Close

Strona 64 z 187 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674114164 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 631 do 640 z 1868
    ksh
    Gość

Domyślnie

Sony ma już CFE, nawet zestawy z czytnikiem, Sandisk w sklepach ma być w tym miesiącu, Lexar i Kingston podobnie zapowiedzieli, więc jak widać wystarczyło że wyjaśniono sprawy licencji i temat się ruszył, XQD faktycznie wygląda na martwy standard ale zarówno nikon jak i panas mają wsparcie dla CFE, a w sony slot cfe jak plotki niosą pojawi się w w kolejnych modelach bo marketing ciśnie w temat 6K i 8K co wymaga zapisu szybszego.

Domyślnie

Koesh,odnoszę wrażenie, że Ty po prostu nie czytasz co inni do Ciebie piszą. Załóż sobie temat o kartach i się w nim spełniaj. Sam chętnie poczytam. Ale już nie spamuj po całym forum odnośnie tego co to się Tobie wydaje, że się dzieje na spotkaniach preziów w Tokyo.
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 10-03-2019 o 11:54

ksh
    Gość

Domyślnie

Ale nie rozumiem że każdy raczej chce szybszy aparat, lepsze af, więcej pikseli, 4K, 6K, 8K itd i tu jest zgoda na postęp, a akurat nośnik jest takim problemem, momentami to jak spam rusków pod artykułami o polityce.
    Prędzej czy później dyski SSD zastąpią karty pamięci, a może i dość szybko będzie sprzęt tylko z wbudowaną pamięcią i nie pomoże tu płacz "bo mam w szufladzie dużo kart sd".

Domyślnie

Załóż ten temat i poproś o przeniesienie tam tej naszej tworczości. Bedzie z pożytkiem dla nas wszystkich.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Koesh,odnoszę wrażenie, że Ty po prostu nie czytasz co inni do Ciebie piszą.
    Nie jesteś osamotniony. Też zauważyłem że do niego można pisać i ma to gdzieś.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Ale nie rozumiem że każdy raczej chce szybszy aparat, lepsze af, więcej pikseli, 4K, 6K, 8K itd i tu jest zgoda na postęp, a akurat nośnik jest takim problemem, momentami to jak spam rusków pod artykułami o polityce.
    Prędzej czy później dyski SSD zastąpią karty pamięci, a może i dość szybko będzie sprzęt tylko z wbudowaną pamięcią i nie pomoże tu płacz "bo mam w szufladzie dużo kart sd".
    Jak grochem o ścianę. Już było o tym pisane kilka razy na forum, ale Ty chyba jesteś jakoś ekranowany na te informacje. Po prostu 90% użytkowników nie potrzeba aż TAKIEJ prędkości jaką daje XQD i nie chce za to placić - bo po co?! Zaraz znowu wylecisz z tymi "najnowszymi rewizjami sd w zbliżonej cenie", których tak samo 90% ludzi nie kupi, bo im to nie potrzebne. Nie wiem jak inaczej napisać to, że jak ktoś fotografuje z prędkością 1-6fps nie zauważy różnicy z takimi kartami, a musi dołożyć jakieś kilkaset procent ceny. Świetny deal, tak bardzo potrzebny. Czekam jeszcze na tekst, że "zawodowców stać przecież" - tak stać, ale zawodowcy liczą kasę, opłacalność jej wydawania i niekoniecznie wyrzucają ją na zbędne gadżety, bo mogą zainwestować w coś co faktycznie jest potrzebne.

ksh
    Gość

Domyślnie

Mi nie potrzeba w aparacie eyeaf ani 12fps, więc po co producenci robią taki sprzęt jakby mogli taniej bez tych zbędnych rzeczy ?

Niby nie potrzeba prędkości ale jak już kupują ludzie to biorą szybkie XQD, a nie tańsze wolniejsze, więc też to się nie trzyma kupy.
    Zawodowiec nie musi kupować sprzętu jeśli go nei stać na karty XQD, ma inny sprzęt do wyboru albo taki co ma różne sloty.

Jak pięć lat temu ludzie kupowali laptopa za 3000zł i dokładali ssd za 1000zł to też był płacz, a teraz taki dysk kosztuje 100zł.

Domyślnie

Mi nie potrzeba w aparacie eyeaf ani 12fps, więc po co producenci robią taki sprzęt jakby mogli taniej bez tych zbędnych rzeczy ?.
    A jeszcze dwa posty wyżej sam pisałeś, że wszyscy potrzebują wszystkiego naj. Sam ze sobą już zaczynasz dyskutować

Domyślnie

dokładali ssd za 1000zł to też był płacz, a teraz taki dysk kosztuje 100zł.
    Jestem ciekaw o jakich dyskach piszesz?

Domyślnie

Mi nie potrzeba w aparacie eyeaf ani 12fps, więc po co producenci robią taki sprzęt jakby mogli taniej bez tych zbędnych rzeczy ?

Niby nie potrzeba prędkości ale jak już kupują ludzie to biorą szybkie XQD, a nie tańsze wolniejsze, więc też to się nie trzyma kupy.
    Zawodowiec nie musi kupować sprzętu jeśli go nei stać na karty XQD, ma inny sprzęt do wyboru albo taki co ma różne sloty.

Jak pięć lat temu ludzie kupowali laptopa za 3000zł i dokładali ssd za 1000zł to też był płacz, a teraz taki dysk kosztuje 100zł.
    Od jakiegoś czasu mam wrażenie, że masz max parenaście lat i świat widzisz zero-jedynkowo. Jak nie potrzebujesz takiego aparatu to go nie kupuj, dobrze dla Ciebie.

Ja chcę kupić nikona ML z dobrym video i nie mam wyboru. Jakbym miał wybór to na pewno nie wziąłbym w tym momencie czegoś co ma JEDEN slot i to XQD. Proszę przedstaw mi inny sprzęt w nikonie, który jest alternatywą. O zawodowcach których stać/nie stać napisałem w poście wyżej, jak widać sprawdza się to, że nie czytasz co ktoś do Ciebie pisze albo nie potrafisz przyznać racji i brniesz w coraz głębsze bagno.

Kto kupuje te szybkie xqd zamiast wolnych? Skąd to info, co to za statystyki z wyssane z... palca? Masz jakieś projekcje i dużo "wydaje" mi się, a przestawiasz to jak prawdy objawione.

Strona 64 z 187 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674114164 ... OstatniOstatni