Wróć dwie strony i przeczytaj co napisałem, nagle rzucacie się i wciskacie mi co innego niż napisałem.
A co do chodzenia to chodzą na Sony ułomnie.
Szukaj
Wróć dwie strony i przeczytaj co napisałem, nagle rzucacie się i wciskacie mi co innego niż napisałem.
A co do chodzenia to chodzą na Sony ułomnie.
Ostatnią rzeczą w Sony jest obecnie chyba kupowanie szkła do lustra aby podpiąć przez przelotkę. Mam wrażenie kolego że umkneło Ci cos ważnego i świat z perspektywy systemu N przesłonił rzeczywistosc. Obudź się i nie truj już![]()
linktr.ee/zbigniewurban5150 |Canon R5 R, SigmyArt EF 35/1.4 50/1.4, 7A50/1.1, VM Nokton 40/1.4SC, EFy 50L 85L 135L 16-35/4L, RFy 24-105/4L 70-200/2.8L 16/2.8 50/1.8 ||A73 24-105/4 28/2, SY 35-150/2-2.8 14/2.8 35/1.4, T28-200/2.8-5.6||Heliosy 58/2 50/1.8, Takumar 55/1.8||iPhone 14 PRO|
No to teraz przeczytaj kolego co napisałem w odpowiedzi w tym temacie bo chyba coś ci umknęło i piszesz z potrzeby pisania:
Sony GM są drogie ale jeśli porównamy z innymi systemami o podobnej jakości to tylko ciut droższe ale wynika to tez z tego że mało się dzieje w obiektywach sony odnośnie promocji i stałego zjeżdżania z ceny, tam ceny się trzymają cały czas.
Sony ma mało odpowiedników bez GM i to psuje mocno chęć rozbudowy szklarni amatorowi, opieranie się tylko na stałkach i obiektywach firm trzecich tez nie zawsze jest opłacalne i na wysokim poziomie jakości.
Canon i Nikon ma alternatywę poprawnie działającą i zawsze będzie to ich ratowało, jakby nie ten fakt to bym Z6 nie kupił.
Ktoś napisze że w Sony tamron też ma zoomy ale to nie te ceny niestety, ja kupiłem za 4300zł tamrony 17-35 + 35-150 i jak ja mam taką jakość, jasność, wielkość i cenę uzyskać w Sony ?
Spokojnie kolego koesh. Nie mówcie mi kolego kiedy mam się odzywać a kiedy nie. Swoim dzieciom możecie rozkazywaćI nic sobie nie ubzdurałem tylko odnoszę się do kolegi słów odnośnie wagi i rozmiarów. Jeśli chodzi o zestaw podobny do kolegi to do Sony mogę podpiąć dokładnie taki sam jak kolega do Nikona, przez przelotkę MC-11. Ja wiem, że kolega ma złe wspomnienia z czasów A7II, ale od tamtej pory świat się trochę zmienił i działa to o wiele lepiej niż 5 lat temu. Choć akurat tych obiektywów nie sprawdzałem, bo nigdy nie byłem nimi zainteresowany. Oczywiście w Tamronach 2.8-4 umieszczono tańsze silniki więc nie może się to równać z tymi nowszymi, ale wiadomo, że nie każdemu zależy na jakimś super afie i wtedy taki zestaw amatorski będzie jak najbardziej spełniał swoje zadanie. Tym bardziej, że optycznie jest dobry. No, ale oprócz tego są też inne opcje, dla innych niż kolega koesh bardziej opłacalne, bo zależy im na innym efekcie. Trójca tamrona do FE jest dużo droższa od tego zestawu, który preferuje kolega koesh, ale subiektywnie jest też dużo lepsza. O czym nie trzeba chyba przekonywać skoro wszystkie te obiektywy robi jeden i ten sam producent i odpowiednio co do jakości je wycenił. Od biedy te trzy tamrony mogą robić za zestaw do zarabiania pieniędzy a to już o czymś świadczy. Można też odchudzić taki zestaw i do 17-28 dodać nowego tamrona 28-200. Będzie lżej, będzie mniejsze, będzie lepszy zakres, będzie szybciej i drożej, ale cena 28-200 szybko spadnie gdy już odejdzie podatek od nowości.
Dobrze że ja nie mam takich problemów. 12 obiektywów i tylko ogniskowe do wyboru
Ale przyznam że pamiętam czasy gdy wchodziło Sony na salony to śmiano się że tam szkieł nie ma. Tak samo śmiano się z uchylnego ekranu i stabilizacji matrycy.
Ogólnie nigdy nie miałem tego sprzętu w rękach ale dobrze że jest bo widać że wywiera wpływ na cały rynek.
To może zapytam inaczej ale w temacie tych tamronów .
Kiedy wersja pod Z i RF? Kupuje jak tylko pojawią się na półkach w sklepie
![]()
R | 35 | 50 | 135
W czerwcu facio z Tamron USA w jednym z wywiadów powiedział, że obiektywy są w drodze. Nie wiadomo tylko jakie, bo nie podał szczegółów. Dodał jednak, że przez covid wszystko się opóźnia. Więc może w przyszłym roku coś się pokaże. Canoniarze mają na osłodę Samyanga, który pokazał ostatnio 2 szkiełka z AFem pod RF w tym udany 85/1.4.
Coś czuje , że T szykuje się pod nowe bagnety .
To jest duży rynek jeszcze nie zagospodarowany przez firmy trzecie .
Samyang zoomów nie ma . Wiedzą , że z tej strony nie ma konkurencji dla ich szkieł 2.8
R | 35 | 50 | 135
Skontaktuj się z nami