Szukam programu do zmniejszania wielkosci zdjec, wiem wiem powiecie PS ale chodzi mi o zmniejszanie wiekszej ilosci np 100 szt. Istnieje jakis program do grupowego zmniejszania wielkosci fotek?
Szukaj
Szukam programu do zmniejszania wielkosci zdjec, wiem wiem powiecie PS ale chodzi mi o zmniejszanie wiekszej ilosci np 100 szt. Istnieje jakis program do grupowego zmniejszania wielkosci fotek?
znajdz zakladke actions (akcje) otwiersz jedno zdjecie i klikasz rec (takie czerwone kolo) pomniejszasz i stopujesz nagrywanie kacji potem wykorzystujesz akcje do pomniejszenia calej serii zdjec i finito
Ja uzywam IrfanView. Poza możliwością grupo-zmniejszaniamożesz na rzeczonej grupie dokonać jednocześnie innych pieszczot
Nie wiem czy IrfanView to optymalna propozycja ale działa.
Pozdrówka
Tomek
wszystko pięknie, ale tracimy na jakosci, a w PS-sie wcale, albo minimalnie.
Nikon Capture też to potrafi opcja Tools-Batch
Lubie Skierniewice, dzieki za szybkosc!
Witam
PS albo AcdSee,przynajmniej ja takowych używam. Częściej AcdSee.
Tomek
deczysta
Ja znalazlem w PS-ie troche prymitywny sposob ale sprawdza sie rewelacyjnie !
Mianowicie :
PLik>Automatyzuj>Galeria zdjec Weba....
Kiedy sie juz otworzy pakiet do twozenia galeri internetowych wybieram
1) folder w ktorym sa zdjecia (obrazki zródlowe użyj)
2)nastepnie wybieram miejsce docelowe gdzie będą seryjnie zmiejszane zdjecia
3)Potem w opcjacj zaznaczamy jakoś JPEG wielkosc obrazków wpisujac np : Duzy i symbol 640 w tym przypadku automatycznie PS zachowa proporcje dopisujac rozdz. pionową 480
4) Dajemy ok i idziemy sobie zrobic herbatke ,w miedzy czasie 200 zdjec zmiejszy sie na format 640-480
5) Po zrobieniu herbatki w miejsce które wybralismy na docelowe w folderku images odnajdujemy zdjecie juz pomniejszone ,oczywiscie cała reszte zwiazana HTML kasujemy![]()
Calkiem niezly i nie traci sie jakosci
http://ekot.dk/programmer/JPEGCrops/
Pozdrawiam
Jerzy
[quote="TomNie"]Ja uzywam IrfanView. Poza możliwością grupo-zmniejszaniamożesz na rzeczonej grupie dokonać jednocześnie innych pieszczot
Nie wiem czy IrfanView to optymalna propozycja ale działa.
Właśnie: jak więc w Irfanwiev zmniejszyć "grupowo" fotki bo se nie bardzo umiem poradzić . Z góry dzięki serdeczne!
Pozdr z Krakowa
Grzegorz
Teraz Lady Ku
Skontaktuj się z nami