

znajdz zakladke actions (akcje) otwiersz jedno zdjecie i klikasz rec (takie czerwone kolo) pomniejszasz i stopujesz nagrywanie kacji potem wykorzystujesz akcje do pomniejszenia calej serii zdjec i finito

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Ja uzywam IrfanView. Poza możliwością grupo-zmniejszania możesz na rzeczonej grupie dokonać jednocześnie innych pieszczot Nie wiem czy IrfanView to optymalna propozycja ale działa.

Pozdrówka
    Tomek

Domyślnie

wszystko pięknie, ale tracimy na jakosci, a w PS-sie wcale, albo minimalnie.

Domyślnie

Nikon Capture też to potrafi opcja Tools-Batch

Domyślnie

Witam

PS albo AcdSee,przynajmniej ja takowych używam. Częściej AcdSee.

Tomek
    deczysta

Domyślnie

Ja znalazlem w PS-ie troche prymitywny sposob ale sprawdza sie rewelacyjnie !
    Mianowicie :
    PLik>Automatyzuj>Galeria zdjec Weba....
    Kiedy sie juz otworzy pakiet do twozenia galeri internetowych wybieram

1) folder w ktorym sa zdjecia (obrazki zródlowe użyj)
    2)nastepnie wybieram miejsce docelowe gdzie będą seryjnie zmiejszane zdjecia
    3)Potem w opcjacj zaznaczamy jakoś JPEG wielkosc obrazków wpisujac np : Duzy i symbol 640 w tym przypadku automatycznie PS zachowa proporcje dopisujac rozdz. pionową 480
    4) Dajemy ok i idziemy sobie zrobic herbatke ,w miedzy czasie 200 zdjec zmiejszy sie na format 640-480
    5) Po zrobieniu herbatki w miejsce które wybralismy na docelowe w folderku images odnajdujemy zdjecie juz pomniejszone ,oczywiscie cała reszte zwiazana HTML kasujemy

Domyślnie

Calkiem niezly i nie traci sie jakosci

http://ekot.dk/programmer/JPEGCrops/
    Pozdrawiam
    Jerzy

Domyślnie

[quote="TomNie"]Ja uzywam IrfanView. Poza możliwością grupo-zmniejszania możesz na rzeczonej grupie dokonać jednocześnie innych pieszczot Nie wiem czy IrfanView to optymalna propozycja ale działa.

Właśnie: jak więc w Irfanwiev zmniejszyć "grupowo" fotki bo se nie bardzo umiem poradzić . Z góry dzięki serdeczne!
    Pozdr z Krakowa
    Grzegorz
    Teraz Lady Ku

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów