Szukaj
- 102MP matryca CMOS
- Najnowszy procesor obrazu Fujifilm X-Processor 5
- Nagrywanie w 4K/30p z 10-bitowym kolorem 4:2:2 bezpośrednio w aparacie
- Zaawansowany algorytm autofokusa (wspominane wcześniej było AI?)
- Wizjer elektroniczny w stylu dalmierza
- Waga: tylko 735 g
- Kompaktowa i przenośna konstrukcja dalmierzowa zapewniająca klasyczną ergonomię aparatu
- Nowe pokrętło proporcji obrazu dla szybkiego dostępu do różnych formatów kadrowania
- 20 trybów symulacji filmu nadających zdjęciom unikalny, analogowy charakter
- Wysokiej jakości stałoogniskowy obiektyw 35 mm, z opcją cyfrowego telekonwertera dla większej elastyczności
- Wbudowany 4-stopniowy filtr ND umożliwiający pełną kontrolę ekspozycji
z pozdrowieniami - KrzysiekNikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E
A jak z AF, ktoś wie? Posiada taką funkcję?
Chociaż, przyznam szczerze, że nie wiem jak to konkretnie w GFXach wygląda, nie zgłębiałem tematu, bo raz wziąłem do ręki to podziękowałem. To jest (był) sprzęt dla profesjonalistów albo purystów. Rozmiar robi wrażenie, aż dziwnie się to przykłada do oka.
Ale, jest na liście prezentów/marzeń na 40 urodziny. Konkurencję ma w postacie GFXa z wymiennymi obiektywami, albo X-Pro4 z 18 i 35mm.
Bo, teoretycznie, jest to dla mnie aparat idealny.
28mm to jedna z moich ulubionych ogniskowych, a i 50-tkę idzie z tego przepastnego kadru wyciąć.
Bez wizjera optycznego, bez stabilizacji, wymiennej optyki…za około 22 tys. złotych. A mogli zrobić następcę X-pro3 z pełną klatką 35mm i bagnetem M![]()
![]()
Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8
Czyżbyś właśnie zaprojektował idealny kolejny aparat Fujifilm?![]()
A co Cię skłoniło do przejścia na Leikę? Pytałem ostatnio o te aparaty, właśnie jako alternatywę dla GFX i tego, że sporo szkieł (wiadomo których) które mnie interesuję jest pod bagnet M. Dowiedziałem się że są fajne, ale na tym zalety się kończą. A na liście planów foto jest kieeeeeedyś (no dobra, w ciągu paru lat) spróbowanie czegoś, czego jeszcze nie znam - bo póki co pełna klatka w zupełności zaspokaja potrzeby.
Czyli nie ma xtrans, i to jest najlepsze
Skontaktuj się z nami