Close

Strona 12 z 90 PierwszyPierwszy ... 210111213142262 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 898

Wątek: COVID-19

Domyślnie

Czyli z linka który podałem z oficjalnej strony rządowej w UK jest potwierdzone ponad 1000 przypadków
    Do 11. Sprawdziłem że bada się tylko ciężkie stany oraz grupę ryzyka typu wrócił ktoś z Włoch i ma objawy.
    Ile procent przechodzi bez objawowo 80%?
    No to ładna suma już się robi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gremed Zobacz posta
    ... Dopóki nie znajdzie się ktoś kto to wszystko rozpier..li na 4 strony świata i wprowadzi płatną służbę zdrowia to będziemy w tym gnoju tkwić. ...
    Sądzisz, że jakby służba zdrowia była w pełni prywatna/płatna byłoby lepiej w przypadku z jakim obecnie mamy do czynienia ? Mam obawy, że jednak nie ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jjj Zobacz posta
    Chyba nikt o poziomie inteligencji większym (lub równym...) od szympansa tego nie czyta.
    Link mi się kliknął pośród innych. Wiem co to jest za poziom, i w sumie moja przestroga nie dla użytkowników tego forum, ale takie ogólne stwierdzenie, że można tak wrednie podawać pseudo-informacje.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 90s Zobacz posta
    Czyli z linka który podałem z oficjalnej strony rządowej w UK jest potwierdzone ponad 1000 przypadków
    Do 11. Sprawdziłem że bada się tylko ciężkie stany oraz grupę ryzyka typu wrócił ktoś z Włoch i ma objawy.
    Ile procent przechodzi bez objawowo 80%?
    No to ładna suma już się robi.
    Za wyborcza:
    Wielka Brytania: Starsze osoby będą odizolowane miesiącami

Minister zdrowia, Matt Hancock potwierdził w rozmowie z telewizją Sky, że rząd w najbliższych tygodniach poprosi osoby powyżej 70. roku życia, by pozostały w izolacji nawet przez kilka miesięcy

Milo się tam robi

https://www.bbc.com/news/uk-51895873
    Ostatnio edytowane przez jurkarol ; 15-03-2020 o 13:03

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez poste Zobacz posta
    (.....)
    Ale państwo to nie tylko wypłaszczenie krzywej zachorowań, żeby wcześniej rozwalona służba zdrowia dała jakoś radę. To też gospodarka. Dziś prawie nikt tego nie widzi i ja to rozumiem. Jutro przyjdą gigantyczne problemy gospodarcze, rolą państwa jest przewidywanie i kalkulowanie takich rzeczy. Tylko tyle.
    Tylko nie zapominajmy, ze w tych kalkulacjach skladowa jest ludzkie zycie i zdrowie.
    I to jest wazniejsze niz ewentualne (mniejsze lub wieksze-tego nikt nie oszacuje teraz) problemy gospodarcze po wszystkim.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Trump chce podkupic od Niemcow szczepionkę (znaczy naukowców pracujących nad nią) na covid19 i ja opatentowac...

Domyślnie

Patrzę na to wszystko z jakiegoś własnego punktu widzenia… Każdy z nas patrzy po swojemu i wyciąga wnioski. Dobrze, że jest z nami lekarz i może rzucić kilka suchych faktów, to trochę pozwala trzeźwo spojrzeć… No ale u mnie jest tak. Pracuję w dwóch dużych szkołach. Czy dobrze, że są od czwartku zamknięte? Bardzo dobrze, nie mamy pojęcia gdzie te dzieci były na feriach, a właściwie z nieoficjalnych informacji wiemy, że niektóre były tam, gdzie nie powinny. Nie są niczemu winne, mają mało rozgarniętych rodziców, którzy jak zapłacili, to pojadą. W poniedziałek po feriach miałem lekcję z klasą, w której chłopaczek z całą rodziną był ba nartach we Włoszech. Wiemy o tym, oczywiście z relacji osób, które widzą co zamieszczał na fejsie. Jak się pojawił pierwszy zakażony w kraju, to chłopaczek zniknął ze szkoły… Tata lekarz, chirurg… Inny przypadek był w Austrii i to po feriach, ale nie pojawił się wcale po powrocie, może tutaj zadziałał rozum rodzica. Ile takich osób było przez trzy tygodnie w mojej szkole? Nie wiem… Minęły trzy tygodnie, mam nadzieję, że niczego nie przywlokłem Czy dobrze robią rządzący, że teraz tak radykalnie działają? Dobrze. Bez względu na poglądy trzeba przyznać, że ktoś coś próbuje opanować i robi to konsekwentnie i w przemyślany sposób. Zamknięto szkoły i właściwie tego samego dnia powinno się zamknąć centra handlowe, bo o ile dzieci małe będą pod czyjąś opieką, to te większe ruszą na miasto. Czy można było działać wcześniej? Oczywiście, moim zdaniem wiedząc co się dzieje w Chinach i Włoszech, biorąc pod uwagę okres ferii, których było sześć tygodni od połowy stycznia, trzeba było wszystkich wracających z zagranicy, także tych z pracy i jakichkolwiek innych akcji lokalizować i na wszelki wypadek po tygodniu robić test. Byłoby to kosztowne i pracochłonne, ale z pewnością to co będzie się teraz działo też będzie kosztowne i pracochłonne. Moim zdaniem można wprowadzać nawet bardziej ostre ograniczenia, jeżeli to choć trochę może pomóc. Czy zrobiłem zapasy? Tak… Nie dlatego, że wpadłem w panikę, ale dlatego, że na co dzień dziecko je w żłobku, a ja i żona w szkole i zwyczajnie nie mamy lodówki przygotowanej na dwa lub więcej tygodni. A ponieważ zdobycie fileta z kurczaka czy drożdży zaczyna graniczyć z cudem, to sam pojeździłem po większych i mniejszych sklepach kupując to i owo. Kupowanie na zapas kiedyś przejdzie, a ja musze coś jutro zrobić na obiad dziecku i tyle. Czy to się skończy za dwa tygodnie? Moim zdaniem nie i nie ma cudów. Może faktycznie wiosna cieplejsza wyhamuje przenoszenie, jak przypadków nie będzie przybywać to wszystko wróci do normy. Oby… piękna pora roku przed nami, sporo fajnych zdjęć dziecku można zrobić, wesela ruszają wkrótce (to znaczy na razie nie ruszają) i dobrze byłoby wrócić do pracy. Nie tylko dlatego, że zostaję z pensją za etat, są ludzie w sporo gorszej sytuacji, ale dlatego, że zwyczajnie musimy skończyć jakoś rok szkolny.
    Ps. A szum informacyjny to norma współczesnych czasów, a weryfikowanie informacji nie wymaga poświęcania całego dnia, czy umiejętności mędrca…
    Ostatnio edytowane przez madebyzosiek ; 15-03-2020 o 12:52

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jurkarol Zobacz posta
    Trump chce podkupic od Niemcow szczepionkę (znaczy naukowców pracujących nad nią) na covid19 i ja opatentowac...

Amerykanie maja juz dlugoletnia tradycje w werbowaniu niemieckich naukowcow.
    Zaczeli od Wernhera von Brauna, konstruktora niedoszlych rakiet V2.
    I polozylo to podwaliny pod rakiety, ktore pozniej uczestniczyly w misjach Apollo.

P.s
    Wczoraj wieczorem jak szedlem do sklepu to zero ludzi na ulicach, w przejezdzajacym tramwaju siedzialy 4 osoby, pod swiatlami na ruchliwym i duzym skrzyzowaniu stalo 5 samochodow....
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madebyzosiek Zobacz posta
    ...
    A szum informacyjny to norma współczesnych czasów, a weryfikowanie informacji nie wymaga poświęcania całego dnia, czy umiejętności mędrca…
    Konkretna kara, przewidziana za głoszenie ewidentnej nieprawdy, czy sianie niepokojów, byłaby skuteczniejsza, niż cenzura w PRLu.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztofz24 Zobacz posta
    Amerykanie maja juz dlugoletnia tradycje w werbowaniu niemieckich naukowcow.
    Zaczeli od Wernhera von Brauna, konstruktora niedoszlych rakiet V2.
    I polozylo to podwaliny pod rakiety, ktore pozniej uczestniczyly w misjach Apollo.

P.s
    Wczoraj wieczorem jak szedlem do sklepu to zero ludzi na ulicach, w przejezdzajacym tramwaju siedzialy 4 osoby, pod swiatlami na ruchliwym i duzym skrzyzowaniu stalo 5 samochodow....
    mają też tradycję w patentowaniu tego, co po prostu naturalnie istnieje.
    Na szczepionkę już im leci ślina. Lub chcą w ten sposób zablokować powstanie jej pochodnych albo ewentualnych leków generycznych, gdyby wynaleziony lek się okazał skuteczny i był nań patent
    Ostatnio edytowane przez jurkarol ; 15-03-2020 o 13:12

Strona 12 z 90 PierwszyPierwszy ... 210111213142262 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów