Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: SensorScope

Domyślnie SensorScope

http://gadzetomania.pl/2007/06/26/de...anki-z-bliska/

dość ciekawe, zastanawiam się jak to w praktyce wygląda...

Domyślnie

było już całkiem niedawno.
    kolejny "super, hiper, ultra" zestaw za ogromne pieniądze bez którego nie da się żyć...
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Mi takze wydaje sie, ze to gadzet i lepiej za te kase kupic cos innego a body ewentualnie oddac do serwisu na czyszczenie, w koncu nie robi sie tego codziennie.

Domyślnie

witam

jeśli komuś się często sensor brudzi to się naprawdę opłaca (polecali mi w serwisie po którejś tam wizycie z koleji) - ja fajdam wnętrze regularnie , tylko że łapska mi się telepią przy takich pracach niemiłosiernie i wolę iść do serwisu czyścić - znowu i znowu (ale mam pewność że sensora czy filtru nie zarysuje etc.) a poza tym razem z sensorem czyszczą i sprawdzają za free szkło które jest podpięte do body tak że nie jest źle

Domyślnie

nie zapomnij dodać, że wpadasz sobie do serwisu w Londynie a nie "serwisu" w Warszawie. No i przelicz jeszcze proporcje Twoich zarobków w Londynie do naszych zarobków za takie śmieszne czyszczenie kosztujące u nas ok 200zł... fajnie co??

Domyślnie

Nie wiem wogole, czemu taki problem, mialem d50 przez jakis czas i 3 szkielka , nie mialem problemu z zasyfiona matryca.
    W zwiazku z tym, jesli mialbym odwiedzic serwis raz na 2-3 lata to nie oplaca sie kupowac zestawu, tym bardziej, ze mozna uszkodzic cos niechcacy ...

Domyślnie

Jeśli robiłbym to raz na 3 lata to zrobiłbym to kropelką czystego izopropanolu - dokładnie to samo robią w serwisach.
    Jeśli robiłbym to raz na 3 miesiące...też robiłbym to izopropanolem a nie biegał co rusz do serwisu i zostawiał 200zł
    Zrobi to każdy normalny człowiek z odrobiną delikatności i bez oznak nadmiernego delirium

Domyślnie

u mnie czyszczenie 150 pln na poczekaniu (wliczone czyszczenie szkła) - a jeśli chodzi o mnie i o czyszczenie to po tym jak kiedyś wyczyściłem d50 koleś przyszedł z aparatem i narobił mi obciachu przy wszystkich w serwisie :P tak że wole już nie tykać - no i fakt czyszczenie matrycy kosztuje tyle ile godzina - 2godzinki pracy jak sie człowiek spręży... niestety bez porównania z polską

Uprawnienia umieszczania postów