Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie ULTRABOUNCE czy Stofen OM-c

Mam na oku dwie aukcje. Jedna naszego znajomego:
    http://allegro.pl/item203265276_nega...uest_f_v_.html
    oraz taka:
    http://allegro.pl/item202227637_stof..._500_inne.html

Pytanie sie tyczy tego pierwszego dyfuzorka. Sa jakies realne przewagi nad "standardowym"?

Domyślnie

Dla mnie dyfuzor Lumiquesta (tak jak i wiele innych produktów tej firmy) ma jedną wadę: trzeba na stałe przylepić do lampy rzepy. Potem niemiłosiernie haczą się w torbie.

Domyślnie

Nie znam tego produktu,ale bawiłem się produktem tej samej firmy,ktory wygląda tak :
    http://allegro.pl/item201974358_nasa...mpy_f_vat.html
    I powiem szczerze,że to wyśmienita sprawa. Do tej pory miałem problemy z przepaleniami jako ,że D50 chyba średnio współpracuje z SB800 (proszę mnie poprawić jeśli się mylę) natomiast z softboxem ciężko coś przepalić.
    Sam sobie to mam zamiar kupić mimo,że tanie nie jest jak na kawałek tworzywa.

Ciekawi mnie też czy koledzy stofena używają do odbijania od sufitu czy światło odbite już nie wymaga zmiękczenia.

Domyślnie

markB napisal:
    'Dla mnie dyfuzor Lumiquesta (tak jak i wiele innych produktów tej firmy) ma jedną wadę: trzeba na stałe przylepić do lampy rzepy. Potem niemiłosiernie haczą się w torbie.'

Mozna kupic specjalny pasek - Cinich Strap, ktory mozna uzyc do przymocowania akcesoriow Lumiquesta na lampie bez przyklejania rzepow. To taki pasek z rzepem z jednej i guma z drugiej strony, przycinasz to na odpowiednia dlugosc, owijasz wokol lampy i gotowe, mozesz mocowac swoj dyfuzor lub co tam masz. markB, jestes z poznania wiec mozesz taki pasek dostac u dystrybutora produktow Lumiquesta, Sto-Fena i innych na Mylnej 25.
    Ja osbiscie uzywam tego paska z Pocket Bouncerem i polecam i jedno i drugie.

Pozdrawiam.

puchbeary
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gerpi Zobacz posta
    Do tej pory miałem problemy z przepaleniami jako ,że D50 chyba średnio współpracuje z SB800 (proszę mnie poprawić jeśli się mylę)
    Niestety masz rację - mam to samo.
    Cytat Zamieszczone przez Gerpi Zobacz posta
    Ciekawi mnie też czy koledzy stofena używają do odbijania od sufitu czy światło odbite już nie wymaga zmiękczenia.
    W sufit bez dyfuzora.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asaszorju Zobacz posta
    Mozna kupic specjalny pasek - Cinich Strap, ktory mozna uzyc do przymocowania akcesoriow Lumiquesta na lampie bez przyklejania rzepow. To taki pasek z rzepem z jednej i guma z drugiej strony, przycinasz to na odpowiednia dlugosc, owijasz wokol lampy i gotowe, mozesz mocowac swoj dyfuzor lub co tam masz. markB, jestes z poznania wiec mozesz taki pasek dostac u dystrybutora produktow Lumiquesta, Sto-Fena i innych na Mylnej 25.
    Ja osbiscie uzywam tego paska z Pocket Bouncerem i polecam i jedno i drugie.

Pozdrawiam.
    Dzięki za info. Byłem w nieświadomości, bo w momencie kiedy kilkanaście lat temu kupowałem odbłyśnik Lumiquesta takiego czegoś nie było. Po niemiłych przygodach z rzepami w torbie mocowałem go do lampy szeroką recepturką. Może się skuszę na ten pasek.

Domyślnie

ja mam plasik, i jest super. Te rzepy?
    eeee
    Nie jest trudno zrobić takie zdjęcie, trudniej jest znaleźć takie miejsce
    D700 | D70s | Canon G9 | Nikkor 24-70mm 2.8 | Nikkor 16mm 2.8| Sigma 18-50 f2.8 | Sigma 70-300 f4-5.6 | SB800 | Manfrotto|

Domyślnie

Mam ten drugi, chyba bardziej funkcjonalny, z pierwszym bawiłem się canonkiem qmpla, nie podoba mi sie. Na boki ładniej ze Stofena idzie.
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Wiec Ok. Zamowiłem OM-C Stofena. Dzieki za info.

Uprawnienia umieszczania postów