Witam,
sprawdzales moze to?
http://support.microsoft.com/kb/125174/pl
Szukaj
Witam,
sprawdzales moze to?
http://support.microsoft.com/kb/125174/pl
Nikon D80; Nikkor 18-200 VR; Jupiter 135/3,5; mieszek; SB-800... i tyle...
Hmm. Spróbuj podłączyć dysk, bez żadnych hubów, ani też nie przedłużaj tego kabla (za pomocą końcówki żeńskiej) co dostałeś od producenta. Z Obudowami dysków do laptopów dają 2 kabel zasilający do USB, który ma pomóc, gdy 1 USB nie pociągnie.Jak masz windowsa XP jest takie narzędzie jak zarządzanie komputerem/magazyn/zarządzanie dyskami. Może dlatego nie widzi, bo nie masz utworzonej partycji.Sformatuj i zobacz co sie będzie dział. Tyle ja mogę pomóc.
Jestem młody z doświadczeniem. Czy jestem dobry? Nie wiem. Ja tylko wykonuje fotografie.
Widziałem tą stronę.
Dali jakąś cudowną radę, żeby usunąć z rejestru jakieś dwa pliki, po usunięciu których Digimate miał działać.
Zrobiłem jak kazali i połowa urządzeń (mysz, klawiatura) przestały działać.
Ale jak mam go samego podłączyć?Hmm. Spróbuj podłączyć dysk, bez żadnych hubów, ani też nie przedłużaj tego kabla (za pomocą końcówki żeńskiej) co dostałeś od producenta. Z Obudowami dysków do laptopów dają 2 kabel zasilający do USB, który ma pomóc, gdy 1 USB nie pociągnie.Jak masz windowsa XP jest takie narzędzie jak zarządzanie komputerem/magazyn/zarządzanie dyskami. Może dlatego nie widzi, bo nie masz utworzonej partycji.Sformatuj i zobacz co sie będzie dział. Tyle ja mogę pomóc.
Kabla nie przedłużam, używam raczej tego od aparatu, bo czytałem o tym dołączonym do digimate parę złych opinii.
O zarządzaniu dyskami wiem, ale komputer nie widzi dysku i nie wiem jak mam go w tym przypadku sformatować.
Z mojego doświadczenia z obudowami dysków na USB mogę tylko powiedzieć, że jeśli dysk nie był sformatowany to komp go nie widział. Wtedy to co robiłem to podłączenie do płyty głównej kompa takiego dysku przez specjalną przejściówkę i sformatowanie go. Oczywiście przy takim podłączeniu komp widział dysk bez problemu tylko jako nie sformatowany. Po formacie wkładałem dysk do obudowy USB i wszystko było OK.
A zresztą co się będę chwalił...
A jak się taka przejściówka nazywa? Gdzie można ją kupić i za ile?
Powiem tak o czym pisałem kiedyś, z niektórymi płytami na chipcecie VIA Digimate za cholerę nie pójdzie, u mnie jest tak samo. Przez chwilę go widzi w systemie po czym przestaje, albo pada transfer do zera. Jedyna rada wymiana płyty głównej na Intelowską lub wyjmowanie dysku i przez przejściówkę podłączanie go na IDE. Ja tak robię i olewam nieszczęsne USB, które zwyczajowo nie chodzi z Digimate. Pozdrawiam Moshica
Ja mam płytę Asusa P5B i procka Intela Cora2Duo.
A jaka to przejściówka?
Podajcie jakiegoś linka, gdzie można kupić tą przejściówkę bo nie wiem o jaką chodzi.
Byłem pewien że to wina dysku, a okazuje się że może wcale nie.
Jestem zupełnym laikiem, nie znam się na dyskach.
Myślałem że to proste i bezproblemowe, a tu się okazuje coraz trudniejsze.
A jakie dyski polecacie?
Każdy dysk podjedzie oprócz WD Caviar, ale takiego nie masz. Była seria tych dysków która nie współpracuje z DigiMate ze względu na rozruch dysku (zarządzanie energią). Dobre są Seagate, Toshiba, Hitachi, IBM i cała reszta.
Tę przejściówkę można kupić za parę do kilkunastu złotych w sklepach elektronicznych lub komputerowych i nazywa się : przejsciówka IDE 3,5 cala. Ot cała filozofia, podłączasz dysk pod kanał IDE przez nią i chodzi jak systemowy !
Pozdrawiam
Moshica
Ok, wielkie dzięki.
Zaraz przejdę się do komputerowego, spytam, czy coś takiego mają.
Pozdr.
miałem podobne objawy, samoczynne wyłączanie podczas kopiowania danych, zrywanie połączenia komp-databank, wszystko zaczęło działać normalnie po tym jak podłączyłem databank zamiast oryginalnym długim kablem - kablem który mam do czytnika (jakieś 10...15cm), poza tym WD Caviary również śmigają aż miło, a na używane Toshiby ok 3-letnie należy bardzo uważać...
Skontaktuj się z nami