Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Domyślnie

no to sobie sprawdź ile będą Cię kosztować te obiektywy w konkrecyjnych systemach i będziesz mieć odpowiedź na temat kosztów. Same body stoją na praktycznie równym poziomie z drobnymi za/przeciw, więc to już raczej kwestia indywidualnych oczekiwań i przyzwyczajeń. Tak przynajmniej wnioskuję w międzysystemowych dywagacji na forum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Simrider Zobacz posta
    Zapytam czy konkurencja ma cos lepszego od z6II w niewiele większych pieniądzach?
    Tu chyba istotne jest w jakim budżecie chcesz się zmieścić i czy potrafisz sztywno się tego budżetu trzymać. Jeżeli nie czujesz gwałtownej potrzeby wymiany, a z tego co piszesz wynika, że body masz prawie nowe to nie wiem czy przesiadka ma sens.
    Co do konkurencji - jakiś czas temu było to omawiane w innym wątku i skończyło się małą wojenką. I jeszcze jedna rzecz, przesiadka na inny system to z reguły wyższe koszty, jeżeli sprzęt miałby być nowy i o lepszych parametrach.

Domyślnie

Sprzedając 750ke troche dołozysz i szkła które juz masz, powinny pracować z nowszą Zetką. Przekonasz się czy nowe body cie zadowala ,czy dalej szukać,czy myśleć o innym systemie. Chyba najtansza opcja.

Domyślnie

Jeśli ta Sigma 70-200, z której OPek ma największy fun, nie jest w wersji Sport, to i tak pewnie na Ztce działać nie będzie, albo słabo. ¯\_(ツ)_/¯
    Zabawy forumowe
    Fotografia Miesiąca.
    Tematyczne
    KretoRAWki
    Weź udział.
    Nie wymiękkaj.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Stare Babice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez odzio Zobacz posta
    no to sobie sprawdź ile będą Cię kosztować te obiektywy w konkrecyjnych systemach i będziesz mieć odpowiedź na temat kosztów. Same body stoją na praktycznie równym poziomie z drobnymi za/przeciw, więc to już raczej kwestia indywidualnych oczekiwań i przyzwyczajeń. Tak przynajmniej wnioskuję w międzysystemowych dywagacji na forum.
    Kluczowe jest dla mnie zdanie że body stoja na podobnym poziomie. Poczekam jeszcze do wyjścia z8 i może z6II i jak nie będą dla mnie interesujące to wypożyczę na weekend z6II i pobawię się, to chyba będzie najlepsza opcja.

Domyślnie

W każdym czołowym systemie znajdziesz body na podobnym poziomie.
    Z8 zapowiada się o co najmniej półkę wyżej niż Z6II, czyli cenowo między Z7II a Z9.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Orientuje sie ktoś jak wygląda sytuacja z żywotnością baterii w z6II i czy dobrze współpracuje z zamiennikami?

Domyślnie

cały internet się orientuje tak jak w pozostałych ML-kach: nawet przy intensywnym foceniu trzeba się postarać, żeby w jeden dzień zajechać baterię, ale lepiej mieć zapas w zanadrzu. Zamienniki śmigają normalnie (choć czytałem opinie tylko o tych kosztujące jakieś pieniądze: pattona, newell, etc., nt. no-name'ów szkoda mi było czasu)

Domyślnie

Co do zamienników, to nie do końca. Działają te z literką C. Natomiast oryginał można włożyć dowolnej generacji, utraci się ew. ładowanie z USB.
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lesiuk Zobacz posta
    Orientuje sie ktoś jak wygląda sytuacja z żywotnością baterii w z6II i czy dobrze współpracuje z zamiennikami?
    Kwestia sposobu focenia, zdjęcia z interwałometrem zżerają szybko baterię, okazjonalne przyłożenie do oka - faktycznie cały dzień objedziesz. Nie wiem czy jest sens inwestować w zamienniki. Może to jakieś fatum, ale nie udało mi się nigdy wycisnąć z zamiennika tyle ile z oryginału.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni