Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Szkło

Domyślnie Szkło

Witam wszystkich chciałem uzyskać więcej informacji na temat robienia zdjęć przezroczystego szkła jakie macie doświadczenia jak domowym sposobem uzyskać w miarę sensowne zdjęcia tzn. jakie tło jakie oświetlenie itd. Posiadam D70 Nikkor 18-70mm
    P.S. Jak macie może jakieś ciekawe linki do stron o tej tematyce to bardzo bym był wdzięczny z góry dzięki i pozdrawiam

Domyślnie

Przede wszystkim musisz mieć białe tło. Robiłem dawno temu zdjęcia dla firmy
    ktora produkuje stoły szklane, ciężka sprawa... wszystko sie odbija.
    Ale udało sie i efekt byl niezly.

Softboxy dwa albo walilem prosto w sufit, zeby nie miec dodatkowych odbic.
    reakcja na to co widzę, codziennie nowe zdjęcia fotoblog
    coraz mniej amatorska fotografia

Domyślnie

Tło nie koniecznie musi być białe. To zależy do czego będziesz wykorzystywał. Świetnie prezentuje się szkło na ciemnych tłach, bo wtedy krawędź jest jasna a nie ciemna i fantastycznie odcina się od tła.

tak się często robi butelki - szczególnie z przeźroczystym płynem Ja często takie fotki oglądam i akceptuję. To samo jeśli chodzi o kieliszki - szczególnie z napojami, wtedy musisz jednak prezentować produk/szkło na czarnym (lub ciemnym) tle.

Grzegorz
    ---------------------
    Co Cię nie zabije to Cię wzmocni...

Domyślnie

Gmoszkow...A to na pewno plyn i butelki...a nie łódka???

Zdroofki 4All
    --
    Jiro
    D70 i kilka szpejuff

Domyślnie

Witam ponownie i wielkie dzięki za zainteresowanie się moim tematem i za cenne uwagi no właśnie niby takie proste a jednak bo przecież jak zastosujemy czarne tło a później np. będziemy musieli przedmiot wyciąć z tego tła i wstawić go do innego to cały czas będzie widoczne na przedmiocie to ciemne tło. Jeżeli natomiast zastosujemy jasne tło to wszystko się zaczyna zlewać.

Pozdro dla wszystkich

Uprawnienia umieszczania postów