Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Domyślnie kto chce pohandlować d40x :))

http://www.lordfoto.istore.pl/sklep,...,415207,0.html

Nikon D40x + Nikkor AF 18-55 mm 2130.00 zł brutto z fakturą VAT
    chyba któryś przysnął jak to wprowadzał

proponuję pozamawiać po 100sztuk każdy, przebitka kilka stówek na każdym gwarantowana )

Domyślnie

strona internetowa nie jest ofertą w rozumieniu prawa handlowego i inne takie - tym się będą zasłaniać
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Ale to nie o ofertę chodzi, tylko o sklep internetowy. Jeśli klient wypełni formularz zakupowy, to tym samym zawiera umowę kupna sprzedaży i jeśli mu starczy samozaparcia, to w sądzie powinien sprawę wygrać.
    Jacek

Domyślnie

To albo się walneli, albo chcą przyłozyć konkurencji, albo Nikon zaczyna coś mieszać. Sklep ma niełą opinię:
    http://www.opineo.pl/index.php?sklep=352
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

I jeśli to pochodzi z legalnej dystrybucji to Nikon odda jeszcze 340 zł!
    http://www.nikon.pl/home/pl_PL/local/narrow/327/1.html

hmmmm...
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    Ale to nie o ofertę chodzi, tylko o sklep internetowy. Jeśli klient wypełni formularz zakupowy, to tym samym zawiera umowę kupna sprzedaży i jeśli mu starczy samozaparcia, to w sądzie powinien sprawę wygrać.
    umowa jest dopiero jak sklep przyjmie twoja oferte kupna i potwierdzi ze ci sprzeda za ta cene
    podpis nieczytelny

Oszczędny w słowach
    Miasto
    małopolska

Domyślnie

Nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że to jest oferta w myśl KC i muszą po takiej cenie sprzedać....

zauważcie, że większe sklepy mają adnotację, że poniższa cena nie jest ofertą myśl ....
    Nikon D40 + Nikkor 18-70. Dopiero zaczynam zabawę z rysowaniem światłem jestem kompletnym amatorem.

Domyślnie

Moim zdaniem trzeba odróżniać zwykłą stronę internetową firmy, która jest jedynie informacją o profilu jej działalności a nie ofertą w myśl KC, od sklepu internetowego, który jest niczym innym, jak miejscem, gdzie można kupić wystawiony towar. To nawet nie jest oferta, to jest półka sklepowa, z której bierzesz towar i płacisz tyle ile tam napisano. Moim zdaniem w sądzie do wygrania.
    Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    To nawet nie jest oferta, to jest półka sklepowa, z której bierzesz towar i płacisz tyle ile tam napisano. Moim zdaniem w sądzie do wygrania.
    o ile kasjerka nie powie ze ci nie sprzeda bo nie
    podpis nieczytelny

Domyślnie

Wie ktoś skąd jest ten sklep??
    W poniedziałek miałem iść do sklepu po świeżo przywiezionego dla mnie dziewiczego D40, ale tak może przemyślę sprawę... Różnica w cenie niewielka...

[edit]
    już doczytałem... z Łodzi

Cytat Zamieszczone przez Valwit Zobacz posta
    o ile kasjerka nie powie ze ci nie sprzeda bo nie
    Tego w normalnym sklepie (czyt. nie internetowym) teoretycznie nie może zrobić. Zgodnie z polskim prawem klient płaci cenę na towarze lub tą z półki a nie tą która jest pokazana na kasie. Wiem bo przerabiałem to parę razy... Dzwoniłem do rzecznika praw konsumenta i poparł mnie w 100%. W każdym mieście powinien taki być w razie czego udzielają darmowych porad prawnych... Czasem się przydaje
    Ostatnio edytowane przez fireboy ; 07-06-2007 o 20:19
    D700 | D40 | N50/1.8 | N35/1.8 | N18-55 | SB900

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów