Close

Strona 4 z 39 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 383

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztofz24 Zobacz posta
    Ale w przypadku fotografi nazwijmy to okolicznosciowej, czyli utrwalajacej jakies momenty z zycia. To raczej ludzie beda woleli robic zdjecia.
    Komunia ze zmarla rodzina??? Chciabys miec cos takiego z komuni swojej (hipotetecznej ) corki?
    Temat jest szokujący, ale tak naprawdę się działo. Poszukaj informacji o fotografii post mortem. Rodzina fotografowała się ze zmarłymi. Upozowanymi tak jakby żyli. Braciszek ze zmarłą siostrzyczką otoczeni zabawkami itp.
    Dziś sie tego nie robi. Dawniej tak, bo wtedy niektórzy byli fotografowani 1 czy 2x w życiu. A jak członka rodziny nie zdążono fotografować za życia to robiono mu zdjęcie po śmierci. I to nie w trumnie, a w gronie rodziny (czasami).
    W czasach AI to nie będzie problem. Nawet będzie można sobie będzie zrobić zdjęcie z pra, pra dziadkiem, który zmarł przed naszymi narodzinami i to w trakcie wspólnych wakacjach na Santorini . Albo ty na wakacjach z Megan Fox, wszyscy będą zazdrościli
    Mężowie w sprawach rozwodowych będą mówili, że zdjęcie z kochaną wygenerowane jest przez AI
    Wesoły się zrobi ten świat
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Fotografia Post Mortem to jednak co innego. Tam kazdy wiedzial i widzial ze te osoby nie zyja...no bo byly niezywe na zdjeciach.
    A wstawianie "zywego"dziadka, ktory zmarl 5 lat wczesniej na zdjecia komuni Zosi, jest co najmniej dziwne.
    Kazdy obecny z rodziny bedzie wiedzial, ze to fejk.

Choc z drugiej strony, chyba ze ktos bardzo chce, bo np dziadek niestety nie doczekal komuni Zosi i rodzina chce taka swoista dodatkowa pamiatke. I nie jest to zaden fejk wtedy.
    To niech sobie maja tak "pamiatke". Ale to i tak byloby obok takich zwyklych zdjec pamiatkowych raczej.

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    . Albo ty na wakacjach z Megan Fox, wszyscy będą zazdrościli
    Zazdrosniki pewnie nie uwierza
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

.... a konkursowe "oszustwo" już właśnie ruszyło .

https://www.swiatobrazu.pl/obraz-wyk...rsu-39369.html

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    Jest jeszcze jedna sprawa o której pierwotnie nie chciałem wspominać bo zbyt wiele aspektów wiąże sie z tym. Ale trzeba pamietać ze taka fotografia modowa, nawet ta szopowana tak aby pozostawić fakturę skóry sprzedaje marzenia o wyglądzie. Wyglądzie który nie jest prawdziwy. Doskonałościach które nie istnieją. I to jest zasadnicza różnica pomiędzy "beauty" zdjęciami a taką "moją" fotografią. I tu Sailor jest różnica która jest dla mnie najistotniejsza. Przechodzimy na następny etap oszustwa i mącenia w głowie odbiorcom.
    pelna zgoda z swoma malymi ale - ludzie zawsze dazyli do tych idealow bo po prostu ich chca. ja od paru lat mimo mojej milosci do b&w trzaskam kolorowa komercje bo ludzie przyjezdzajacy na karaiby nie wyobrazaja sobie ze moga dostac czarno biale foty. Tak po prostu. ma byc slitasnie idealnie i kolorowo. A drugie ale - fotografia ktora nazywasz "twoja" jest tak samo nierealna jak zdjecia beauty jesli zgadzamy sie w tym aspekcie to sie zgadzamy
    Kosmonauta na koniu na księżycu to pikuś bo może ze 2% uwierzy Ale wygenerowane piękności - kupione zostaną na 100%. Automaty z AI przerobią zdjęcie danej osoby w postać"idealną"
    pamietam kiedy 20-30% zdjec ladujacych na forum bylo draganizowane. bo byla moda na suwaki z clarity i texture przesuniete na maxa i A.Dragan w paru duzych produkcjach co przynioslo duzy rozglos. Tak samo bylo z paskudnym moim zdaniem oszpecaniem modelek przez richardsona - oszpecaniem swiatlem, kolorem pozami. Robiona na sile popularnosc, zasiegi i tlumaczenie ludziom ze tak wlasnie wyglada naturalna fotografia (sic!).
    A wracajac do AI - wszytko jedno jej bedzie co ma przerobic - zrobi konia na ksiezyciu, upiekszy pryszczata modelke, zdraganizuje zdjecie pilki do kosza czy walnie czarnobialy ziarnisty akt. To tylko (albo az) oprogramowanie uczace sie na preferencjach operatora i korzytajace z posiadanej bazy wiedzy

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez Hiszpan63 Zobacz posta
    .... a konkursowe "oszustwo" już właśnie ruszyło .

https://www.swiatobrazu.pl/obraz-wyk...rsu-39369.html
    mnie bardziej dziwi ze takie zdjecie cokolwiek wygralo. ale dziwie sie od wielu lat przy wiekszosci konkursow foto wiec AI w sumie wpisalo sie w schemat
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

Tak, moja jest tak samo nierealna jak zdjęcia bjuti tyle ze moja nie trafi do ludożerki a nawet jakby trafiła to by sie nie podobała, po prostu. Moje foty nie sa punktem odniesienia dla nikogo, natomiast te kolorowe obrazki bjuti nieprawdziwych kobiet są wszedzie. Nie sadzisz ze to jest dosc istotna różnica?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skinny500 Zobacz posta
    Na dniach będę publikował kontynuację, dotyczącą fotorealizmu w Midjourney.
    Kontynuacja dot. fotorealizmu, jest do zobaczenia: Midjourney – fotorealizm i fotorealistyczne opstacie.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Voland journey.jpg
Wyświetleń:	12
Rozmiar:	199,2 KB
ID:	70165

Domyślnie

Człowiek patrzy na technologie i się zastanawia gdzie niedługo będzie miejsce dla ludzi na tej planecie.
    Za kilka lat fotograf będzie cenionym zawodem Jak większość rzeczy/usług po nasyceniu masową produkcją i konsumpcjonizmem.

Domyślnie

To, że wszyscy chodzimy dziś w butach nie oznacza że potrzebny jest szewc. Z zawodem fotografa może być podobnie, raczej nie zniknie zupełnie ale może stać się rzadkością. Takie tylko gdybanie i nie przywiązywałbym się do tej prognozy zbyt mocno.
    linktr.ee/zbigniewurban5150 |Canon R5 R, SigmyArt EF 35/1.4 50/1.4, 7A50/1.1, VM Nokton 40/1.4SC, EFy 50L 85L 135L 16-35/4L, RFy 24-105/4L 70-200/2.8L 16/2.8 50/1.8 ||A73 24-105/4 28/2, SY 35-150/2-2.8 14/2.8 35/1.4, T28-200/2.8-5.6||Heliosy 58/2 50/1.8, Takumar 55/1.8||iPhone 14 PRO|

Domyślnie

Rynek się zmienia, zmienia się odbiorca i zleceniodawca, na pewno część "odpadnie" nie dopasowując się do zmian, całe życie człek się uczy, a w przypadku fotografii i obecnego rynku musi być bardzo elastyczny
    puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cybulski Zobacz posta
    To, że wszyscy chodzimy dziś w butach nie oznacza że potrzebny jest szewc. Z zawodem fotografa może być podobnie, raczej nie zniknie zupełnie ale może stać się rzadkością. Takie tylko gdybanie i nie przywiązywałbym się do tej prognozy zbyt mocno.
    Akuarat obok mnie jest szewc. Od dawna. I ma takie oblozenie, ze swoje trzeba odczekac na odbior
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Strona 4 z 39 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni