Jezioro Dominickie, hmm jak się nie ma co się lubi to...
Szukaj
Jezioro Dominickie, hmm jak się nie ma co się lubi to...
to się ma ciemne zdjęcie...
puszka i kilka oczek do niej
Kolego drogi, skoro było już prawie ciemno to zdjęcie nie będzie super jasne
Ostatnio edytowane przez emoka ; 16-10-2017 o 19:06
to się ustawia aparat na statywie i wydłuża czas naświetlania aż do uzyskania odpowiedniej ekspozycji, ale każdy lubi to co lubi, pozdrawiam
puszka i kilka oczek do niej
Akurat aparat był ustawiony na statywie, ekspozycja optymalna jeśli chodzi o zamierzony efekt i warunki, więc nie ma problemu w tej kwestii.
Ostatnio edytowane przez emoka ; 16-10-2017 o 19:58
Takie coś jak ekspozycja optymalna nie istnieje, idealna dla danej fotografii tak ale nie optymalna. Jeśli wyżej prezentowana fotografia jest "skutkiem" jakiejś "ekspozycja optymalnej" to sam widzisz jakie są tego efekty i sam sobie odpowiedz czy to zdjęcie jest dobre, pomijając już nawet fakt, że kadrowo nie ma to sensu.ekspozycja optymalna
Napisałem że optymalna dla zamierzonego efektu i warunków, czytaj ze zrozumieniem
Ja czytam z wielką powagą jak i zrozumieniem i równie sumiennie i mam nadzieję, że zrozumiale dla każdego odpowiadam, jednocześnie starając się wyprowadzić z błędu kogoś kto pojęcie o pomiarze światła ma równie dobre jak ja o szydełkowaniu.
Cały czas ci tłumaczę, jak krowie na granicy, że taką ekspozycję chciałem uzyskać, więc nie wiem w czym tkwi problem. A tak poza tym twoje uwagi są mało konkretne, więc wysil się trochę i sformułuj jakąś konstruktywną krytykę
Nie będę się rozpisywał na temat fotografii, która jest zwykłym kiczem. Podsumuję tylko, że po wypowiedziach jak i samej fotografii widać, że dopiero raczkujesz w fotografii i czeka Cie długa i żmudna edukacja. Tak też jeżeli tą przygodę chcesz kontynuować ze skutkiem pozytywnym naucz się pokory - bez niej nie masz szans.
Skontaktuj się z nami