Cześć,
jak widać jest to dość typowy temat które apsc wybrać. Mam obecnie D7200, które o ile z T70-210 wystarcza mi do rajdów i robi robotę, to niestety pokazy lotnicze z T100-400 to trochę taka loteria gdzie czuć, że AF nie daje rady - a jednak jak się stoi z dwa dni w słońcu to chce się mieć chociaż dobre zdjęcia. Wybieram pomiędzy D500, a z50ii z FTZii. Tymczasowo zostałbym z 100-400, ale potem szedłbym w 150-600 albo 180-600 dla Z.
Przeczytałem wiele tematów co lepsze, czy warto i tak dalej ale chętnie poznałbym jeszcze wasze zdanie. Za d500 przemawia na pewno czas pracy na baterii i pancerność więc mógłby wskoczyć w miejsce d7200 bez obaw, że trochę deszczu go zabije. Z50ii ma też masę opinii o AF lepszym niż w d500. Wideo i tak dalej mnie w ogóle nie interesuje, liczy się jakość obrazka, AF i jako tako ergonomia używania. Ciężka puszka w ręce nie jest problemem.
Zakładając, że w okolicach 4 tysięcy mam d500 z minimalnym przebiegiem albo nowe z50ii z ftz, co byłoby lepsze pod pokazy lotnicze i motorsport gdzie nie zawsze warunki pogodowe są korzystne?
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami