Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: bezszelestna

Domyślnie bezszelestna

27.01.2019 puszczyk mszrny

Z9 + D500 + D300s + S 10-20 + N 17-55 2.8 + N 50/1.8 + N 70-200 VR II + N 400 2.8 TC S

Domyślnie

Super! Mimo szumu itp.

Pozdrawiam
    Samsung M1733, HTC Magic, Asus K53S, Lomer Borneo, gatki z targu

Domyślnie

jakosc srednia, ale ujecie Fenomenalne!
    "Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emet_b Zobacz posta
    jakosc srednia, ale ujecie Fenomenalne!
    jakość w sensie? słaba ostrość? czy coś innego widzisz jeszcze.

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez skarcity Zobacz posta
    Super! Mimo szumu itp.

Pozdrawiam
    ISO 200 w D500 to nie szum tego dnia było 29 stopni
    Z9 + D500 + D300s + S 10-20 + N 17-55 2.8 + N 50/1.8 + N 70-200 VR II + N 400 2.8 TC S

Domyślnie

no kasza jest jak iso5000.
    "Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emet_b Zobacz posta
    no kasza jest jak iso5000.
    to dziwne ja nie widzę, a na oryginale nic nie ma z kaszy, tak jak pisałem 29 stopni zdjęcia robione na bagnach może to być efekt "falowania" powietrza, ale szumu nie stwierdziłem, obróbki prawie brak, może ktoś jeszcze napisze co widzi albo do okulisty już muszę się wybrać (odkładam od 2 lat wizytę )

dzięki za spostrzeżenie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darek_d Zobacz posta
    to dziwne ja nie widzę, a na oryginale nic nie ma z kaszy, tak jak pisałem 29 stopni zdjęcia robione na bagnach może to być efekt "falowania" powietrza, ale szumu nie stwierdziłem, obróbki prawie brak, może ktoś jeszcze napisze co widzi albo do okulisty już muszę się wybrać (odkładam od 2 lat wizytę )

dzięki za spostrzeżenie
    Myślę, że kolegom taki efekt wizualny daje połączenie ruchu ogrznego powietrza plus optyczny efekt upierzenia puszczyka, który sprawia takie wrażenie (zwłaszcza rozpostarte skrzydła).
    To duży croop?
    Zresztą często brakuje nam śwaitła, a przy takich bardzo nasłonecznionych dniach też nie jest łatwo o dobre zdjęcie.
    Nikon + Nikkor
    https://www.instagram.com/z_nurtem_sanu_i_dunajca/

Domyślnie

crop nie był duży to kawał ptaka jeśli tak można to określić, tło też nie pomogło, niestety nie mam lotu z innego miejsca.
    Tez obstawiam temperaturę, podmokły teren plus machnięcie skrzydła.
    Patrzyłem na inne jak ptaszyna siedzi, to nie mam takiego efektu, przynajmniej ja nie zauważam, wstawię wieczorem coś i powiecie czy jest "kasza"

Domyślnie

Świetne i nie banalne ujęcie rzadkiego ptaka zrobione w naturalnym środowisku. Szanownemu Koleżeństwu znów technika przesłoniła motyw, choć ja tam żadnych szumów nie widzę. A gdyby nawet były to co? Zdyskwalifikowały by to zdjęcie ?!
    D300, D700, Z8.