Close

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 71

Wątek: D200 czy 30D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiktoch Zobacz posta
    doprawdy??
    Jestes zdziwiony bo o tym nie wiedziales czy jestes zdzwiony bo uwazasz ze sie myle.

i mam jeszcze jedno pytanko. Canon ma funkcje dosc przydatna ze robiac fotki i zapisujac je do RAW'a mam mozliwosc ustawienia ze ta sama fotke zapisuje od razu do JPG. Nikon ma taka opcje ?
    Ostatnio edytowane przez Sekal ; 24-06-2007 o 12:34

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sekal Zobacz posta
    Jestes zdziwiony bo o tym nie wiedziales czy jestes zdzwiony bo uwazasz ze sie myle.

i mam jeszcze jedno pytanko. Canon ma funkcje dosc przydatna ze robiac fotki i zapisujac je do RAW'a mam mozliwosc ustawienia ze ta sama fotke zapisuje od razu do JPG. Nikon ma taka opcje ?
    tak, i podobnie jak w Canonach ustawiasz sobie jakość tego zapisywanego JPGa (nie licząc D40, w którym można zapisać tylko JPG Basic)
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    tak, i podobnie jak w Canonach ustawiasz sobie jakość tego zapisywanego JPGa (nie licząc D40, w którym można zapisać tylko JPG Basic)
    W 400D też tylko jpg (L) .
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    W 400D też tylko jpg (L) .
    za krótko się bawiłem 400D aby to pamiętać , a i wówczas robiłem tyko RAWy (CR2 czy jak im tam było dokładnie)
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

nie słyszałem o takich problemach. ale może mam po prostu szczęście. zresztą zawsze, niezależnie od systemu, trafi się ktoś komu za bardzo szumi, nie trafia af, wiesza się przy zapisie serii itp. a potem na forach zakładane są dziesiątki postów jak to jakiś model nieprawidłowo mierzy światło itp.

pozdr
    wik
    EOS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiktoch Zobacz posta
    nie słyszałem o takich problemach. ale może mam po prostu szczęście. zresztą zawsze, niezależnie od systemu, trafi się ktoś komu za bardzo szumi, nie trafia af, wiesza się przy zapisie serii itp. a potem na forach zakładane są dziesiątki postów jak to jakiś model nieprawidłowo mierzy światło itp.

pozdr
    wik
    Mialem 300D, 350D i troche 400D, w 10D w miare poprawnie. Przy slabym swietle AF nie za bardzo chce patrzec na to na co ty chcesz. Oczywiscie mozna wybrac punkt ale nie o to chodzi. Ja kupowalem obiektywy z mozliwoscia wyprzegniecia AF i dokrecenia recznie. Czasami lekkie pukniecie w pierscien drugiego ogniskowania ustawialo AF do pionu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    za krótko się bawiłem 400D aby to pamiętać , a i wówczas robiłem tyko RAWy (CR2 czy jak im tam było dokładnie)
    Dla uściślenia - mówię o trybie RAW + JPG. CR2 to RAW canona .

Mialem 300D, 350D i troche 400D, w 10D w miare poprawnie. Przy slabym swietle AF nie za bardzo chce patrzec na to na co ty chcesz. Oczywiscie mozna wybrac punkt ale nie o to chodzi. Ja kupowalem obiektywy z mozliwoscia wyprzegniecia AF i dokrecenia recznie. Czasami lekkie pukniecie w pierscien drugiego ogniskowania ustawialo AF do pionu.
    No tak tylko jeśli chodzi o AF z 30D to inna liga niż trabanty . Co nie zmienia faktu - a chyba o tym wątek , że wg. mojej oceny dobrą półkę niżej niż AF w D200.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

a co z dynamiką tonalną , kilka razy słyszałem że nikon słabiej wypada w cieniach, 30d daje więcej w cieniach i tutaj mnie tu mam zagwózdkę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blekota Zobacz posta
    a co z dynamiką tonalną , kilka razy słyszałem że nikon słabiej wypada w cieniach, 30d daje więcej w cieniach i tutaj mnie tu mam zagwózdkę
    O w mordę... Ale masz zagwózdkę... Uwierz mi, że więcej w trakcie robienia zdjęć zależy od Ciebie niż od takich różnic. Jednym i drugim daje się robić bardzo dobre zdjęcia. Oba mają dobrą rozpiętość tonalną. Jeśli chcesz większej, kup s3pro albo s5pro. Którego byś nie kupił, coś będzie miał gorsze, coś lepsze. Ideały nie istnieją.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blekota Zobacz posta
    Nic nie da Ci tyle informacji, co własnoręczne sprawdzenie. Kup obydwa aparaty - jeden później odsprzedasz i po problemie.

(wiem, jestem dziś niedobry )

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów