Oj raczej nie z tego programu. Laptopy od Apple dopuścili 19 lutego 2025 po burzy w sieci.
Ty może kupiłeś z programu wcześniejszego (dla szkół podstawowych), ale jesienią 2024 zablokowali Apple.
https://chetkowski.blog.polityka.pl/...a-nauczycieli/
Nie, nie. Po co mi dwa mocne laptopy, drugi w ekosystemie którego w sumie nie chcę? I dorzucenie ponad 5 tysięcy??? Tomek, litości. Ja chcę dorzucić kilkaset, może tysiąc zł do czegoś co raczej ... nie będzie używane do niczego poza nauką migracji Apple - Windows i Apple - Android i generalnie będzie to sobie leżało w szafie. Ja się dobrze czuję w Windows. Problemem są dla mnie kontakty z osobami mającymi iPhone albo Maki i przerzucanie danych. Kontakty na kursach albo np z modelkami. Świeży przykład. Plener z Nikoliną, ona ma iPhone i chce filmiki jakie robiłem Samsungiem. Jak to przekazać siedząc na drugim końcu świata, z rzadkim i słabym dostępu do netu? Ja tych filmów nakręciłem 65 GB. Trochę jej przesłałem przez WhatsApp ale to nie jest rozwiązanie. Tu siedzą informatycy obryci we wszystkim. Ale szaraczka z iPhone nie interesuje jak się zintegrować i choć to w jego (lub jej) interesie to rozwiązanie muszę znac ja. Wiem, laptop to nie iPhone, ale chcę poznać ekosystem (zobaczyć ile aplikacji brakuje w Apple) i za te naukę mogę coś dołożyć do 2,5 tys, ale troszeczkę.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami