Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: problem F - -

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Oszczędny w słowach Awatar Hedonista00
    Miasto
    Turek, wielkopolska

Unhappy

To mnie kolego w depreche wpędzasz. Miejmy nadzieję że to minie, u mnie się ponwine jeszcze nie pokazało.Pozdrawiam

Domyślnie

Nie jesteś zielony, jesteś różowy, nie pękaj, taka karnacja, mam identyczną. Apropoze rozpoznawiania kolorów to już nie poradze. Apropoze problemu, to te styki... jak pomaga, to dobrze. Nie wiem jak tam w D80, bo mam D70s, ale u mnie przysłona zawsze musi być skręcona na max, żeby się szkło z body komunikowało.
    Ostatnio edytowane przez Radosso ; 13-06-2007 o 21:51 Powód: Nie obrażaj się to żart. Witam nowego kolege na forum
    Nie jest trudno zrobić takie zdjęcie, trudniej jest znaleźć takie miejsce
    D700 | D70s | Canon G9 | Nikkor 24-70mm 2.8 | Nikkor 16mm 2.8| Sigma 18-50 f2.8 | Sigma 70-300 f4-5.6 | SB800 | Manfrotto|

Domyślnie

We wszystkich szklach D tak jest - tzn przyslona na max wartosc i najczesciej mozna ja tak zablokowac takim malym wihajstrem w przeciwnym wypadku jeslitroszke nawet ruszysz pierscieniem przyslony to puszka wyswietli wlasnie F-- ..
    D300, D200, S5 PRO, Mamiya RZ67 PRO i 645 PROTL, SB600, S24-70, S70-200, S120-400, N50/1.8, Metz 45CL4, Vivi285

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Prorok78 Zobacz posta
    We wszystkich szklach D tak jest - tzn przyslona na max wartosc i najczesciej mozna ja tak zablokowac takim malym wihajstrem w przeciwnym wypadku jeslitroszke nawet ruszysz pierscieniem przyslony to puszka wyswietli wlasnie F-- ..
    Mam pytanie, czy da się coś zrobić z AF-S 18-135, bo to obiektyw G, bez pierścienia przysłony.

Domyślnie

tak jak pisali oprzednicy - skoro masz szkielko G - bez pierscienia przyslonyto podczyscic styki a jak nie pomoze to serwis tylko zastanawialbym sie nad tym czy szklo czy puszke do serwisu (w puszce tez masz styki)... zalezy jak to wyglada z innymi obiektywami...
    D300, D200, S5 PRO, Mamiya RZ67 PRO i 645 PROTL, SB600, S24-70, S70-200, S120-400, N50/1.8, Metz 45CL4, Vivi285

Domyślnie

tak jak pisali oprzednicy - skoro masz szkielko G - bez pierscienia przyslonyto podczyscic styki a jak nie pomoze to serwis tylko zastanawialbym sie nad tym czy szklo czy puszke do serwisu (w puszce tez masz styki)... zalezy jak to wyglada z innymi obiektywami...
    Mam drugi obiektyw 18-55 i jest OK. Dlatego myślę, że to obiektyw.

Domyślnie

Oj, kiepsko prorokujesz .
    Jak przysłona nie jest dokręcona, to wyświetla się FEE, a nie F--. Dzięki temu można łatwo rozpoznać gdzie jest problem. I jest tak we wszystkich szkłach AF, nie tylko tych z D.
    Kazimierz Król
    Oznaczenia obiektywów

Domyślnie

ehh za wczesnie wstalem oczywiscie masz racje - pomylily mi sei te 'efy'

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zink Zobacz posta
    Oj, kiepsko prorokujesz .
    Jak przysłona nie jest dokręcona, to wyświetla się FEE, a nie F--. Dzięki temu można łatwo rozpoznać gdzie jest problem. I jest tak we wszystkich szkłach AF, nie tylko tych z D.
    co zresztą można logicznie wytłumaczyć. Jeśli odczepisz szkło, wyświetla się właśnie F--, bo styki, sie nie stykają
    Nie jest trudno zrobić takie zdjęcie, trudniej jest znaleźć takie miejsce
    D700 | D70s | Canon G9 | Nikkor 24-70mm 2.8 | Nikkor 16mm 2.8| Sigma 18-50 f2.8 | Sigma 70-300 f4-5.6 | SB800 | Manfrotto|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Radosso Zobacz posta
    Nie jesteś zielony, jesteś różowy, nie pękaj, taka karnacja, mam identyczną. Apropoze rozpoznawiania kolorów to już nie poradze. Apropoze problemu, to te styki... jak pomaga, to dobrze. Nie wiem jak tam w D80, bo mam D70s, ale u mnie przysłona zawsze musi być skręcona na max, żeby się szkło z body komunikowało.
    Mam pytanie odnośnie zablokowania przysłony na maxa. Mój Nikkor do AF-S 18-135 (i ma błąd F--), tak, że nie ma pierścienia przysłony. W moim wypadku pozostaje tylko rozpalenie ogniska odpędzającego "złe moce". Może ktoś ma lepszy pomysł.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów