Cytat Zamieszczone przez grafo Zobacz posta
Ładne szkła pokazał dziś canon. Ogólnie dzisiejsze premiery pod kątem optyki skomentuje tak, że nikon po prostu powinien się wstydzić. Póki co przy canonie wygląda to fatalnie niestety.
z punktu widzenia landszafciarza/podroznika: dla mnie Nikon Z juz w tym momencie ma odpowiedni korpus i dostateczny zestaw odpowiednich (funkcjonalnie) obiektywow. cos co do kupy razem pasuje i daje swietne mozliwosci i jakosc.

Canon?

przede wszystkim szkla-misie, ktore 99% pasjonatow foto (w tym dzisiejszych uzytkownikow budzetowych FF) bedzie co najwyzej ogladac za szybka w tych najwiekszych sklepach foto. plus jeden korpus z jako taka ergonomia (R) i nazwijmy to awansem: pol-profesjonalnym zestawem fiuczerow. i jeden bezlusterkowy Rebel, czyli aparat przeznaczony do zakupu z kitem (drzewiej z kosztujacym max 500PLN 28-80 czy 18-55, teraz to ja nie wiem co by to mialo byc) i ewentualnie pozniej z telekitem (tutaj "wysoooooki" pulap cenowy 1000 PLN). z jakiegos powodu drozszy niz nawet pierwszy cyfrowy rebel (300D), tyle co to ze lepiej zbudowany i nie skrzypiacy (przyjmuje dla dowodu niewprost, bo moze jeszcze sie zdziwie).

ogolnie cos tam nasterzelali po roznych dzielnicach probujac pokazac, ze docelowo cos beda dla kazdego mieli. ale cos w rodzaju spojnego systemu to to zacznie przypominac moze za rok, dwa lata...

te szkla RF wygladaja odlotowo i tu widac mocny gaz do dechy w wykonaniu Canona w rzucie na uwage i przyszle pieniadze profesjonalnego uzytkownika. tylko to jest poki co tyle. dobre, zeby moc sie teraz ekscytowac przyszloscia...