Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Rybaczówka

Domyślnie Rybaczówka

Proszę o ocenę czy taka postprodukcja jest ok. Zdjęcie złączone z dwóch fotografii (nie stosuję filtrów połówkowych) ze względu na dużą rozpiętość tonalną. . Dziękuję
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	_DSC1046-Edit-2.jpg
Wyświetleń:	31
Rozmiar:	12,42 MB
ID:	3212
    Z6 / 50mm 1.8 S / 35mm 1.8 S / Tamron 70 200mm 2.8 G2 /

Domyślnie

A napisz coś więcej o technice jakiej użyłeś do połączenia dwóch ekspozycji.
    Mi to wygląda na ręczne maskowanie, a to nie jest dobra ani łatwa droga.
    D7000+S17-50/2.8+S70-200/2.8+S30/1.4
    było: D90, N18-105, N50/1,8D, N70-210D

Domyślnie

Nie wchodząc w szczegóły klasyczna edycja w LR jednego zdjęcia powodowała problem poświaty wokół drzew i domu. Zdecydowałem się połączyć dwie ekspozycję w PS. Zastosowałem maskę na światła (nie ręczne maskowanie) Efekt moim zdaniem zostałem osiągnięty gdyż nie ma tej brzydkiej poświaty na drzew i budynku.

Domyślnie

Brakuje mi trochę kontrastu w górnej części zdjęcia a tak to całkiem przyjemne zdjęcie

Domyślnie

Lewa strona z tymi drzewami bardzo kiepsko wygląda, powinieneś się zdecydować czy zostawić je całe ciemne czy jasne, pozatym wyszła tam jakaś niby mgła...
    Edytowałeś to jeszcze ponownie w LR po składaniu w PS-ie (exif na to wskazuje, albo wręcz że tylko w LR to obrabiałeś)?
    Edit: Doczytałem "Adobe DNG Converter (Windows), Adobe Photoshop Camera Raw 9.1.1 (Windows), Adobe Photoshop CS6 (Windows), Adobe Photoshop Lightroom 5.7.1 (Windows), skomplikowana droga
    Ostatnio edytowane przez frogi ; 10-01-2018 o 17:12
    D300s D750 D5500 EPL5 z kitem NEX5 w rezerwie

Uprawnienia umieszczania postów