Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 49
    cdc
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    A nie wydaje się wam, że wszystkie te brandy "Meike, Vistilen, 7Artisans, TTArtisan, SG Image itp" to jedno i to samo, tylko w innej obudowie?
    W sensie, że układ optyczny jakby projektował jeden Chińczyk, a drugi kupił ten projekt i zapakował go do swojej obudowy.

-Podaj przykłady takich samych układów optycznych obiektywów w innych chińskich markach -nie Meike i Vistilen.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez capo-di_tutti-capi Zobacz posta
    -Podaj przykłady takich samych układów optycznych obiektywów w innych chińskich markach -nie Meike i Vistilen.
    Wiesz co.. ja zaczynam rozumieć, czemu ludzie mają o tobie takie zdanie jakie mają

Strażniku prawdy fotograficznej, zwracam się do Ciebie z prośbą abyś łaskawie rozpatrzył iż w moim poprzednim poście użyłem sformułowania "wydaje mi się", co czyni mój poprzedni postulat zwykłym *********to, takim pitu-pitu kalibru rozmowy przy papierosie - a nie naukowym sformułowaniem popartym badaniami, wyliczeniami, testami z masą przykładów

Chłopie, daj żyć! Trochę więcej luzu - mniej spiny
    Ty prywatnie też każdego tak weryfikujesz podczas rozmowy?
    W sensie, że spotykasz znajomego który chce zamienić z Tobą kilka słów na zasadzie "Cześć, co słychać - bo u mnie wszystko ok [..] Po czym odpowiadasz: "Udowodnij."

I żeby sprawiedliwości stało się zadość, przyznaję że nie jestem w stanie podać takich przykładów o które prosiłeś - tym samym orzekam wszem i wobec, że jako mój interluktor miałeś rację - każdy chiński obiektyw jest unikatowy
    Nikon Z6III | Viltrox 20/2.8 AIR | Nikkor Z 35/1.4 | Viltrox 85/2 EVO | Nikkor Z 24-105/4-7.1
    Moja galeria: https://flickr.com/photos/maciej_k/

cdc
    Gość

Domyślnie

O czym tu dyskutować jak twój poprzedni postulat jest zwykłym *********to ?

Na ogół porównuję konstrukcje optyczne nowo-wprowadzanych obiektywów -o ile producent nimi się dzieli
    i w obiektywach AF nie zauważyłem kopiowania konstrukcji optycznych.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez capo-di_tutti-capi Zobacz posta
    O czym tu dyskutować jak twój poprzedni postulat jest zwykłym *********to ?

Na ogół porównuję konstrukcje optyczne nowo-wprowadzanych obiektywów -o ile producent nimi się dzieli
    i w obiektywach AF nie zauważyłem kopiowania konstrukcji optycznych.
    Zauważyłem, że bardzo lubisz te wszystkie tabelki i porównania jednak to nie jest wszystko tak ważne jak się wydaje z tych wszystkich wykresów. Często są inne aspekty za którymi przemawia wybór tego a nie innego obiektywu czy nawet systemu. Poza tym, na zdjęciu nie zauważysz różnicy czym było zrobione. Można mówić o detalach i jakiejś plastyce czy bokehu ale to są rzeczy daleko za tym czy zdjęcie jest ciekawe i atrakcyjne dla oka czy nie.

Domyślnie

Bez zagłębiania się w schematy optyczne widać że dla konkretnej ogniskowej są różne ilości soczewek i grup soczewek i typów użytego szkła. To znaczy, że schemat optyczny jest inny. Zresztą projektowanie obiektywu przy dobrym oprogramowaniu a dodatkowo wsparciu AI nie jest tak skomplikowane jak kiedyś.
    SONY A7III ; SONY A3000 Full Spectrum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    W sensie, że układ optyczny jakby projektował jeden Chińczyk,
    DZOptics.

Ale za którymi obiektywami i pod jakimi markami stoją.... Powodzenia w zgadywaniu.
    Zabawy forumowe
    Fotografia Miesiąca.
    Tematyczne
    KretoRAWki
    Weź udział.
    Nie wymiękkaj.

Domyślnie

Plotkuje się, że wraz z R7II może pojawić się RF-S 15-70 mm F4 IS STM.
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Około 13 maja ma się pojawić Canon EOS R6 V wraz z RF 20-50 mm f/4L IS USM PZ. Sprzedaż dopiero w czerwcu.
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Kij z puszką, ale szkiełko ciekawie się zapowiada.
    Zabawy forumowe
    Fotografia Miesiąca.
    Tematyczne
    KretoRAWki
    Weź udział.
    Nie wymiękkaj.

Domyślnie

Najprawdopodobniej R7 mkII jednak nie pojawi się w tym roku. Czyli wszyscy co liczyli na tego killera APS-C mogą się rozejść, zresztą ta specka była zbyt życzeniowa, aby była prawdziwa. Za to po R6 V ma się pojawić R8 mkII w retro stylu.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni