No dobra. Mam już M4pro 24/512 i walczę. Po 11 latach od kupna ostatniego kompa zauważyłem, że system robi się coraz bardziej cukierkowaty. Pamiętam początki - zaczynałem od OS9, tego bez X. Mój pierwszy Jaguar to był szok. Potem Tiger o ile dobrze pamiętam - ten był najładniejszy. Wtedy chyba zaczęło pojawiać się najwięcej nowości. A może chwilę później? Ostatnim na jakim działałem to High Sierra, jeszcze wyglądający jak dla dorosłych ludzi.Teraz przyzwyczajam się do Sequoi. Kolorowe ikonki jak w telefonach, pozaokrąglane rogi i ogólny filing, który sprawia, że czuję się jak nastolatek prowadzony za rękę. (Dlaczego nie mogę sobie ustawić białego menubara przy ciemnej tapecie pulpitu - codziennie rano budzę się z tym wielce wciągającym pytaniem.
Dużo aplikacji z których korzystałem już nie działa. Z tego co zauważyłem, ich dzisiejsze wersje - o ile w ogóle istnieją - są już w abonamencie. Pies z kobyłą typu Lightroom ale każda mała duperela...? Ciekawe kiedy apka latarki w iPhone będzie w abonamencie?Poza tym komp jest OK. Szybki, 200MB RAWy łyka bez problemu. Durna appka typu Phocus działa bez zająknięcia. Jak poustawiam sobie wszystko pewnie będę zadowolony. Mam nadzieję, że się nie roz... popsuje i starczy mi na następne 10 lat. Apple Inteligence wyłączyłem.
I jeszcze w temacie automatycznego wyłączania i włączania, którego jak się okazało nie ma w System Settings. - Da się to obejść w terminalu.
Należy wklepać poniższe:
sudo pmset repeat wakeorpoweron MTWRFSU 08:06:00 shutdown MTWRFSU 02:06:00
Dni tygodnia mogą występować wybiórczo, no i oczywiste, że należy wstawić godziny wedle własnych potrzeb.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami